Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sesle kontrol office ve autocad

dasaaa

Öne çıkan mesajlar

ShadowFax said:

GVZ FreeTALK, mikrofon aracılığıyla söylenilenleri eş zamanlı olarak metne dönüştüren ve aynı zamanda bilgisayarın ses ile kumanda edilmesini sağlayan bir Türkçe dikte sistemidir.

Bu gerçek mi ? Çok hızlı tepki veriyo baya da fail olmadan gidiyor.:/
Sosyal ağlarda paylaş

gvz 100küsur dolar olunca tazti'yi train edeyim dedim..

ilk training session biraz idare eder geçti..

to, two, too larda takılıyor.. speech ve search gibi commandları mikrofonu ağzımın içine sokmazsam tanımakta zorlanıyor. ve çok tane tane okumam gerekiyor.

search // google // bbc // news //

gibi..

sitesinde en az 3 training yapmadan bişi ummayın arkadaş! diyor ki bunu trainingde de söyletiyor sana.. aslında sesle kontrol gelişirse adamlar şu okumadığımız eula'nın kısa bir halini bize "training için okuyun işte" diye zorla okutabilirlermiş.. onu farkettim.

benim kullanmak istediğim yer ise genelde office programlarında formatla uğraşmayı sıkıcı bulmam.. subscript, superscript word'de ctrl+shift+0 ve ctrl+shift+4 ama excel'de böle değil mesela.. e bu bi taraftan ms'in salaklığı olsa dahi diğer yandan bu tuşlara paso basması da boğucu benim için.. sevmiyorum hiç..

centercenter ya da centerone diye komut atayım excelde hem yatayda hem düşeyde oratalasın. kalın çerçeve diyeyim seçili yeri kalın çerçeveye koysun, mavi diyeyim içini mavi boyasın..

beni o üst menü ile hiiiç uğraştırmasın da sadece formüllere bakayım ama sonuç da güzel olsun..

autocad ayrı bi olay zaten.. microstation ile üniversiteden önce çizime başlamış birisi olarak o çakma "komut yazma" sistemine hiç ısınamadım.. en azından ses ile komut aradan çıksın istiyorum..

açıkçası tazti ile bunlar yapılabilir gibi durmuyor.

bu üstteki örnek (gvz) gibi arama falan yapar, metin yazarsınız.. ama ses ile metin girmek + ses ile program açmak vs. ses ile kontrol farklı şeyler açıkçası benim için. henüz macrolara erişimi var mı, excel vs ile entegrasyonu için herhangi bir çözümü var mı bakmadım / tam çözemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...