regal Mesaj tarihi: Nisan 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2010 Merhaba arkadaşlar, windows mobile üzerinde programlama yapıyorum. Elimde koordinat bilgilerim var. Bu bilgileri mobilden web sayfasına yollamak ve web sayfasındada gelen bilgilere göre bir map çizmek istiyorum. Sonrada çizilen bu map'i mobilde göstermek istiyorum. c# kodumda şöle bir şey yaptım; public void httpPost2(string url) { WebRequest request = WebRequest.Create(url); request.Method = "POST"; postData=""userlat=userlat&userlong=userlong&deslat=deslat&deslong=deslong";"; byte[] byteArray = Encoding.UTF8.GetBytes(postData); request.ContentType = "application/x-www-form-urlencoded"; request.ContentLength = byteArray.Length; Stream dataStream = request.GetRequestStream(); dataStream.Write(byteArray, 0, byteArray.Length); dataStream.Close(); } php dosyamda ise; $userlat=$_POST['userlat']; $userlong=$_POST['userlong']; $deslat=$_POST['deslat']; $deslong=$_POST['deslong']; ?> diyerek yollanan bilgiyi aldığımı zannediyorum. Acaba bu kod senkronize bir şekilde çalışır mı? Yada nasıl bir şey yazmalıyım istediğim şeyi yapabilmek için?Yardımlarınızı rica ediyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Nisan 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2010 şunlardan da hiç anlamam hea Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Valla kodu çok inceleyemedim de ilk bakışta dikkatimi çeken şey şu oldu. "" diye başlıyosun stringe onu "" yapman lazım string için tırnak karakteri " diye yazılıyo :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
regal Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Ya onu sonradan oraya kopyala yapıştır yaptığım için düzeltmeyi unutmuşum kodda postData="userlat=userlat&userlong=userlong&deslat=deslat&deslong=deslong"; böyle zaten. benim sorunum dataları böyle yollayıp diğer taraftanda $_POST ile yakalayabiliyor muyuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 abi bu kadar sorana kadar test edebilirdin. php de post yapılan sayfadan verileri bu şekilde alıyorsan sorun yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
regal Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Ya test ediyorum da sonuç alamıyorum ben sadece yaptığım şeyler doğrumu yada nerde eksiği var diye soruyorum. Hiç bişiy yapmadan buraya yazmıyorum kodu tabiki.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 C# bölümü doğru gibi geldi bana, ya oralarda küçük ve saçma bi hata var ya da php bölümünde bi bokluk var. Direk c# kullanmadan bişiler post etmeyi denesene php sayfana bakalım çalışıyomu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 ha eyw o zaman, kodların tamamını yazarsan belki sorunu bulabiliriz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
regal Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Abi şimdi mobil telefonum gps ile konumumu buluyo sonra bulduğu konumu userlat ve userlong ile enlem boylam olarak tutuyo. Sonra yakındaki yerleri aratıyorum databaseden buluyo listeliyo. Kullanıcı seçiyo birini onun da enlem boylamını deslat ve deslong diye tutuyo. Sonra map üzerinde göster tuşu var ona bastığında ben bu tuttuğum 4 datayı php sayfama yollamak istiyorum sonrada php sayfamdada gelen 4 bilgiye göre map çizsin istiyorum. php kodum şöyle; php kodu $userlat=$_POST['userlat']; $userlong=$_POST['userlong']; $deslat=$_POST['deslat']; $deslong=$_POST['deslong']; echo' Mehmet Salim Demir Google Maps API type="text/javascript"> '; ?> c# kodum ise şöyle; burda methoduma bilgilerimi yolluyorum: string data = "userlat=userlat&userlong=userlong&deslat=deslat&deslong=deslong"; httpPost2("http://cse492.mehmetsalimdemir.com/index.php", data); methodum ise şöle: public void httpPost2(string url, String postData) { WebRequest request = WebRequest.Create(url); request.Method = "POST"; byte[] byteArray = Encoding.UTF8.GetBytes(postData); request.ContentType = "application/x-www-form-urlencoded"; request.ContentLength = byteArray.Length; Stream dataStream = request.GetRequestStream(); dataStream.Write(byteArray, 0, byteArray.Length); dataStream.Close(); WebResponse response = request.GetResponse(); Console.WriteLine(((HttpWebResponse)response).StatusDescription); dataStream = response.GetResponseStream(); StreamReader reader = new StreamReader(dataStream); string responseFromServer = reader.ReadToEnd(); Console.WriteLine(responseFromServer); reader.Close(); dataStream.Close(); response.Close(); } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 httpPost2("[cse492.mehmetsalimdemir.com];, data); şu lineda parantezler patiden geldi heralde ama ";" işareti fazladan duruyo orda sanırım. Bundan olabilirmi acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
regal Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Hayır orda bi sorun yok onlar patiden geliyo kontrol ettim noktalı virgül yok kodda.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 php sayfan html döndürüyor. telefonunda dönen html sayfayı gösteremiyormusun nedir problemin ? bi sorun yok gibi görünüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Çok mantıklı bişey sordu ya :P Sen bişey post ediyosun ama orda bişey görüntülenmesinimi bekliosun? Çünkü bu yaptığın şekliyle hiçbişey açılmıycak doğal olarak. Anca Response.Redirect("ttp://cse492.mehmetsalimdemir.com/index.php?userlat=12&userlong=11&deslat=10&deslong=9"); gibi çağırırsan bişeyler açılabilir heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
regal Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Ya kendi domainimde bir html sayfasında google map gösteriyorum ona browserdan bağlanmaya çalışıyorum normal bi şekilde gösteriyor ama benim yaptığım applicationda bu kodları koyduğum zaman göstermiyor. c# da web browser die bir şey var ya onu kullanıyorum. url ini istediğim sayfa yapıyorum bazı sayfaları gösreiyor bazılarını göstermiyor. Aslında bi başka problemde o. Mesela www.google.com.tr yazıyorum gösteriyor hatta arama falan yapabiliyorum. Ama http://maps.google.com yazıyorum göstermiyor boş sayfa çıkıyor ama ben kendi domainime google map yüklüyorum onu açmaya çalşınca google map görüntülüyor browserdan. Ama application içinde sadece ulaşılmıyor. İlginç değilmi?:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 El-Barto said: Çok mantıklı bişey sordu ya :P Sen bişey post ediyosun ama orda bişey görüntülenmesinimi bekliosun? Çünkü bu yaptığın şekliyle hiçbişey açılmıycak doğal olarak. Anca Response.Redirect("ttp://cse492.mehmetsalimdemir.com/index.php?userlat=12&userlong=11&deslat=10&deslong=9"); gibi çağırırsan bişeyler açılabilir heralde. Response.Redirect ? adam console uygulamasından çalıştırıyor sen neden bahsediyorsun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 regal said: Ya kendi domainimde bir html sayfasında google map gösteriyorum ona browserdan bağlanmaya çalışıyorum normal bi şekilde gösteriyor ama benim yaptığım applicationda bu kodları koyduğum zaman göstermiyor. c# da web browser die bir şey var ya onu kullanıyorum. url ini istediğim sayfa yapıyorum bazı sayfaları gösreiyor bazılarını göstermiyor. Aslında bi başka problemde o. Mesela www.google.com.tr yazıyorum gösteriyor hatta arama falan yapabiliyorum. Ama http://maps.google.com yazıyorum göstermiyor boş sayfa çıkıyor ama ben kendi domainime google map yüklüyorum onu açmaya çalşınca google map görüntülüyor browserdan. Ama application içinde sadece ulaşılmıyor. İlginç değilmi?:) cookie vs ile veya javascript desteğiyle ilgili olabilir. ben senin sorununu anlamış değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 sdfsdf bi anlık kafam karıştı ya. abuk bi proje üstünde çalışıyodum arada bakiim dedim, mobil falan dediğini unutmuşum diyorum bu niye php'le yapıyodu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
regal Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Walla bende çözemedim ilginiz ve cvplarınız için tşkler. Aklınıza gelen bir şey olursa burdayım beklerim:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 abi olmayan ne :D onu anlat sen bi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
regal Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Ya biraz php ile uğraştım post edilen şeyleri almıyomuş onu düzeltmeye çalışıyorum ama c# da sorun var mı hala bilmiyorum. Şu php yi bi halledeyim c# dan data yollamayı deniycem ama haritayı nasıl görücem onu bilmiyorum. Ben webden php ye data post ettiğimde direk php sayfam açılıyo haritayı görüyorum ama telefondan haritaya göremiyordum bahsetmiştim web browser meselesi. Nasıl deniycem c# ın doğru çalışıp çalışmadığını bilmiyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
regal Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 php den almayı başardım post edilen şeyleri ancak telefonum php sayfasındaki haritayı görüntüleyemiyor sadece html sayfaları görüntüleniyor. Sizce phpyi hiç işin içine karıştırmadan html sayfasına post edilir mi c#'dan? yada olmuyosa php den nasıl bir html sayfasına geçircem bilgileri? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 haritanın görüntülenmemesi php diil de javascriptten olabilir. Çünkü o php hiç bilgi alamasa bile default google map çıkardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
regal Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 El-Barto said: haritanın görüntülenmemesi php diil de javascriptten olabilir. Çünkü o php hiç bilgi alamasa bile default google map çıkardı. php kodum şöle; php kodu $userlat=$_POST['userlat']; $userlong=$_POST['userlong']; $deslat=$_POST['deslat']; $deslong=$_POST['deslong']; echo' "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> Google Maps JavaScript API Example: Map Info Window type="text/javascript"> '; echo"$userlat $userlong"; ?> yani gelen dataya göre map çiziyo. Bazen data gelmeyince google mapin arka planını çiziyo ama üstünde harita olmuyo ama telefondan bağlanınca ne arka plan var nede harita sayfa bomboş görünüyo.. Javasript ile alakası neden olamaza gelirsek. Normal bir html sayfası içinde yine javascript ile çizdirdiğim google map i telefonumdan görüyorum.. ama php olunca uzantısı görmedi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Ahahah ben hala anlamadım sorunun ne olduğunu :D Anladığım olay şu: Php bi siten var gugıl maps kullanıyo. Normal bilgisayardan filan girince çalışıyo. Ama hangi işletim sistemine sahip olduğu ve modeli bilinmeyen bir telefonun browserindan girince bu site çalışmıyo? c# kodları ise arada zevk olarak yazılmış bişi bide galiba. Böyle anladım ben durumu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Win mobile yüklü bi telefondan uygulama içinden google maps kullanmak istiyo. Google maps de javascript apisiyle çalıştığı için html ve yanında bilgi almak için php kullanıyo işte. Ama anladığım şudur ki telefon veya emülatörde javascript desteklenmiyo/açık değil çünkü google maps açılmıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar