Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mingw'de gerekli lib'ler yok ?!?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
40 yılın başında kod yazacaz lib eksik ya nasıl oluyorsa.
code blocks diye bişi yükledim mingw ile birlikte geldi, iyi güzel ayarladım directoryleri fln ama /include klasörünün içinde netdb.h
/include/sys klasörünün içinde socket.h types.h ve wait.h yok, nerden bulurum ki şimdi ben bunları.
mingw'nin sitesine baktım milyon tane dosya var orda, hangi birini seçcem, direk bi lib paketi fln yok mu bunun?
Mesaj tarihi:
ne kullanayim ki başka? gcc'den başka complier bilmiyorum ehue
bide linux ile uyumlu olsun diye kullanmak istiyordum okulda linux ile çalışıyoruz, şimdi evde yazcam okula götürdüğümde patliyacak diye korkuyorum kod.
Mesaj tarihi:
ya vs yüklesem şimdi adım gibi biliyorum burda yazdığım kod patliyacak okulun lablatuvarında :/

java gibi değillerki mübarekler.
write once debug everywhere :)
Mesaj tarihi:
visual c++ var yada devc var onları deneyebilirsin ama her zaman için linuxda patlama ihtimali var.En basitinden windowsda variable yaratınca 0 değeri atanıyor ama linuxda random değer atanıyor.Bunun dışındada pek çok fark var.
Mesaj tarihi:
Friedman said:

Devcpp iyidir windows için

5 sene önce gelişimi durduruluğu düşülünce biraz buruk hissetmemek elde değil ama ya Dev-cpp kullanırken.

Neyse, umarım işe yarar, şöyle bir şey buldum: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_compilers
Mesaj tarihi:
ilerde başkası aratırda çıkarsa diye yazayım cevabı,
win kerneli socket.h içindeki socket yapısını desteklemiyor, socket.h zaten bsd ye göre yazılmış, desteklememesi normal. bunun yerine winsock.h ile winsock2.h kullanıyoruz. mingwinclude içinde bunlar

bunları kullanırken de swstartup() kullanmayı ihmal etmiyoruz tabi.

yani anlaşılan bana yine eziyet yolları, yine linux yolları göründü :/
  • Yeni Oluştur...