El-Barto Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Şimdi asp.net ve javascript kullandığım bir projem var. Hatta spesifik olmak gerekirse javascripti google earth için kullanıyorum. Şimdi ben scriptimi saklayamıyacağımı zaten biliyorum ama benim istediğim şey scripti çağıracağım variableları gizli tutmak. Yani bisilerYap(a,b) diye çağırdığımda kullanıcı a ve b'yi görmesin istiyorum. Tabi bilgilerin de mümkünse aspx sayfasından alınabilmesini istiyorum. İlk olarak denediğim şey aspx sayfasının page_load methodunda registerscriptblock kullanarak çağırmaktı fakat bakınca bu çağrının sayfa kaynağında açıkça gözüktüğünü gördüm. Bundan sonra ajax kullanıp sayfayı tamamen yenilemeden registerscriptblock olurmu diye denedim. Bunda hiçbişey olmadı, sanırım registerscriptblock'un çalışması için sayfa yüklenmeden kullanılması lazım. Bu da benim işime gelmiyo tabiki. Durum böyle, ne kadar abuk olursa olsun bi fikriniz varsa, paylaşırsanız sevinirim. Çözüme gidişte ufak bi yol gösterme bile kabulümdür :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Degerleri sayfa icinde bir yerlerden aliyorsan, sadece fonksiyonu cagirip, javascript ile fonksiyonu cagiran element ve parent element'leri ile ilgili islem yapabilirsin. Lakin senin de bildigin gibi beyhude bir ugras. Dilersen "encoding javascript codes" seklinde bir arat ama decrypter da javascript kodu olacagindan gayet cozulebilir olacaktir. Ama ben olsam ugrasmam mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Her ne yaparsan yap nafile arayışın. Ajax yapiyim desen bile yalan olur. Adam gider bisilerYap(a,b) fonksiyonun içine alert(a b) yazar biter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Ya benim istediğim zaten kodun herhangi bi bölümünü gizlemek değil ama aklıma gelenlerden biri de şuydu. Flash'da external call olarak javascript çağırınca sayfanın sourceu değişmiyo. Buna benzer bi özellik acaba aspx componenti gibi bişeyde olabilir mi? Son çözümlerimden biri flash kullanmaktı mesela ama bunun kesinlikle daha akıllıca bi yöntemi vardır yani :) Gerçi çok uğraşan biri flashı da decrypt edebilir tabi ama benim istediğim çözülemez yapmak diil, uğraşsa bile belli bi süre sürsün. Son olarak bide google earth api kullanmış biri varsa overlay resim yerleştirmek için javascript dışında yapabileceğim bişey varmı? Belki google'ın sitesinden benim api key'ime özel bi resim yerleştirilebilir diye düşündüm ama arayınca bulamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 hatta adam inanmışsa firebug vs açıp o noktaya geldiğinde görmeyi geç, direk variableların değerini bile değiştirebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Javascript çok az kullandığım için çok bilgim yoktu (sadece kodun kesinlikle gizlenemeyeceğini biliyodum) ama küçük bir ihtimal variableları gizlemenin bi yolunu bulurum diyodum. Bütün moralimi çökerttiniz resmen :) Neyse bunu öğrendiğime göre başka bi yoldan google earth apisini nasıl kullanabilirim, bunu öğrenmem lazım. Veya şunu da ortaya atiyim. Bizim yapıcağımız projenin bir bölümünde google earthü de kullanarak verilen bulmacalardan yola çıkarak dünyada belli resimleri buldurmak. Şimdi ben napmalıyım ki sadece koordinatları bilmek yetmesin, ayrıca bişeyler daha çözmek zorunda kalsınlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Her turlu islemi, hesaplamayi sunucu tarafina yaptiracaksin. Atiyorum kisi bir karakter yonlendiriyor ve 10 birim ileri gitmek istedigini belirtti. Sen yine link'i "javascript:yardir(10);" seklinde vereceksin ama yardir fonksiyonu sayfa icindeki imaji hareket ettirmek yerine once sunucuya 10 bilgisini gonderecek, sunucu talebin olabilirligine bakip onay verecek ve yeni sonucu sana bildirecek. yardir fonksiyonu da yeni gelen bilgiye gore ekranda hareketi saglayacak. Dolayisiyla javascript icinde konum depolamana gerek kalmayacak cunku karakterin son konumunu sunucu tarafindaki yazilim zaten biliyor olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Şimdi senin söylediğin rakamın değiştirilmesini engeller ama görülmesini nasıl engelleyecek ki? Benim ilk denediğim de buna benzer bişeydi zaten. Sayfanın server tarafından javascripti biseyYap(10) diye çağırmaktı hedefim ama page_load methoduna koyunca kaynağı da değiştirdi, ondan sonraki bir methoda koyunca çalışmadı veya ben beceremedim tam bilmiyorum. Şimdi soru şurda, server tarafından client tarafına yapılan bi çağrı sayfa kodunu değiştirmeden asp.net'te nasıl yapılır? Çünkü benim tek bildiğim javascript çağırma yöntemi Page.RegisterScriptBlock ve bunu page_load'da yapınca kaynağı da değiştirdi yani tam olarak diye bodynin altına koydu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Server tarafinda yapamazsin iste onu. Istedigin sey imkansiz. Baska turlu data gonderemezsin. Dahasi gonderebilsen bile isin cilkini cikaran gelen giden data'yi sniff edip diledigi gibi degistirir. O yuzden en mantikli yol talep edilen isleme izin verilip verilmeyeceginin saglamasini sunucu tarafinda yapmaktir. Sen 5 bekliyorsan ama data olarak 10 geliyorsa "hadi len" diye uyari cikarmaktir yani olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Tamam son soru olarak şöyle sorayım o zaman: Server tarafından vazgeçsem, statik 5 nokta için bu functionı çağırıcam. Bu 5 statik noktayı gizli tutmanın herhangi bi yolu var mı? Kesin olarak istemiyorum, "sadece uğraşırsa yapar" bile benim için yeterli çünkü bulacağı variable zaten yarım saat, bir saatlik bir uğraşla bulunacak belki de. Mesela dediğim flashda external callda sourceda direkt olarak gözükmeyecek yazı. Ocean'ın söylediği gibi benim scriptimi falan değiştirirse alert kullanarak çıkartır. Yani bunu yaparsa yapıcak bişey yok ama küçük katkı bile yeterli olur :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Nisan 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2010 js değişkenlerini saklayacak kadar ne tutuyorsun abi sitede ? js kullanıosan gerek yok gizlemeye, ki gizleyemiosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Nisan 29, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2010 Ya anlattım işte, google earth'e bi iki resim yerleştiriyorum ve bunların kordinatını bilmesinler istiyorum. Bu kadar basit bişey :D Google earth apisi javascript olduğu içinde elim mahkum javascript kullanıyorum, çaresizim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar