Necro Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 FromTheHell said: şu koskoca konu itouchım var demek için miydi lan Ipad de alicam merak ediyosan ama konu bu degil.
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Viktor said: ne guzel lan iste metal dedektoru cok isabetli, eger canta icine bakan x-ray koydularsa bir kere daha alkisladim adamlari okul egitim yuvasi, okuyup adam olmak icin gidiyorsunuz oraya, derste mp3 dinleyip cep telefonuyla sms cevirmek icin degil silah filani gectim, miroglunun bitisi ile hirtlar vadisi baslarinda filan lisedeydim, sinifta 4 tane kurusiki tabanca vardi, arkadaslar tuvalette viskiyi dikip sisesinide tuvalete sallamislar, boru tikanip patlamis haftasonu mudur yardimcisi garip berserker rage e girmisti pazartesi, cirkin seyler bunlar efendi gibi dersinize gidip gelin guvenlik sadece suclulari rahatsiz eder diye bosuna dememisler Hahaha faşist.
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Necro said: FromTheHell said: şu koskoca konu itouchım var demek için miydi lan Ipad de alicam merak ediyosan ama konu bu degil. cabuk biri sunun ipad versiyonunu yapsin http://ydinjate.org/kuvat/files/ydinjate_kuva_1014_10.gif
mani Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 http://blog.silive.com/sinotebook/2007/09/0919screen.jpg bundan konulsun her okula. birde mug shot. ilerde lazım olur diye. http://regmedia.co.uk/2007/10/01/gates-mug-shot2.jpg
Dworgian Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 Laorx said: x-ray ne olm hahahaha 1 haftaya radyasyondan gg olursunuz =/ 6 senedir bankadayım daha gg olmadım :D edit: xray olarak metal dedektörü dendiğinin algılandığını ama geyik yapıldığını anlamamışım pardon lol
kingpin Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 radX kullanın bol bol, çok fazla radyasyon olursa da bir doz rad away alırsınız olur biter.
RRa Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 allahım insan muamelesi görmek istiyormuş. canım benim. biz hayvanmıyız hergün gittiğimiz kurumlarda, alişveriş merkezlerinde metal dedektöründen geçiyoruz. insanoğlu insan olsun birbirini biçaklamasın, vurmasın, sağa sola bomba koymasın ne dedektör kalır ne xray kalır güvenlik bile kalmaz polis bile olmaz. mümkün mü? değil. o zaman konuşmayada hakkımız yok, suç bizim.
Mille Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 Senin hic bir sahsi esyani almaya hakki yok okuldaki hic kimsenin, vermiyorum dersin en fazla uyari filan verirler saygisizliktan.Ama mp3 player, cep telefonu gibi esyalari ali koymaya haklari yok ustelik ali koyarlarsada suc. Hatta gecen sene televizyona cikmisti heralde ogrencinin biri okul mudurunu tutuklatmisti.Milli Egitim bakanligi gerekli duzenlemeleri yapariz dedide herzamanki gibi o duzenleme hic duzenlenemedi. Onun disinda X-ray, metal dedektoru filan gibi cihazlar icin yapabilecegin birsey yok bildigim kadariyla ama girmeyiverin cogunluksunuz yani siz.Soyle arkadaslarina girmeyin metal dedektorunden cok oldu okulun kapisinda bekleyin.(belli bir yuzdeden fazla ogrenci okulda sebepsiz yere bulunmayinca mudur hakkinda sorusturma aciliyor o yuzden yokda yazmazlar sizi)
copry Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 metal bir saat tak telefonu da ellediklerinde anlayamayacakları bir yere koy sdfsdf ötünce saat ötüyo abi dersin
Dworgian Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 iyi hakkı yok demişsiniz de. ok adamlar mp3 playeri cep telefonunu almaz ama gidip derslerden bi çaktırırlar görür adam o zaman
mani Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 patlatıcan bi emp ilk tenefüste bak bakalım bi daha getiriyorlar mı.
gecko Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 okul yönetmeliğince okula bilgisayar ve elektronik özellik içeren her türlü aletin girmesi yasak, buna bazen kol saatleri bile dahil olabiliyor, sınavda kol saatlerini topladılar duvar saati ile kopya çektik diyen elemanı hatırlayın. bu tip eşyaların getirilmesi ağır disiplin suçu olduğundan, okuldan atılmaya kadar gidebilir, tabii bunda çok yaramaz birisi olmanız lazım. çoğunlukla arama yapılır telefonlara el konulur veli gelir alır ya da sezon sonu toplayıp alırsınız. okula telefon getirdiği için atıldı diye birşey duymadım şimdilik. bir de üstüne üstlük sim kartına falan da el koyuyorlar. okul sadece ders gördüğünüz tavanı olan bina değildir, spor alanları vb. alanlar zorunludur. olmuyorsa telefonu, mp3 playeri serbest bırakacaksın. x-ray hakkında bir bilgim yok, ama o aletin elektrikle çalıştığını düşünürsek belki birşeyler deniyebilirsiniz? :)
Sawer Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 eğer okul yönetmeliğinde elektronik eşyaların okula getirilmesi suç yazıyor ise ya hocaya telefonu kaptırırsın yada okula giremezsin bu kadar basit ama x-ray bence bayağa akıllıca bir yöntem bizim lisede okula silahla gelenlerın olduğunu düşününce tabii:)(bjk lisesi..)
mani Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 metal dedektörü neysede havaalanlarında olan x-ray cihazlarından koyulacaksa ve çantanın içinde bulunan metalik şeyler gözükecekse yapabileceğin en fazla lazerle kesim yapan bi yere gidip metalik bir levhaya cCc kestireceksin işte afhafhasshf. kabak gibi çıkacak ekranda. sonra geçerken güvenlik görevlisinle tokalaşıp kafa tokuşturdun mu sırtın yere gelmez.
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 başlığı değiştiriyorum ben.. xray ne be..
Cairne Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 okullarda telefon yasak bulundursan bile cantada kapalı durcak deniyor. x-ray cihazlarıve aramada serbest olması lazım çünkü bıçak kesici madde silah ve sigara araması yapabiliyorlar sınıflara girip bunuda yaparlar. hadi silah yokturda lol
Mille Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 Yamulmusum.O duzenleme yapilmis ama garip bi sekilde; http://mevzuat.meb.gov.tr/html/26408_0.html burada amaci disinda kullanilmasi veya bilgi islenmesi, yazilmasi, okunmasi filan yasaktir yaziyor.Anladigim kadariyla ders ortasinda telefonu acip konussan yasak degil yani=) Senin en cok isine yariycak bilgide su; Genelge İLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı : B.08.0.ÖRG.0.20.02.04.426.04 / 307 19.01.2007 Konu : İletişim Araçlarının Okullarda Kullanımı GENELGE NO 2007 / 08 İlgi : a) Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Ödül ve Disiplin Yönetmeliği. b) Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği. Son yıllarda bilişim alanında en hızlı gelişen teknolojik araçlardan biri de cep telefonlarıdır. Bu iletişim aracının günümüzde amacı dışında kullanılması sonucu sınırlı sayıda da olsa bazı olumsuz olayların yaşanmasına sebep olduğu Bakanlığımıza ulaşan bilgilerden anlaşılmaktadır. Bilişim araçlarının, eğitim-öğretim ortamlarında amacı dışında kullanılması, öğrencilerin dikkatlerinin dağılmasına, motivasyonlarının düşmesine ve sınıftaki eğitim-öğretim ortamının olumsuz yönde etkilenmesine sebep olmaktadır. Ayrıca, cep telefonlarının uzun süreli kullanılmasının insan sağlığını olumsuz yönde etkilediği de yapılan araştırmalardan anlaşılmıştır. Konuyla ilgili olarak özellikle Sağlık Bakanlığından gelen görüşte; “Elektromanyetik alan ve dalgaların olumsuz biyolojik etkileri olduğunun tespit edildiği, Uluslar Arası Kanser Araştırma Kurumunca elektromanyetik alanların kanserojenler listesinin üst sıralarında yer aldığı, bu nedenle insan sağlığı ve özellikle ÇOCUKLARIN ve GENÇLERİN sağlığının korunması açısından cep telefonlarının okullarda kullanımının sınırlandırılmasının önemli olduğu” belirtilmiştir. Ayrıca, bazı kamu kurumları ile iletişim hizmetlerinin yürütülmesinden sorumlu kuruluşlardan gelen görüşler de bilişim araçlarının eğitim-öğretim ortamlarında kullanımıyla ilgili olarak birtakım tedbirlerin alınması gerektiği yönündedir. Diğer taraftan okullarda cep telefonlarının amaç dışı kullanılması sonucunda öğrenciler ve öğretmenler açısından yasal olmayan durumların ortaya çıkmasına sebep olacağı endişesi de duyulmaktadır. Bu nedenlerle öğretmen ve öğrencilerin cep telefonlarını ders esnasında kullanmaları özellikle öğrencileri bazı olumsuz davranışlara yönlendirebileceğinden kaygı duyulmaktadır. Bu kaygılardan yola çıkılarak Bakanlığımızca Ülke genelinde; okul yöneticileri, öğretmenler, veliler, okul öğrenci meclisi başkanları, okul aile birliği yöneticileri ile sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini belirlemek amacıyla 26 Ekim–10 Kasım 2006 tarihleri arasında elektronik ortamda “Bilişim Araçlarını Kullanma Anketi” gerçekleştirilmiştir. Ankete; 14.425 yönetici, 26.749 öğretmen, 13.958 veli, 3.578 öğrenci meclisi başkanı, 1.373 okul aile birliği üyesi, 331 sivil toplum örgütü temsilcisi ve 10.015 diğer katılımcı olmak üzere toplam 70.429 kişi katılmıştır. 1/3 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı : B.08.0.ÖRG.0.20.02.04.426.04/ Konu : İletişim Araçlarının Okullarda Kullanımı Katılımcılardan; · % 83,5’i cep telefonları uzun süre kullanıldığında öğrencilerin beden ve ruh sağlığının olumsuz etkilendiği, · % 84,2’si öğrencilerin eğitim-öğretim ortamlarında cep telefonunu kullanmalarının eğitim öğretim sürecini olumsuz etkilediği, · % 83,5’i öğrencilerin, eğitim-öğretim ortamlarında, cep telefonu kullanmalarının sınırlandırılmasının yanı sıra ses ve görüntü kaydı yapma özelliği olan cep telefonlarının okullara getirilmemesi, · % 88,5’i cep telefonunun kötüye kullanımıyla ilgili caydırıcı yaptırımların artırılması, · % 86,8’i gerekli durumlarda öğrencilerin ailesi ve arkadaşıyla haberleşmesi konusunda tedbir alınması, şeklinde görüş belirtmişlerdir. Ülke genelinde elektronik ortamda uygulanan “Bilişim Araçlarını Kullanma Anketi”nde ilgililere yöneltilen sorular ile bu soruların değerlendirilmesiyle ortaya çıkan sonuçlar; Bakanlığımız, Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığının www.earged.meb.gov.tr adresinde yayımlanmıştır. Buna paralel olarak Bakanlığımız, orta öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler için ilgi (a) da kayıtlı Yönetmelikte yeni düzenlemeler yapmıştır. Söz konusu Yönetmeliğin “Disiplin Cezasını Gerektiren Davranışlar” başlıklı 12’nci maddesinde; “Bilişim araçlarını, okul yönetimi veya öğretmenin bilgisi ve izni dışında eğitim-öğretim ortamlarında konuşma yaparak, ses ve görüntü alarak, mesaj ve e-mail göndererek ve bunları arkadaşlarıyla paylaşarak amacı dışında kullanmak” disiplin suçu sayılmıştır. Ayrıca, ilköğretim kurumlarına devam eden öğrenciler için ilgi (b) de kayıtlı Yönetmeliğin “Yaptırım Gerektiren Davranışlar” başlıklı 109’uncu maddesinde belirtilen hükümler doğrultusunda işlem yapılacağı konusunun öğrencilere ve velilerine bildirilmesinde yarar görülmektedir. Bu nedenlerle cep telefonlarının eğitim-öğretim ortamlarında amacına uygun kullanımıyla ilgili olarak Valiliklerce aşağıda belirtilen önlemlerin alınmasına ihtiyaç duyulmaktadır. # Sağlık birimlerinin de iş birliğiyle cep telefonlarının insan sağlığını olumsuz yönde etkilediği konusunda; öğrenciler ve ailelerine yönelik bilgilendirme çalışmaları yapılması, # Öğrencilere cep telefonlarının yerinde ve zamanında kullanılması yönünde eğitim verilmesi, # Ders saatleri içerisinde öğretmen ve öğrenciler tarafından cep telefonlarının kapalı konumda bulundurulması, 2/3 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı : B.08.0.ÖRG.0.20.02.04.426.04/ Konu: İletişim Araçlarının Okullarda Kullanımı 4. Öğrencilerin haberleşmelerini sağlamak amacıyla; okullara ankesörlü telefonların konulması yönünde gerekli tedbirlerin alınması, Valiliklerce alınacak bu önlemlerin okul yönetimi tarafından okul-aile birliğinin de katılımıyla uygulamaya konulması ve alınan kararların öğrenci velilerine duyurularak “Öğrenci-Veli-Okul Sözleşmesi”nde yer alması konularında gereken hassasiyetin gösterilmesi ve önlemlerin alınması hususunda, Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim. imza Doç. Dr. Hüseyin ÇELİK Bakan Buradaki saglik bilgilerine yollama yaparak bir dilekce yazin, yaptiklarinin yanlis oldugunu, ogrenci sagligi acisindan sakincali oldugunu filan yazin.Genelgeyide ilisige ekleyin 10 numero olur. Ama bence siz genede once bi ayaklanin=)
mani Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 x-ray cihazından adamı sokup diğer taraftan çıkarmıyorlar abi. çantayı koyuyorsun. metal dedektöründen geçmek sağlığa zararlıdır, kanser olurum aboooov diye düşünüp ayaklanıyorsa zaten bir liseli oracıkta tasdiknameyi verip pazarda limon satmaya yollansın o çocuklar. ayaklanacak birşey yok, başınızdan büyük işlere kalkışmayın. bir geç dedektörden zaten arka arkaya okadar öğrenci geçerken kim dikkat edecek. açma sınıfta mp3 player ı cep telefonunu bukadar basit. açıpta yakalanır ve kaptırırsanda ağlama git özür dile geri iste paşa paşa.
Farinal Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 peh biz boş derslerde hocayla birlikte iphonedan okulun wirelessını kullanıp youtube'a girip komik videolar izliyorduk
gecko Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 Bizim müdür değişti, daha önce wirelessları kullanabiliyor, telefon getirebiliyorduk okula. Ha şimdi de getiriyoruz da gördükleri anda alıyorlar. Ve Wirelesslar artık şifreli ve hocalar kesinlikle bilgi vermiyorlar. Hocalarla mekanlarda takılan arkadaşlarım bile bilmiyor, olsa ilk bana söylerlerdi işleri bana düşüyor arada çünkü. Ah sabancı ah...
Killer Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 Viktor said: Necro said: FromTheHell said: şu koskoca konu itouchım var demek için miydi lan Ipad de alicam merak ediyosan ama konu bu degil. cabuk biri sunun ipad versiyonunu yapsin http://ydinjate.org/kuvat/files/ydinjate_kuva_1014_10.gif DSOKFAIJASDF8UAFDSAFDASSALGAKASDFASDIASDFDSA ABİ LEGENDDDD FORUMUN ARKA PLANI YAPIN DFGD
aquila Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 haftaya okulda cavity search 0_o diye konu acilmasin.
Öne çıkan mesajlar