Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tek tip askerlik mi geliyor?

mokoko

Öne çıkan mesajlar

e para da, şu an zorunlu askerimiz var diye füzeden, uçaktan kısıyo değiliz, maşallah. 50 kişiye yaptığın masrafı 5 kişiye yaparsın. boşuna beslediğin asker sayısını düşürürsen zaten geri hizmet sağlaması gereken kişi sayısı onun kaç misli daha düşücek, verirsin asgari ücreti istihdam da sağlarsın. ya da askere gitmeyenlerden askerlik vergisi al ne bileyim, zorunlu hizmet yaptır. ülkede yaşayan her erkeğin çekmekte zorunlu olduğu bi çile olmasın bu yani.

aslında benzer şekilde tüm devlet dairelerinin küçülmesi gerekiyo, daha az bürokrat beslemeliyiz, daha az paper-work. yaşasın e-devlet =)

savaşlar da starcraftta falan yapılsın, güney kore dünyayı yönetsin gşdlfkg
Sosyal ağlarda paylaş

Kimsenin içine sinmiyor bazılarının 6ay gitmesine, bazılarının 12 ay gitmesine, çoğunun 15 ay gitmesine bazende kiminin hiç gitmemesine...

Ama eşitliğe aykırı bir durum yok. Ünv. bitirip kısa dönem yapmak herkezin elinde, yada kaçmakta serbest yapabiliyorsan.

Eşit olmasına eşit ama adil olmadığı için çoğumuzun içine sinmiyor, TSK'nin da içine sinmiyor.

15 ay gerçekten çok uzun bir süre, 6 ay ise çok kısa. Çoğu kısa dönemin usta birliğinde durduğu gün sayısı anca 4 ay ediyordur, hesaplarsak.

Bence bu işin bir ortasını bulmaları gerek. Profösyenel olarak TSK mensubu olmayan, dışarıdan zorunlu askerlik için gelmiş her vatandaşın 8 ila 10 ay arasında askerlik görevlerinin yaptırılıp göndermeleri gerek. Zorunlu askerlik için gelmiş vatandaşların acil durumlar haricinde kesinlikle sıcak bölgelere(çatışma olması mümkün) yerlere, sarı ve üzeri alarm seviyesinde ki yerlere gönderilmemesi gerekli.

Zaten bu söylediğimle bağlantılı bir çalışmayı TSK yaptı. Bundan böyle sadece uzman erbaşlar komando olabilecek. Bunun anlamıda şu güney doğuda zorunlu askerliklerini yapan vatandaşlarımız çatışmalara girmeyecekler.

Vatani görevlerini yapmakta olanların Jandarma olarakta görev yapmalarında sakıncalar bulunmaktadır. Jandarma yerel bölgenin polisidir. Bu işi meslek olarak yapmaya çalışan polis mensuplarımızın bile eğitimlerinde yetersizlikler olduğunu her mitingde, her cinayette, her bomba ihbarında görüyoruz. Hal bu iken vatandaşı birden yerel bölgenin polisi yapmanın anlamı yok. Polis alınır gibi, jandarmaya polis alınması yada polislerin vatani görevlere alınmaları ve jandarma olarak hizmet vermeleri sağlanmalıdır.

TSK'ya özel sektörden personel alınması bize savunma anlamında sıkıntılar yaşatabilir ama bazı konularda TSK bazı şirketleri kendi kurmalı ve o şirketlere dışarıdan personel almalıdır. Bu tarz faaliyetler sadece ARGE faaliyetleri ile yada mayın temizleme, bomba imha gibi eğitimli personel ihtiyacımız olduğu alanlarda olmalıdır çünkü dışarıdan alacağın uzman personeli TSK standartları maaşı ile çalıştıramazsın.

Aklın yolu birdir yakın zamanda TSK'dan bu yazdıklarım gibi yada daha da güzel adımları bekliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

e olay o zaten

zorunlu askerden yaptigi tasarrufla fuze aliyor onu aliyor bunu aliyor

pro askerlige gecen kucuk ulkelerde personele veriyor parayi alet edavattan kisiyor onun yerine

israilde zorunlu askerlik uzun, alet edavata yapiyor yatirimi

almanya desek oda oyle, zorunludan yaptigini alet edavata aktariyor

kucuk avrupa ulkeleri zaten koruncuak alan kucuk, az ondan az bundan diye goturuyor isi, adamlar "ucak almiyalim nato bizim hava sahamizi korusun" modunda zaten

amerika hem prof hemde deli gibi alet edavat yapiyprda adamlarda okuz gibi patent var, neye ihtiayci varsa kendisi uretebiliyor zaten ustune yapip yapip disari satip para kazaniyor

heriflerin savunma butcesinin absurdlugunu tartismak bile yersiz zaten, istedigini yapar eheuehu
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ben şunu anlamıyorum. Neden ordu 3000$ versin prof askere? Türkiye'de milyonlarca işsiz var. Karın tokluğuna çalışmaya razı adamlar var. Ayda 600$'a prof asker recruit et milliyetçilik gazı verip Amerika'nın "I want you" posterleri gibi kampanyalarla. Eğit onları al sana prof. asker. Yani profesyonel askerler tuşa basınca olmuyo diyosunuz da yılda 700 bin asker eğiten silahlı kuvvetler, 200 bin işsizi eğitip 3000$'ın çok altına profesyonel asker yapabilir.

Direk 2000-3000 dolar demeniz ilginç geldi. Bu ülkede işsizlikten ne iş versen karın tokluğuna yaparım diyen ve de cahil olan insan sayısı komik derecede fazlayken benim dediğim yöntemle çok güzel profesyonel orduya geçilir gibi geliyor.

Ayrıca daha önce de dedim, bizi savaştırmaz belki sırf profesyoneller savaşır ama bu hikaye. Devletin bizi köle gibi çalıştırmaya hakkı yok. Önce kendi adam gibi hizmet versin her konuda, sosyal devlet olsun, ondan sonra "vatani hizmet" ayağına modern kölelik uygulasın

Edit: Ayrıca biz teknolojik orduya geç derken para harca demiyoruz. Aselsan mühendislerini koru diyoruz. Dışarı para vereceğine aselsan'a daha çok yatırım yap ki daha az parayla ilerde çok daha rahat kendin üretirsin savunma malzemeni. Ama izin vermez Amerika. Höt demek de yemez. Diyemezler.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ayda 600$'a prof asker recruit et

1200$ verene birliğini satsın.. bu işlerin taban fiyatı düşük olmaz.. bu bir

ikincisi askeriyenin lojistik hizmetleri bile inanılmaz pahallıya maloluyordur. bırak silahı falan.

üçüncüsü üreten, sanayi ülkesi olmadığın sürece ne profesyoneli allasen..

dördüncüsü, en kral prof. birlikler kurulsa bile bu birliklerin yapacağı işlerin sıcak noktalarda olacağını düşünürsek kalan işler tüm için zorunlu askerlik devam edecektir nihayetinde.

yani (şimdiki askerlik - düşük yoğunluklu savaş) olacak tamamı..
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece dışarıdan mühendis, bilim adamı alıyorlarsa eğer 3'e 5'e paraya bakılmamalı adamla özel sektör gibi pazarlığa oturulmalı. Onun dışındaki alımlar için standartın üstünde para verilmesini bende doğru bulmuyorum.

Ama arkadaşlar bi noktayı es geçiyorsunuz gibime geliyor. TSK şuanda zaten paralı asker alıyor. Almıyor mu? Askerliğini yapmış vatandaşlarımız Uzman Erbaş olarak TSK mensubu olabiliyorlar. Önce Uzman Onbaşı daha sonra Uzman Çavuş oluyorlar. Yedek subaylar ise askerliklerinin son ayında resmi olarak Teğmen rütbesi alıyorlar ve isterlerse askerliklerine Teğmen olarak devam edebiliyorlar.
Yani TSK para ile asker zaten alıyor, gündeme nie bu şekilde para ile askerlik alınsın die geliyor bilmiyorum. O "I WANT YOU" Amerikan recruit çağrılarından TSK'da da var. Askerliğini yapmış olan arkadaşlar belki görmüşlerdir Pano'larda Denizciler aranıyor, hava astsubaylar aranıyor vs die.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

said:
Ayda 600$'a prof asker recruit et

1200$ verene birliğini satsın.. bu işlerin taban fiyatı düşük olmaz.. bu bir

ikincisi askeriyenin lojistik hizmetleri bile inanılmaz pahallıya maloluyordur. bırak silahı falan.

üçüncüsü üreten, sanayi ülkesi olmadığın sürece ne profesyoneli allasen..

dördüncüsü, en kral prof. birlikler kurulsa bile bu birliklerin yapacağı işlerin sıcak noktalarda olacağını düşünürsek kalan işler tüm için zorunlu askerlik devam edecektir nihayetinde.

yani (şimdiki askerlik - düşük yoğunluklu savaş) olacak tamamı..

Ülkesini satacak adamı almayacak kadar bilmeleri lazım. Milliyetçilerden falan seçsinler ne bileyim :P

Benim esas tepkim 4.ye. Ekmekten bile vergi alırlarken utanmadan kölelik yaptırıyorlar. Tepkim buna. Savaşmasak bile sen hiçbir hizmeti düzgün vermezken, en doğal ihtiyaçtan vergi alırken, gelip de hayatımı 1 sene dondurup karşılığında hiçbirşey almadan ve üstlerim tarafından hor görülerek çalışmamı bekleyemezsin. Öyle işte :(
Sosyal ağlarda paylaş

nitelikli adam lazim sonucta, basvuran cok var ama TSK ni naradigi nitelige uyan adam sayisi az

ikincisi askerlik bu, yasalar var bakkal dukkani isletmiyorsun

herseyden once adama risk tazminati oduyorsun, 600$ para vericen sonra git catismaya ol diycen

yok ya?

ac bile olsa adam iyi para almadan hayatini riske aticagi bir ise girermi, hemde askerlik gibi zor bir ise

saniyorsunuzki boel curuk carigi topla, cebine 3-5 para koy sal ortama

oyle degil profesyonel askerlik iste, amerika o parayi vermese irakta savasicak askeri nah bulur (ki amerikan ordusu imkan ve rahatlik olarak turkiyedeki cogu holdingden daha super)

bide su konuda cok yaniliyrosunuz, cahil adam akilsiz adam demek degildir lol

bizim kapici var ilkokul mezunu degil adam ama su led zeppelin den 10 tane cikartir cebinden ehuhuheu
Sosyal ağlarda paylaş

okumuş masterını yapmış adamı 1 sene askerde çürütüp körelten sistemin türkiye ekonomisine -ki müthiş beyinlerin sırf askerlik yüzünden yıllarca yurt dışına kaçmasını ondan sonra da muhtemelen hiç dönmeyeceğini saymıyorum bile, olan zararının profosyonel askerliğe geçildiğinde harcanacak olan paradan daha az olduğunu savunan insanlar var gerçekten de

hayır götürüp bir halt yaptırsalar onu da anlayacağım da master yapmış çevremdeki her 10 kişiden 9'u gidip aptal aptal işler yapıyor askerliğin hayatlarının en sıkıcı dönemi olduğunu söylüyorlar. komando olarak giden arkadaşım bile kilo alıp dönüyorsa mal mal boş durmaktan, kimse gelip de asker açığı var filan demesin ya
Sosyal ağlarda paylaş

Profösyenel askerlik TSK da var zaten. Subay,astsubay,erbaş para ile çalışıyor bedavaya değil. Siz herhalde Profösyenel ER alımı yapılsın istiyorsunuz. Bunuda herhalde askere gitmemek için istiyorsunuz ama anlamiyorsunuz ki Iran-Irak savaşında ki 7 sene sürdü. Savaşacak asker kalmadı bırak kadınları, dedeleri 12 13 yaşında çocuklar savaşmak zorunda kaldı.
Bir ülkenin askeri gücü 1 milyon askerinden gelmez, bir ülkenin silahli gücü 10 milyon öyle yada böyle askeri eğitim almış genç, yetişkin vatandaşından gelir.
Kendi korku ve menfaatleriniz için bir ülkenin elindeki gücü hiç etmesini istemenizi ayıplıyorum.
TSK'da olmaması gereken ve olması gerekenleri tartışırken kendi menfaatlerimizi bir kenara bırakıp ülke menfaatlerini gözedersek sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

yahu niye savaşıyosunuz birader.
Türkiye de ordu nun ittihat ve terraki den beri gelişimini devletin üzerindeki etkisini hatta son bi kaç yıla kadar bizzat devletin kendisi oldugu gercegini göz önünden kaçırmadan;

şık çalımlarla meseleyi sanki sadece teknik bir konuymuş gibi lanse eden Viktor a selam ederken, kulakları Çetin Doğan'ın oldugu iddaa edilen bir muhabbete çevirelim, gerçek oldugu ispatlanamaz ama mevzunun özünü kavramak için yeterli

6. İzmir'de, Kara Harp Okulu'nun Menteş Kampı'nda, sahildeki kameriye altında, saygı duyduğum bir orgeneralle sohbet ediyorlar. Ben de, görevim icabı, yakınındayım ve kameriyenin sarmaşıklarla kaplı arka kısmında oturuyorum. Orgeneral arkadaşı, Almanya ve Fransa'nın, asker sayısının 250 bin civarında olduğunu, bizimse 800 bini aştığımızı, lüzumsuz bir kalabalık olduğunu, bunun, maliyetinin ve ülkeye iş gücü kaybıının hesaplarını da dikkate alarak gözden geçirmek gerektiğini anlatıyor. Profesyonel orduya geçiş şart diyor. Hatta, ordu evleri ve sosyal tesislerde görevlendirilen asker sayısının, orta halli bir devletin asker sayısını aşacak kadar, 60 bini geçtiğini söyledi. Tüm şehir ve ilçelerde, ne kadar asker bulundurma stratejimizin, gözden geçirilmesini de istiyordu. Bizim paşa, net ve açıktan "Olmaz öyle şey" diyerek, bu ülkede doğan her erkeğin bu tezgahtan geçerek bizi tanıması lazım. İlçelere kadar askerin yayılması da, iç tehditlere karşı halkı kontrol etme stratejimizin gereğidir, diyordu!

Sosyal ağlarda paylaş

RRa said:

Profösyenel askerlik TSK da var zaten. Subay,astsubay,erbaş para ile çalışıyor bedavaya değil. Siz herhalde Profösyenel ER alımı yapılsın istiyorsunuz. Bunuda herhalde askere gitmemek için istiyorsunuz ama anlamiyorsunuz ki Iran-Irak savaşında ki 7 sene sürdü. Savaşacak asker kalmadı bırak kadınları, dedeleri 12 13 yaşında çocuklar savaşmak zorunda kaldı.
Bir ülkenin askeri gücü 1 milyon askerinden gelmez, bir ülkenin silahli gücü 10 milyon öyle yada böyle askeri eğitim almış genç, yetişkin vatandaşından gelir.
Kendi korku ve menfaatleriniz için bir ülkenin elindeki gücü hiç etmesini istemenizi ayıplıyorum.
TSK'da olmaması gereken ve olması gerekenleri tartışırken kendi menfaatlerimizi bir kenara bırakıp ülke menfaatlerini gözedersek sevinirim.

Bizim askeri gücümüz mü daha fazla yoksa hiçbiri vatansever olmayan, çeşit çeşit milletten gelen para için yada bazıları sadistçe zevk için savaşan paralı askerli Amerikan ordusunun askeri gücü mü? Bana bunun cevabını ver başka bir şey söylemeyeceğim
Sosyal ağlarda paylaş

benim teyzemin oglunun kuzeni gormus, pasalar askerleri duvara dizip oyun oyniyormus

gozlerini baglayip zar atiyorlarmis 1-3 arasi gelirse duvara ates ediyorlarmis, asker vurmiyan 10 puan aliyormus

4-6 arasi gelirse ictikleri sarap siselerine ates ediyorlarmis, vurulan sise basina 10 puan

oyun sonunda puanlar savunma butcesinden ayrilan paraya oranlanip dagitiliyormus, olen asker olursa egiti mzaiyati yaziyorlarmis

en son iste yeteneksiz bir pasa 8 askeri vurunca bole guneydoguda bri karakol insaat edip onu atese verip pkk vurdu diye aciklama yapmislar basina

vay anam vay neler donuyormus ulkede
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

Esh said:

iranin nuke lari hazirlarsa, ne asker ne top ne tufek, hicbiri bi bokumuza yaramayacak.

nuke u ole gelip sallamiyorki, nato nun elinde nuke u inmeden tespit edip dusurucek yiginla alet edevat ve teknoloji var

tahrandan sallar istanbula gelene kadar indirirler tespit edip, mumkunse ankara ustunde indirsinlerde bir faydalari olsun

nuke u indirmek = nuke atmak abi manyak mısınız lol

düşse nolur kendi inip patlasa nolur düşünce öööle duruo mu o alet kuzu kuzu :D
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

Viktor said:

Esh said:

iranin nuke lari hazirlarsa, ne asker ne top ne tufek, hicbiri bi bokumuza yaramayacak.

nuke u ole gelip sallamiyorki, nato nun elinde nuke u inmeden tespit edip dusurucek yiginla alet edevat ve teknoloji var

tahrandan sallar istanbula gelene kadar indirirler tespit edip, mumkunse ankara ustunde indirsinlerde bir faydalari olsun

nuke u indirmek = nuke atmak abi manyak mısınız lol

düşse nolur kendi inip patlasa nolur düşünce öööle duruo mu o alet kuzu kuzu :D
abi havada vurulan nuek patlamıyo, nükleer baslıgın yanında bomba patlayıncada patlamıyo öle bisi değil nükleer füze.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

RRa said:

Bizim askeri gücümüz mü daha fazla yoksa hiçbiri vatansever olmayan, çeşit çeşit milletten gelen para için yada bazıları sadistçe zevk için savaşan paralı askerli Amerikan ordusunun askeri gücü mü? Bana bunun cevabını ver başka bir şey söylemeyeceğim

Amerika Irak yerine bizi işgal etmeye kalkarsa bizim millet verir sana cevabını.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...