Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yalniz yasamak ve ev idare etmek

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
Nefr, 06 May 2003 18:07 tarihinde demiş ki:
Bir de tüm bekar ve tembel arkadaşlara önerim; bulaşık makinası edinin arkadaşlar, öncelik o. Çamaşır makinesi, bilgisayar, TV, müzik seti vs.. hepsini sallayın yani, en acil olan bulaşık makinesi. Biraz olsun evimin düzene girmesindeki en büyük pay onundur =]

Tamamıyla katılıyorum. Sevgili filan çözüm değil, iyi bir bulaşık makinesi lazım.

Birde ben kendim her gün belli bir ara temizlik yaparım, yarım saatten fazla zamanımı almaz, ama her gün olunca ortam dağılmaya fırsat bulamaz, bende rahat ederim.

Bazen sallamam savaş alanına döner ev. Zaten içtiğim biraları da yakayıp durlayıp dizme huyum var hehe, tam virane görüntüsüde çıkartabilirim 3 gün sallamassam evi.
Mesaj tarihi:
said:
GE-TA, 06 May 2003 19:03 tarihinde demiş ki:
Temizlik için evlenmemek lazım.
Paraya kıyıp temizlikçi tutmak lazım.
Başaramıyorsak bu işe kalkışmamak lazım.

*İşaret parmağını yalar kitaptan sayfa çevirir *
[hline]In God I Trust
For Rest I Just Test

abi aileden kalma dogup buyudugun ev olunca temizlikci kadin getirmek istemiyosun pek. ogrenci evi olsa temizlikci kadinlarla doldurum temizlikci kadindan ayak bascak yer bulamazsin. ama "normal" bir ev statusuyle idare edilmeye calisilan evde zaten cok esya oluyor, bizim evi gorse kadin direk pencereden sallar kendini.[hline]www.mizzah.com
Mesaj tarihi:
benim evimde az eşya var ama yine de yaşanmıo...alırken içinde bi ev arkadaşı unutmuşum, kendisi 10 kaplan gücünde pisleme yeteneene sahip olduundan dip bucak temizlik yapsam bile 10 dakika temiz kalmıo ev... e ben de saldım bi yerden soora, evi 2 aydır b.k götürüo, arkadaş oralı bile diil...

fare zehiri nerelerde satılıo?

[Bu mesaj bega tarafından 06 May 2003 21:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Geçen yaz staj yaparken 1 hafta evde yanlız kalmıştım. 5:30-21:30 gibi eve geliş ve gidiş saatlerim olduğunda, ev 2 günde mommok bir hale gelmişti. Allahtan süperannem vaktinde yetişip etrafı adam etmişti.

1.Bulaşık makinası alın.
2.Çamaşır makinası alın.
3.Vileda paspas alın.
4.Cam-sil ve şu sileceklerden alın.
5.Ütü kullanmak konusunda kursa filan gidin.
6.Evde yemek yapın, yiyin, ama etrafı toplayın.(Finansal açıdan önemli)
Mesaj tarihi:
said:
fizban, 06 May 2003 21:59 tarihinde demiş ki:
20-25 gün kadar evde yalnız yaşadığımı hatırlıyorum.

ev hala yaşanacak haldeydi, şahitler var. püf noktaları söylüyorum:

- evde yemek yemeyin.
- bardak yıkamayı öğrenin.
- köpeğinizi düzenli olarak dışarı çıkarın.
- çamaşır makinesini kullanmayı unutursanız her seferinde ananızı arayıp sorun.[hline]You know what capitalism is? Getting fucked!

evde yemek yemeyince olmuyo ki. insan bayiyo disarda ye ye. kendi yaptigi yemegi yemek bile annenin yaptigi yemek kadar olmasada insana ev hissi veriyor.[hline]www.mizzah.com
Mesaj tarihi:
Yalnız yaşayıp temi zkalmak istiyorsan ne pislik yaptuysan anında temzilemen lazım yoksa insan bi zaman sonra o pisliği temizlemeye kıyamıyor ve beraber yaşam formu olarak orda kalıyor.[hline]Kalplerdeki Kaymak

Asli

Mesaj tarihi:
pazartesi- orman kebabı (ya da eline geçirdiğini at kebabı)
salı- kuru7 fasulya+pilav
çarşamba- makarna+shnitzel
perşembe- köfte+plav (makarna)
cuma- ıspanak (üstüne yumurtada kırılabilir)
cumartesi- dürüm (dışarda yiyin bugün)
pazar- (gezmekten tozmaktan sadece atıştırmayla geçirin günü)[hline]Isn't it funny? Let's try something else...

Mesaj tarihi:
abi evsiz erkekler yaşayabilmek için evrimleşmiş ve kavurmalı yumurta, süt ve peynir ekmek gibi yemekler icat etmişlerdir
bunlar olmadan hayatta kalmak zor
çok zor[hline]"soyut gerçek olmaz, gerçek daima somuttur."
V. İ. Lenin
Mesaj tarihi:
bu saydıklarım kahvaltı harici iki öğün :)
tabii ben sabah kahvaltı etmeyen bir bünyeye dsahibim edersemde omletli portakal sulu vb gibi uğraş isteyen şeylerle yapoıyroum öle peynirekmek kesmiyor :)[hline]Isn't it funny? Let's try something else...

Mesaj tarihi:
said:
Fegro, 08 May 2003 02:00 tarihinde demiş ki:
En iyi yöntem kiz arkadasi bulacaksin söyle hamaratindan. Hatta 3 4 kiz ayni evde yasayanlardan bulki hep beraber temizlige gelsinler.[hline]

ehueh doğru valla evini öle çekip çeviren birini tanıyorum :)[hline]Isn't it funny? Let's try something else...

Mesaj tarihi:
1) bulasik makinesi: ama kullanin, kirli tabaklari canaklari ona kaldirin, tezgah ustu ve evin muhtelif yerlerinde birakmayin (banyoda kahve bardagi bulup siz bile sasirabilirsiniz)
2) yemegi olabildigince evde yapin, yoksa mali acidan gocersiniz, ama bulasik makinesini unutmayarak yapin tabi, yaptiktan sonra tencere tava makineye gidecek
3) banyo: en ufak pislik gorduunuzde temizleyin, boylece hem temiz kalir, hem de biriken pislikler kimyasal mudahele gerektiren seviyeye ulasmaz
4) oole icmeye dagitmaya insan getirmeyin evinize

kabaca bunnari uygulayarak icinde yasanabilir bi seviyede tutulabiliyo bi ev :)
  • 5 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...