Friedman Mesaj tarihi: Nisan 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2010 Şimdi benim pcye ubuntu yükledim dün gece . Çok süperdi herşey internetede bağlanıyodum(zaten otomatik tanımıştı herşeyi) herbişeyi yapıyodum . Modemim zoom marka . Bu sabah bi kere windowsu açmayı deniyim dedim açtım iyi güzeldi sonra geri ubuntuya geçtiğimde internete bğalanamadım bi türlü . LAN ışığı yanıp sönmeyi bırakamadı . Nasıl çözerim bu sorunu ? Bir de dün pc ye kurmadan önce externali takılı unutmuşum bi kere oraya kurdu sonra farkettim çıkardım externali sonra pc ye yükledim . Fakat 320 lik external oldu 117 gb . Gerisini kendi formatına çevirdi ubuntu . Format atayım dedim sistemi yüklediği kısma . Fat ve linux uzantıları var sadece ntsf yok . Bunu nasıl ntsf ye çeviririm ? . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seceba Mesaj tarihi: Nisan 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2010 forum.ubuntu-tr.org her türlü soruna en fazla 1 saat içinde cevap verirler. Gerekirkse evine gelir yardımcı olurlar. Bilgisayarı açıp kapatmayı bilmeyen birine, bütün site wireless şifresini nasıl girer onu göstermişlerdi bir kere 9 saat boyunca, oyuzden güvenim sonsuz bu arkadaşlara. senin soruna gelirsek, Gparted yüklüyorsun. ( Yazılım merkezinde vardır sanırım ) olmadı uçbirime sudo apt-get install gparted yazarsanda olur. Synaptic'ten ntfsprogs paketini cekiyorsun . (synaptic paket yöneticisi ) Bu kadar :) 1. Gparted Yükle. 2. Ntfsprogs paketini çek. 3. Sistem / yönetim / bölümlendirme. 4. Harici Hdd'ye sağ tıkla istedigin gibi bölümlendir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Friedman Mesaj tarihi: Nisan 18, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2010 Peki bu veri kaybına neden olurmu ? Ubuntu-tr iyi bir foruma benziyo benimkine benzer sorunlar aradım ama tam olarak bulamadım . Üye olayım dedim aktivasyon maili gelmedi sabah 8 den beri :P . Windows üzerinde linux çalıştırmak için ne önerirsiniz . Şayet bu internet sorununu çözebilmek için zırt pırt aç kapa değiştir aç kapa değiştir yapmak çok işkence oluyo . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Nisan 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2010 Seceba said: forum.ubuntu-tr.org her türlü soruna en fazla 1 saat içinde cevap verirler. Gerekirkse evine gelir yardımcı olurlar. Bilgisayarı açıp kapatmayı bilmeyen birine, bütün site wireless şifresini nasıl girer onu göstermişlerdi bir kere 9 saat boyunca, oyuzden güvenim sonsuz bu arkadaşlara. Lol :) Her ne kadar Ubuntu-TR'deki görevimden ayrılmış olsam da tüm arkadaşlarım adına teşekkür ederim.. Ekşide bi arada birisi "yeşil çoraplarımı kaybettim derseniz gelip sizin için bulurlar" demişti, bu da onun gibi olmuş :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Nisan 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2010 Friedman said: Peki bu veri kaybına neden olurmu ? Ubuntu-tr iyi bir foruma benziyo benimkine benzer sorunlar aradım ama tam olarak bulamadım . Üye olayım dedim aktivasyon maili gelmedi sabah 8 den beri :P . Windows üzerinde linux çalıştırmak için ne önerirsiniz . Şayet bu internet sorununu çözebilmek için zırt pırt aç kapa değiştir aç kapa değiştir yapmak çok işkence oluyo . ubuntunun wubi diye bir şeyi var, direk win üzeri linux ubuntu olmasın dersen linuxta da virtualbox tatminkardı, windows versiyonunu bilemiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seceba Mesaj tarihi: Nisan 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2010 "VMware Workstation" kurarak windows üzerinden istediğin bir os'yi kurup kullanabilirsin. 2. olarak, hdd'ni biçimlendirirken içinde ki bütün veriler silinicek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2010 Gozumden uyku akiyo ve bi yandan calismaya calisiyorum. O yuzden uzun uzun anlatamicam. Ubuntu kafasina gore harici diski falan formatlamaz. Arada illaki senin islem yapmis olman gerekir. Eskiden gordugu diski gormemesi, otomatik mount etmemesi olasi ama. Diski taktiktan hemen sonra konsoldan dmesg komutunu ver. Diski taniyim tanimadigi, tanidiysa hangi noktaya bagladigini goreceksin /dev/sdc gibi. Gparted yazilimini baslatip bak bakalim /dev/sdc icin ( ya da hangi isim verilmisse onun icin ) hangi partition'lar var ve tipleri ne ? NTFS olarak duruyorsa elle mount etmen gerekecektir muhtemelen. Sebebi de vindoz altinda unmount etmeden cat diye cekmen. Onu da soyle yapiyorsun; ( NTFS partition'in /dev/sdc2 olarak tanimlandigini varsayarsak ) Konsolu aciyosun ( menude terminal diye gecer ) mkdir tempdir [ENTER] mount ntfs-3g /dev/sdc2 tempdir -o force [ENTER] tempdir altindan ulasabilirsin simdi dosyalarina. yok otomatik mount etsin anlamiyorum ben konsoldan dersen son olarak konsolu kapatmadan umount tempir komutunu verip bekliyorsun diskinin isigi sonene kadar var cikarip tekrar takiyorsun. voila. fak. uzun oldu yine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 acilmisken ben de soriim, eski laptopa ubuntunun son surumunu kurdum, simdi yapmam gereken bisey var mi? veya ubuntuda olmazsa olmaz, kesin sunu yap dediginiz bisey var mi? yoksa oyle dumduz ubuntu duruyo, ne faydasini gorurum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 Ozellikle vindoz'dan yeni yeni gecen arkadaslarin ilk yapmalari gereken seylerden biri mtscorefonts (adini dogru mu yazdim bilmiyorum) kurmak sanirim. Ikinci ve ucuncu siraya duzgun VLC gibi bas agritmayacak bir media player ve browser'a flash player destegi eklemeyi koyabiliriz sanki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 peki eski laptopa, ati mobility 9100 driveri nerden bulurum, ofisyal olmayan. honu calistirmadi alet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar