Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yardımlarınıza açığım

sbora

Öne çıkan mesajlar

said:
sgecca, 23 Temmuz 2004 08:45 tarihinde demiş ki:
hmm yine bir sertlik sezinliyorum. Galiba bende jedi güçleri var. Anlamıyorum kim iyi kim kötü kim kokuşmuş kim normal ama bir gerçek var ben bir imperial olsam da imperiallık=diktatörlük yani imparator ne derse o olur bu da özgürlük yok demektir ve rebellerin de buna karşı çıkması son derece doğal ama ben kendi adıma düzen adamıyım ve imparatoru sevmesem de o yanındaki karizma adam herşeyi bitiriyor....

hah iste benim anladigim budur.

karizma olayi hosuma gidiyor diyor adam, period. boynum kildan ince. laf edemem.

ama tutup da boyle yok efenim aslinda simdi cumhuriyet kokusmustu eeee hebelo ondan sonra palpatin aslinda istemeden seetti alderaan da bir alderaanli gaz cikarirken k.cina cakmak cakinca patladi gibi lucasi bile ustunu basini yirta yirta sokaklarda kosmaya sevkedecek argumanlar gorunce tam tersini hissediyorum.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

simdi nokta biiiiir :

sufinin de pek guzel soyledigi gibi, cumhuriyetin kokusmuslugu dediginiz sey zaten palponun eseri.

trade federationu nabooya saldirtan o,

klon ordusunu kurduran da o,

naboo vasitasiyla kendisini diktator pozisyonuna koyan da o.

bu filmleri herhalde kalabalik bir grupla izlemissiniz, dikkat edememissiniz.

federasyon 'bir sekilde' birlesmedi iste. federasyon vardi. palpatine de bunlarla bunlara bazi ticari imkanlar saglamak karsiliginda anlasti. obi wanin indigi gezegende yapilan toplantiyi hatirlayin.

rhoube evet aynen oyle beyan etmen gerekir, fikrini degil ama saganin kendisi o. yanliz iste 'bir sekilde' ler yukaridaki gibi o olaylarda.

sufi mukemmel anlatmis, filmleri izlememis olanlar rahatlikla hikayeyi postlarindan takip edebilir.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
-MrBomb-, 23 Temmuz 2004 15:22 tarihinde demiş ki:
abicim ticaret federasyonunun arkasında darth sidious un olduğunu biliyorum. ama bu neyi deiştirir? cumhuriyetin naboo nun işgaline göz yumması için bi neden midir bu yani? başkan valorum engel olamıyo işte kuşatmaya, bu kadar basit.

arkadasim naboonun isgalini sidious denen adam hazirlamis. bu ya palpatin ya onun hocasi.

simdi mal gibi isgal hazirlayip ondan sonra cumhuriyetin nabooyu kurtarmasina goz mu yumacakti ? minareyi calan kilifini hazirlar. adam demek ki gerekli cabalari sarfetmis o yolu kapamak icin.

said:

diğer konuya gelelim. sıralamada yanlış yapıyosun. cumhuriyetin naboo nun işgaline engel olamaması palpatine in oyunlarıyla olmadı. tam tersine cumhuriyetin naboo nun kuşatmasına engel olamaması, naboo yu galaktik senato'da temsil eden palpatine i harekete geçirdi we başkan olmak için aday olmasını sağladı. yani kuşatma olduğu sırada palpatine yönetimde deildi, tam tersine mağdur durumda olan oydu.

bakiniz yukaridaki paragraf. kimse darbe planlayip mal gibi darbeyi engelleyecek odaklari serbest birakmaz. ha birakan varsa soyle bilelim.

said:

tekrar ediyorum bu yazılarımdan dolayı palpatine taraftarı olduğumu fln sanmayın. ben sadece cumhuriyetin o yozlaşmış halini düzeltmek için yeni bi rejimin getirilmesinin doğru olduğu taraftarıyım

zaten sidiousun izledigi politika bu zaten notr formasyondaki politik cevreleri cekmek icin, aynen antik romada cumhuriyet yikilip sezar imparatorlugu baslatirken yaptiklari gibi. kokusmus senatorler kendi oligarsik yonetimleri vs tadinda bir hissi halka ver ki senin 'duzeltmene' izin versinler.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sufi, 23 Temmuz 2004 19:17 tarihinde demiş ki:
cumhuriyetin naboo'nun işgaline göz yumması diye bir durum yok. ortada valorum'un senato üzerinde gücünün zayıflamış olmasının getirdiği sonuçlar var. filmlerde valorum'un rüşvetçi olduğu iddiasının; palpatinin, valorumun yüzüne gülüp altını oymasının bir sonucu olduğu gösteriliyor. sad'ın mesajında belirttiği gibi palpatin her dönemde herkese karşı ikili oynamıştır.
bunu nasıl söylüyebiliyosun anlayamıyorum. episode 1de palpatine in yüce başkan olmadan önce weya sonra dark side a çoktan geçtiği weya kendi menfaatlerini düşündüğü yönünde bi delil gösterir misin? hiçbi sahnede adamın böle bi amacı olduğu belirtilmiyo, konuşmalarında hiçbi anormallik yok. dolayısıyla "walorum un yüzüne gülüp altını oyması" gibi bi olay da yok. çünkü palpatine in senatoda walorum hakkında padme amidala ya sölediği herşey doru. bunu padme amidala "yeni başkan seçimi istiyoruz" diyince ayağa kalkıp "ewt istiyoruz, yeni seçim" diye bağıran diğer senato temsilcilerinden görebilirsin. demek ki cumhuriyet artık yozlaşmış durumda. bu bunun kanıtıdır.

said:
said:
diğer konuya gelelim. sıralamada yanlış yapıyosun. cumhuriyetin naboo nun işgaline engel olamaması palpatine in oyunlarıyla olmadı. tam tersine cumhuriyetin naboo nun kuşatmasına engel olamaması, naboo yu galaktik senato'da temsil eden palpatine i harekete geçirdi we başkan olmak için aday olmasını sağladı. yani kuşatma olduğu sırada palpatine yönetimde deildi, tam tersine mağdur durumda olan oydu.
yukarıda anlattığım gibi tamamen palpatinin oyunuyla oldu. palpatine zaten senin düştüğün hataya senatonun da düşmesini umuyordu ve tam düşündüğü gibi de oldu. ancak mağdur duruma düşmek kendini senato önünde sempati merkezi olacak bir duruma düşürebilirdi. bu sempati hali gerçekleşene kadar başkanlık konusundaki niyetini açığa vurmadı. gerçekleştiği anda da kozlarını masaya yatırdı.
tekrar ediyorum. episode 1de, yani palpatine in yüce başkan olarak seçildiği sırada, palpatine in naboo nun işgalini kullanıp sempati kazanarak başkan seçilme arzusuna dair bi konuşma weya herangi bi kanıt gördün mü? hyr, adam gayet temiz pak bi adam gibi episode 1de. kısacası bu söylediklerin yannızda warsayım. palpatine in bunları planlamış olduğunu warsayıyosun. ama filmde kanıt yok buna dair. hatta kanıtı bırak ima edicek bişe bile yok.

said:
unity100, 23 Temmuz 2004 22:27 tarihinde demiş ki:
simdi nokta biiiiir :

sufinin de pek guzel soyledigi gibi, cumhuriyetin kokusmuslugu dediginiz sey zaten palponun eseri.

trade federationu nabooya saldirtan o,

klon ordusunu kurduran da o,

naboo vasitasiyla kendisini diktator pozisyonuna koyan da o.

bu filmleri herhalde kalabalik bir grupla izlemissiniz, dikkat edememissiniz.

federasyon 'bir sekilde' birlesmedi iste. federasyon vardi. palpatine de bunlarla bunlara bazi ticari imkanlar saglamak karsiliginda anlasti. obi wanin indigi gezegende yapilan toplantiyi hatirlayin.

rhoube evet aynen oyle beyan etmen gerekir, fikrini degil ama saganin kendisi o. yanliz iste 'bir sekilde' ler yukaridaki gibi o olaylarda.

sufi mukemmel anlatmis, filmleri izlememis olanlar rahatlikla hikayeyi postlarindan takip edebilir.
cumhuriyetin kokuşmuşluğu palpatine in eseri? abicim kanıt gösterir misin? tekrar ediyorum sufiye sölediğimin aynısını söylüyorum, episode 1de bunu kanıtlicak hiçbişe yok.

said:
unity100, 23 Temmuz 2004 22:34 tarihinde demiş ki:
said:
abicim ticaret federasyonunun arkasında darth sidious un olduğunu biliyorum. ama bu neyi deiştirir? cumhuriyetin naboo nun işgaline göz yumması için bi neden midir bu yani? başkan valorum engel olamıyo işte kuşatmaya, bu kadar basit.

arkadasim naboonun isgalini sidious denen adam hazirlamis. bu ya palpatin ya onun hocasi.

simdi mal gibi isgal hazirlayip ondan sonra cumhuriyetin nabooyu kurtarmasina goz mu yumacakti ? minareyi calan kilifini hazirlar. adam demek ki gerekli cabalari sarfetmis o yolu kapamak icin.
ben de cewap olarak yine aynı şeyi söylüyorum. palpatine in episode 1de kötü olduğuna dair HİÇBİR kanıt YOK. dolayısıyla nabooya işgal hazırlayan o deil. ha tabi o olmasına imkan war, bunu episode 3te palpatine in darth sidious la aynı kişi olup olmadığını öğrenince anlicaz. eğer aynı kişiyse, haklısın palpatine hep kötüydü. aynı kişi deilse haksızsın episode 1de palpatine kötü deil. dolayısıyla nabooya işgali hazırlayan da o deil. tartışmaya başlarken ne demiştim? episode 3 palpatine hakkındaki herşeyi göstercek demiştim.

ha ama nabooya işgali kim düzenlemiş olursa olsun cumhuriyetin seyirci kaldığı doru mu deil mi? apaçık ortada. dolayısıyla "cumhuriyetin yozlaştığı" iddiaları da sizin iddia ettiğiniz (weya warsaydığınız) gibi "palpatine in oyunlarının eseri" deil, tam ak
Sosyal ağlarda paylaş

eğer yukarda yazdıklarımı okuyunca cumhuriyetin yozlaşmış olduğunu kabul ediyosanız sizinle tek bi konuda anlaşamıyoruz demektir.

siz bu yozlaşmanın yeni bi rejim getirerek çözmek deil, cumhuriyeti dewam ettirip çözmekle mümkün olabileceğini düşünüyosunuz.

ben de tam tersi bu yozlaşmanın yeni bir rejimle, yani "new order"la çözülebileceğini düşünüyorum.

işte tartışma bu noktaya gelince herkesin düşüncesi farklı olabilir demek kalıyo bize. buna da herkesin saygılı olması lazım.[signature][hline]a.k.a "bay bomba"
SWG: Ottkoo Jeliyeer of Eclipse Galaxy

[Bu mesaj -MrBomb- tarafından 24 Temmuz 2004 02:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

amidala zil takıp oynayarak bu öneriyi sunmadı ki senatoya. amidala'nın yeni başkan istiyoruz isteği palpatine'in amidala'ya tek çözüm olarak sunduğu şey idi. amifdala buna ilk önce karşı çıktı. fakat amidala zayıflamış valorum'un durumunun onlara yardım edemeyeceğini gördükten sonra istemeyerek palpatinin önerisini senatoya sundu. zaten öenrisinin hemen peşinden palpatinin adaylık başvurusunu duyduğunda ise düştüğü tuzağı farkederek hiç memnun olmadı.

sidious'ın palpatine olduğu bir sır değil ki? bunun için 3'ü beklemeye gerek yok. tüm konuşmalarını "henüz sidious'ın palpo olup olmadığını bilmiyoruz" üzerine kuruyorsan zaten bu kadar söze gerek yoktu. palpatinin kötü olduğuna dair hiçbir delil yok görüşü, palpatine ve sidious'ı ayrı kişiler olarak düşününce doğru elbette. eğer ayrı kişiler olsalardı palpo cumhuriyeti şanssızlıklar sonucu sidious'a teslim eden kişi olurdu. ya da sidious'un maşalarından biri olurdu. ama palponun sidious olduğunu bilmeyen yok. filmde de birkaç yerde senatör palpatine bunun ipuçlarını veriyor. anakin ile özel konuşması bir örnek.

sw tarihçesine bakarsan sidious/palpatine; qui gon'un anakini bulmasından yıllar önce, ileride darth maul olacak çocuktaki yüksek force'u farkederek ailesinden kaçırıyor ve ondaki force hiçkimse tarafından sezilmeden darth maul'u yetiştirmeyi başarıyor. buradan da çok bariz biçimde anlaşılacağı üzere palpatinin planları çok çok önceden başlamış durumda.

bunlar çok sır bilgiler değil. official sw tarihçesine bakarsan bile bulabilirsin.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004
Sosyal ağlarda paylaş

said:
-MrBomb-, 24 Temmuz 2004 02:47 tarihinde demiş ki:
... senatoda naboo nun işgali görüşülürken padme amidala çıkıp "yeni başkan seçimi yapılmasını talep ediyorum" dediğinde bütün senato temsilcilerinden "eweeet yeni başkan istiyoruuuz" tezahuratlarını duyduk mu duymadık mı? demek ki cumhuriyette terslik war deil mi?
evet cumhuriyetteki terslik palpatinin ta kendisi. senatonun "oylayalım oylayalım" diye tezahürat yapmasının tek sebebi valorumun palpatinin entrikalarıyla rüşvetçi durumuna düşürülüp senatoda güven kaybetmesi.

şimdi hepsini özetleyecek olursak; ben ve unity lucasın senaryosunda öngörmüş olduğu, cumhuriyetin yıkılmasına sebep olan binbir türlü entrikayı anlatırken sen bütün senaryonun ana dayanağını toptan reddederek tamamı tesadüflerden oluşan gelişmeler sonucunda birgün pat diye sidious diye birinin armut piş ağzıma düş misali imparatorluk kurduğunu savunuyorsun.

sw tarihçesine göz atarsan yanıldığın noktaların hepsine açıklık getirebilirsin.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004

[Bu mesaj Sufi tarafından 24 Temmuz 2004 03:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bunlar bu konuda söyleyeceğim son şeylerdi çünkü bundan sonrası tekrar olacak. tahminlere göre konuşmayıp daha fazla detay istiyorsan önceki mesajlarda da söylediğim gibi starwars tarihçesine göz atabilirsin.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sufi, 24 Temmuz 2004 03:10 tarihinde demiş ki:
amidala zil takıp oynayarak bu öneriyi sunmadı ki senatoya. amidala'nın yeni başkan istiyoruz isteği palpatine'in amidala'ya tek çözüm olarak sunduğu şey idi. amifdala buna ilk önce karşı çıktı. fakat amidala zayıflamış valorum'un durumunun onlara yardım edemeyeceğini gördükten sonra istemeyerek palpatinin önerisini senatoya sundu. zaten öenrisinin hemen peşinden palpatinin adaylık başvurusunu duyduğunda ise düştüğü tuzağı farkederek hiç memnun olmadı.
abicim yine warsayım ortaya atıyosun. amidala nın palpatine in yüce başkanlığa aday olmasını duyduğunda werdiği tepki hiç de mutsuzluk gibi deil. palpatine le konuşmasında "watanımızın bu durumuna sizin senatoda bi çözüm arayacağınızdan eminim, ama ben naboo ya geri dönmeliyim, insanlarımız ölüyo" gibisinden bişe söylüyo, eğer üzgünlükle bunu kastediyosan, onun nedeni palpatine in başa geçmesinin padme amidala yı rahatsız etmesi deil naboo da insanları ölürken onun çoook uzaklarda coruscantta olması

said:
Sufi, 24 Temmuz 2004 03:10 tarihinde demiş ki:
sidious'ın palpatine olduğu bir sır değil ki? bunun için 3'ü beklemeye gerek yok. tüm konuşmalarını "henüz sidious'ın palpo olup olmadığını bilmiyoruz" üzerine kuruyorsan zaten bu kadar söze gerek yoktu. palpatinin kötü olduğuna dair hiçbir delil yok görüşü, palpatine ve sidious'ı ayrı kişiler olarak düşününce doğru elbette. eğer ayrı kişiler olsalardı palpo cumhuriyeti şanssızlıklar sonucu sidious'a teslim eden kişi olurdu. ya da sidious'un maşalarından biri olurdu. ama palponun sidious olduğunu bilmeyen yok. filmde de birkaç yerde senatör palpatine bunun ipuçlarını veriyor. anakin ile özel konuşması bir örnek.
hyr sidious un palpatine le aynı kişi olup olmadığı hala belirsiz bnm bildiğim. hatta bi ara starwars.com forumlarında en çok tartışılan konunun bu olduğunu duymuştum. sanırım sana bunu düşündüren starwars.com databankasında darth sidious un biosunda yazan şu paragraf:
"...Darth Maul was killed by Jedi Knight Obi-Wan Kenobi... Though on the surface it would appear the Sith agenda was defeated, the invasion had long-lasting implications for the Republic. In the resulting political upheaval, Supreme Chancellor Valorum was voted out of office, to be replaced by the ambitious Senator Palpatine. And despite the death of his prized apprentice, none of the Jedi knew for sure of Sidious' existence, or of his true identity. "

tercümesi: "darth maul ölmesine rağmen kuşatma (naboo kuşatması) cumhuriyet için büyük bir deişikliğe yol açtı: valorum yerine senatör palpatine geçirildi. öğrencisinin(darth maul) ölümüne rağmen onun(darth sidious) ne gerçek kimliği ne de warolup olmadığı hakkında jediların hiçbiri emin deildi."

bu cümleyi bazı insanlar farklı şekilde yorumluyolar: "darth sidious un gerçek kimliğini (yani palpatine olduğunu) jedilar bilmiyolardı." yani siz böyle yorumluyosunuz bu cümleyi.

ama aslında orda kastedilen bu deil. orda kastedilen: darth sidious kuşatma(naboo kuşatması) sırasında belki öğrencisi darth maul u kaybetti ama cumhuriyetin yapısında büyük deişikliğe yol açtı bu kuşatma, walorum gitti palpatine geldi. ama öğrencisinin ölmesine rağmen jediların hiçbiri sidious un warlığından weya kim olduğundan emin deillerdi.
yani esas kastedilen bu olduğu halde bazı insanlar yanlış yorum yapıp "darth sidious la palpatine aynı kişi" diyolar direk. ha bi de attack of the clonesda ikisini de aynı aktör canlandırdığı için. ama bu da bi kanıt deil. yani bu olay daha belli deil episode3te belli olucak diyorum ben hala. [signature][hline]a.k.a "bay bomba"
SWG: Ottkoo Jeliyeer of Eclipse Galaxy

[Bu mesaj -MrBomb- tarafından 24 Temmuz 2004 05:24 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj -MrBomb- tarafından 24 Temmuz 2004 05:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

yazdıklarımın hiçbiri varsayım değil. fakat senin yazdıklarından sonra filmleri dikkatlice izlediğinden şüphe ettim. bu adresteki türk starwars fan sitesinde sw tarihçesinden episode3'ün spoilerlarına kadar birçok şey bulabilirsin. hala bu konuda tartışmak istiyorsan orada benim söylediklerimi söyleyecek birkaç bin kişi bulursun. ben yoruldum ama hala anlatamadım. sw tarihçesine bak diyorum hala bana varsayımlardan bahsediyorsun.
son olarak da otur tüm seriyi, özellikle ep1 ve ep2'yi bir kez daha izle. kaçırdığın birçok noktayı tekrar izlediğinde daha rahat yakalayabilirsin.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004
Sosyal ağlarda paylaş

said:
-MrBomb-, 24 Temmuz 2004 05:07 tarihinde demiş ki:
abicim yine warsayım ortaya atıyosun. amidala nın palpatine in yüce başkanlığa aday olmasını duyduğunda werdiği tepki hiç de mutsuzluk gibi deil. palpatine le konuşmasında "watanımızın bu durumuna sizin senatoda bi çözüm arayacağınızdan eminim, ama ben naboo ya geri dönmeliyim, insanlarımız ölüyo" gibisinden bişe söylüyo, eğer üzgünlükle bunu kastediyosan, onun nedeni palpatine in başa geçmesinin padme amidala yı rahatsız etmesi deil naboo da insanları ölürken onun çoook uzaklarda coruscantta olması

bomb resmen artik yan ogelerde dansediyosun.

ister cilgincasina bir sevincle, ister kan aglayarak palpoyu aday gostersin, bu PALPONUN OYUNUNUN BIR SONUCUDUR.

said:

hyr sidious un palpatine le aynı kişi olup olmadığı hala belirsiz bnm bildiğim. hatta bi ara starwars.com forumlarında en çok tartışılan konunun bu olduğunu duymuştum. sanırım sana bunu düşündüren starwars.com databankasında darth sidious un biosunda yazan şu paragraf:
"...Darth Maul was killed by Jedi Knight Obi-Wan Kenobi... Though on the surface it would appear the Sith agenda was defeated, the invasion had long-lasting implications for the Republic. In the resulting political upheaval, Supreme Chancellor Valorum was voted out of office, to be replaced by the ambitious Senator Palpatine. And despite the death of his prized apprentice, none of the Jedi knew for sure of Sidious' existence, or of his true identity. "

euda da imparatorluk yikildiktan sonra star destroyer kaptani olan 2 sevgili karadeliklerde filan saklanip kacarak bir beyaz dizi yaratiyorlar. kim yaziyor bunlari ? lisansi alan yazarlar. oyunlarda filmlerde alakasi dahi olmayan zilyonlarca sey ortaya cikiyor. kim yaratiyor bunlari ? oyunun basina sorumlu verilen tasarimcilar.

bir sitede su ya da bunun yazmasiyla devran olmaz.

adam onune geleni kafalamaya calisiyor sen hala yok o o degil o bu bu degil diyorsun.

hayir kardesim diyelim OLMASA ne olacak ? birdenbire hersey tersine mi donecek ? alderaan patlamamis mi olacak ?
ha ?

hayir benim burada gordugum, sen bilincaltinda kotu tarafta oynamayi kendine yediremiyorsun, boyle mantik cercevesinin disina kacan attributsel gerekcelerle akla uydurmaya calisiyorsun.

lucas evil empire yazdiktan sonra milyonlarca site yoneticisi ve idarecisi guzel empire, ozu guzel sozu guzel palpatin yazsa sitelerine fasa fisodur.

niye kasiyorsun ? bu sadece bir oyun. biz de tie fighter oynadik vaktiyle.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
hashmet, 24 Temmuz 2004 10:14 tarihinde demiş ki:
o zaman superman'de de clark kent ile süperman aynı kişi değil telefon kulubesinde değişmiyor ışınlanıp ikizi onun yerine geçiyor. Burada saçmaladığmı düşünüyosan kendi yazılarını bir kere daha oku.

mukemmel ornek.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

darth sidious yani palpatine, sithlerin kendi içindeki savaşından sonra (episode I dan 2000 yıl kadar önce) bir usta bir öğrenci kuralını getirmiş ve egemenliği tamamen elinde bulunduran cumhuriyet i yıkmak için gizlice planlar yapmıştır. palpatine in naboo da doğduğu biliniyor ama değil. episode III te nasıl kendini sakladığı ortaya çıkacak. eğer episode I ın kitabını okuduysanız, amidala palpatine in odasına girdiğinde 'değişik' sanat anlayışından dolayı rahatsız oluyor ve palpatine in nasıl bir naboo lu olabildiğini kendi kendine soruyor.

Episode I de supreme chancellor olmak için bir kriz yaratmak isteyen palpatine, bunu ticaret federasyonunu naboo ya saldırması için kışkırtarak başarmıştır. sonuç olarak naboo nun kazanması ya da kaybetmesi onun için önemli değildir çünkü supreme chancellor olmuştur ve artık yapacak "gizli" işleri vardır.

Aynı zamanda klon ordusunun yapılması için de talimatta bulunmuştur. 10 yıl sonra bu ordunun varlığını obi-wan keşfetmiştir. sonra obi wan ı kurtarma operasyonu derken cumhuriyet ordusu ve isyancılar arasında resmi bir savaş başlamıştır ve bu da palpatine in rakiplerini provoke etmesi ve kendine imparatorluk için platform oluşturması demektir.

yani, cumhuriyeti palpatine tek başına yıkmıştır diyebiliriz. palpatine kötüdür, imparatorluk kötüdür. insanları istedikleri gibi öldürür, gerekirse gezegenleri patlatır ve sözde halkı bir nebze de olsa kandırmak için kurulan konseyleri kaldırır ya da tekrar yürürlüğe koyar -her ne kadar işe yaramasalarda.

darth sidious karakteri ise episode 1-2-3 için gizemli bir hava katmak amaçlı yaratılmış karakterdir. sonuçta en sonunda insanlar olacakları biliyor, obi wan'ı ne count dooku ne de darth maul öldürebiliyor. bu da bir nebze insanların hevesini kaçırıyor. insanlar "acaba bu kim?" "ölecek mi?" tarzında sorular sorsunlar diye sidious var olmuştur.

ayrıca merak edenler için, episode III ün orjinal senaryosu. Tık.[signature][hline]Çirkin kadın yoktur, az vodka vardır.
fizban, 07 Temmuz 2004 22:38 tarihinde demiş ki:
abi bi kerelik vermenin anlamı nedir ? bi kere verdikten sonra bi daha niye vermeyesin ya ?
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ben imp oynuyorum corbantiste imp guilddayiz arkadaşlarla bence implerin at-stleri stormtrooperlari vs vs rebellara 1k basar bu avantajlar herkes için barizdir(imp-reb farketmez). bende bu avantajlari kullaniorum.ama impim die de yardima ihtiyaci olan kimseyi geri çevirmedim.sonuçta bi oyun oynuyoruz imperial veya rebel olmayı herkes kendi isteği doğrultusunda seçer bende daha önce rebeldim hatta FRF deydim artık imperialım ve bundan zerre kadar iyiydim kötü tarafa geçtim diye suçluluk duymuyorum. burda impler kötü rebler iyi demenin de bence bi mantığı yok herkes kendi istediğini kendi sebepleriyle oynar. ne demiş metallica : lifes for my own to live my own way. herkese iyi oyunlar(amma uzun yazılar yazmışşınız canım çıktı okuyana kadar).
Sosyal ağlarda paylaş

bordan burda tartisilan sey sunu oynayin bunu oynayin degil.

cikiyor insanlar 78 den bu yana sw evreninin anlattigi bir seyi tersine ceviriyor oyle degil boyle diyor.

bu da ben imp oynuyorum imp kotu degil demek icin.

imp kotu.

lucas boyle yazdi, 5 film yapti bu sekilde 6. yi yapacak.

hosuma gidiyor oynuyorum dese diyenler boyle polemik olmaz.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
isteyen istediği tarafta oynar. zaten evil bir karakter oynamak bir insanı batırmayacağı gibi good bir karakter oynamak da bir insanı yükseltmez. ben oyunlarda genelde good tarafı seçsem de şu an hazırlığını yaptığımız bir masaüstü senaryosunda evil bir karakteri oynayacağım. oynadağım karakterlerin hiçbiri benim gerçek hayattaki alignmentımı yansıtmaz. bu online oyunlar için de böyledir. online oyunlarda insanlar birbirlerinin gerçek hayat eğilimlerini ancak ikili ilişkilerinde anlarlar. hangi tarafta oynadığı, kimlerle pvp yaptığı vs vs gibi etkenler oynayan kişinin gerçek hayat eğilimiyle ilgili ipucu veremez.
[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004
Sosyal ağlarda paylaş

Kimse ben kotuyum demez zaten buda cok normal bi olaydir. İyilik Kotuluk kavramlari burda goreceli bi kavramdir. Hikayeyi baz alirsak İmperial lara gore Rebel lar kotu , asi duzene karsi savasan kisilerdir Rebellara gore İmperiallar kotu dur.

Tabi bu bi hikaye ve oyun oldugu icin bunlari gercek hayatla kıyaslamamak lazimdir.
Sosyal ağlarda paylaş

ya hala neden imparatorlugun iyi yonleri tartisiliyorki... arada bir kac mesaji okumadim usendim ama tartismanini ana hatlarini gordum... force kullanarak kimin iyi kimin kötü olduğu kabak gibi ortada BENCE...:)
"jedi"... basinda baska birsey yokb sadece "jedi ".. nedir? force'u iyi yönde kullanıp iyiliği savunmaktır.. kimin tarafında... rebel...
"dark jedi" nedir..force'u kendi menfaati,kişisel tatmini..vsgibi yönlerde kullanarak kötülüğün artmasına yardımcı olmak.. kötülük yaratmak....kimin tarafında? imperial..
budur...palpatine türlü alavera dalaveralarla cumhuriyeti yıprattı...cumhuriyette yıpranmaya zaten meyilliydi..
ticaret fedarasyonu..vb öğeleri de maşa olarak kullandı....

biyanlışım varsa özür dilerim..
may the force be with you:)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dethatt, 24 Temmuz 2004 16:21 tarihinde demiş ki:
Kimse ben kotuyum demez zaten buda cok normal bi olaydir. İyilik Kotuluk kavramlari burda goreceli bi kavramdir. Hikayeyi baz alirsak İmperial lara gore Rebel lar kotu , asi duzene karsi savasan kisilerdir Rebellara gore İmperiallar kotu dur.

Tabi bu bi hikaye ve oyun oldugu icin bunlari gercek hayatla kıyaslamamak lazimdir.

eoooooooo.

zaten bu noktaya gelecegini biliyordum.

bu gorecelilik muhabbetine girilince ben icap olursa evreni patlatip yoketmeyi bile mazur gosterebilirim.

cunku zaten sonsuzluk soz konusu oldugunda iyi kotu, dogru yanlis yok.

ama sonsuzluk soz konusu degil insan hayatinda.

insanlar ve uzay sonlu.

dolayisiyla iyi diye birsey var, kotu diye birsey de var. bunlarin goreceliligi de modern zamanlarimizda bi tarafi rahatta bir cok dusunurumuzun iddia ettigi gibi oyle cok buyuk degil.

dunyayi patlatip yoketmek kotudur. yasayip guzel seyler yaratmak isteyen milyonlarca insani ortadan kaldirir.

demokrasiyi yikmak kotudur. ozgurluklerin saglayacagi farkli yaratimlarin dunyayi yasanacak cok daha eglenceli bir yer haline getirmesine musaade edecek yonetim yerine bir angutun ya da angutlar tayfasinin sahsi arzulari dogrultusunda sekillendirecegi renksiz bir fabrika yaratir.

gucle insanlara boyun egdirmek kotudur. gucun kimin eline gececegi belli olmaz.

bundan sonra da cikip imperiallere gore rebeller kotu tribine girmeyin.

imperial olup da sonradan olaylari gorup rebel safina gecenlerin hikayeleriyle dolu sw evreni.

cikip da bu insanlar resmi devlete hizmet ettiklerini saniyorlardi bilmeden yapiyorlardi derseniz kucuk islerde ugrasan zevat icin, buna birsey denemez.

ama tutup da iste yok vader melekti palpo kelekti, mofflar aslinda superdi denirse bu da zirvalamak olur. cunku yazan boyle yazmamis.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

Konuyu tekrar Başlığa döndürme çabası :)

Kime sorduysam rifle+tk veya rifle+sword diyor. Ama ben sevmem öyle eşşek kadar silahı taşıyacan felan bele yazık. Sonra uzaktan ateş eder mi erkek adam. Düşündüm Tk+pistol+smugler master olsa hem 248 skillpoints harcıyor hepsini masterlayınca birde çok yüksek bir defans a sahip oluyorsun? Ne dersiniz kötü mü? Kötüyse niye kötü acaba açıklayabilirmisiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...