Abi gözünü seviiim boşluk falan koy satır aralarına böyle uzun yazı okunmuyo insanın gözü korkuyo valla. :D[signature][hline]"You have no cause to bar me, brothers. I wish to take nothing from the tower that you have been sworn to guard, but I will destroy you if you delay me."
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.
Yardımlarınıza açığım
ehehehe bende senı beklıyodum.tek cumle o lol (:))[signature][hline]Army Captain of Vader
Guardian of [TURK] Clan
Loyal Protector of Hi'lal City
sad
eclipse
[Bu mesaj sadATS2 tarafından 23 Temmuz 2004 14:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Guardian of [TURK] Clan
Loyal Protector of Hi'lal City
sad
eclipse
[Bu mesaj sadATS2 tarafından 23 Temmuz 2004 14:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Sufi, 23 Temmuz 2004 10:20 tarihinde demiş ki:
-MrBomb-, 23 Temmuz 2004 03:45 tarihinde demiş ki:
Sufi, 23 Temmuz 2004 01:53 tarihinde demiş ki:
filmlere göre bakıyorsak cumhuriyetin son dönemindeki rüşvetçilik söylentileri ve diğer kokuşmuşluk görüntüleri palpatinin uzun vadeli entrikalarının bir eseri.
ne?!! tam tersi palpatine gelmeden önce başlamıştı bu rezalet. hatta bu durum yüzünden ticaret federasyonunun naboo'yu kuşatmasına engel olamamıştı cumhuriyet. bunun üzerine palpatine aday olmuştu.
episode1'in ilk 5 dakikasını bir kez daha izlersen ticaret federasyonunun boykotunun da naboo'yu kuşatmasının da arkasındaki kişi darth sidious'tır. hatta federasyonun başındaki iki maymunun sidious'la böyle bir işe giriştiği için endişe konuşmasına da tanık olacaksın. ticaret federasyonu tamamen sidious'tan emir alır durumdadır. cumhuriyetin kuşatmaya engel olamaması palpatinin kıvrak oyunları sayesinde olmuştur. palpatinin cumhuriyet senatosu başkanı seçilmesi de yine palpatinin uzun süredir yürüttüğü entrikaların bir sonucudur. yoksa palpatine masumane biçimde umut arayanların umudu olarak seçilip sonra kendini kötülüğe kaptırmış değil.
abicim ticaret federasyonunun arkasında darth sidious un olduğunu biliyorum. ama bu neyi deiştirir? cumhuriyetin naboo nun işgaline göz yumması için bi neden midir bu yani? başkan valorum engel olamıyo işte kuşatmaya, bu kadar basit.
diğer konuya gelelim. sıralamada yanlış yapıyosun. cumhuriyetin naboo nun işgaline engel olamaması palpatine in oyunlarıyla olmadı. tam tersine cumhuriyetin naboo nun kuşatmasına engel olamaması, naboo yu galaktik senato'da temsil eden palpatine i harekete geçirdi we başkan olmak için aday olmasını sağladı. yani kuşatma olduğu sırada palpatine yönetimde deildi, tam tersine mağdur durumda olan oydu.
tekrar ediyorum bu yazılarımdan dolayı palpatine taraftarı olduğumu fln sanmayın. ben sadece cumhuriyetin o yozlaşmış halini düzeltmek için yeni bi rejimin getirilmesinin doğru olduğu taraftarıyım[signature][hline]a.k.a "bay bomba"
SWG: Ottkoo Jeliyeer of Eclipse Galaxy
eclipse te olan arkadaşlar nicklerini verselerrde bi buluşsak
Tiuven Arkansis benim nick ...[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Ayrton Senna is not dead
Tiuven Arkansis benim nick ...[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Ayrton Senna is not dead
Narsil, 23 Temmuz 2004 13:06 tarihinde demiş ki:
Çok değerli genç dostlarım. Bu bir oyun (nokta) Oyunda seçeceğiniz taraf sizi olduğunuzdan farklı bir insan yapmayacak. Zaten imperial oynuyor diye kötü rebel oynuyor diye iyi tarafta olduğunu "hakikaten" düşünecek kadar sıyırmış olduğunu sanmıyorum kimsenin.
DA2019, 23 Temmuz 2004 09:43 tarihinde demiş ki:
Tartışmanızın hiçbir anlamı yok, özellikle iki arkadaşıma sesleniyorum. Burda sizin taraf kötü, bizimkiler iyi, şu şöyle yapmış, bu böyle yapmış demeniz neyi değiştirir? İnsanların tercihlerine yön verirseniz nerde kaldı özgürlük?
yukardaki iki yorum için önceden sölediğim bişeyi tekrar etmek istiyorum:
-MrBomb-, 23 Temmuz 2004 03:45 tarihinde demiş ki:
...oyunda tuttuğum tarafın rpsi hoşuma gidiyo o ayrı bişe de ben bu yazdıklarımı oyun için sölemiyorum. star wars ewreni hakkındaki düşüncem bu.
kısacası oyunla alakamız fln kalmadı filmler üstüne kunuşuyoruz biz. iki taraf da düşüncesini belli ediyo. ben oyuna başlayalı daha 2 hafta olmuş, kalkıp da oyunun müdawimi olmuş kişilere karşı kendi bulunduğum tarafı mı sawunucam? hala bi pa'ya fln da girmiş deilim. yine tekrar ediyorum film üstüne konuşuyoruz, oyunun deil.[signature][hline]a.k.a "bay bomba"
-MrBomb-, 23 Temmuz 2004 15:29 tarihinde demiş ki:
film üstüne konuşuyoruz, oyunun deil.
Ben de diyorum ki yeni topic açsanız da orda konuşsanız bunları. Hoş topicin başı sonu belli diil artık ya neyse...[signature][hline]"You have no cause to bar me, brothers. I wish to take nothing from the tower that you have been sworn to guard, but I will destroy you if you delay me."
devvocum bi topic kaça patlıyor biliyor musun?:D hem bu topicin asıl açılma amacı çoktan halledilmiş, yardım isteyen kişilere gerekli isimler ve bilgiler ilk sayfada verilmiş. gelişen tartışma konuyu bu noktaya kadar getirdi. burada konunun son hali üzerine tartışma katılan kimsenin de bu konunun konuşuluyor olması hakkında bir şikayeti yok gibi. şahsen ben keyifle takip ediyorum şu an devam eden imparatorluk-palpo-dark side-light side tartışmasını. ayrıca herhangi bir tarafın yüceliğini ispatlama gibi bir amaç da yok şimdiye kadarki bölümde. isteyen istediği tarafta oynar. zaten evil bir karakter oynamak bir insanı batırmayacağı gibi good bir karakter oynamak da bir insanı yükseltmez. ben oyunlarda genelde good tarafı seçsem de şu an hazırlığını yaptığımız bir masaüstü senaryosunda evil bir karakteri oynayacağım. oynadağım karakterlerin hiçbiri benim gerçek hayattaki alignmentımı yansıtmaz. bu online oyunlar için de böyledir. online oyunlarda insanlar birbirlerinin gerçek hayat eğilimlerini ancak ikili ilişkilerinde anlarlar. hangi tarafta oynadığı, kimlerle pvp yaptığı vs vs gibi etkenler oynayan kişinin gerçek hayat eğilimiyle ilgili ipucu veremez.
gelelim söylenmiş birkaç şeye:
sad pek güzel demiş. göreve falan giderken yolda bir gruba rastladığında uyuz olursun, bu geceye şu kutuyu bitireyim şeklindeki planlarını falan sallayıp durdurur swoopu inersin, "daaalın hüleeeyn topitoplaaar" deyip allah ne verdiyse dalarsın. imperial arkadaşlar da aynısını rebel kamplarını gördüğünde yapıyorlar.
cumhuriyetin naboo'nun işgaline göz yumması diye bir durum yok. ortada valorum'un senato üzerinde gücünün zayıflamış olmasının getirdiği sonuçlar var. filmlerde valorum'un rüşvetçi olduğu iddiasının; palpatinin, valorumun yüzüne gülüp altını oymasının bir sonucu olduğu gösteriliyor. sad'ın mesajında belirttiği gibi palpatin her dönemde herkese karşı ikili oynamıştır. sağ kolu vaderı bile her an gözden çıkarabileceğini de göstermiştir.
filmlere topluca baktığında hiçbir gelişmenin palpatine'in öngörmediği bir biçimde gerçekleşmediğini görebiliyorsun. başka bir deyişle, palpatin imparatorluk yolundaki hiçbir basamağı tesadüfen çıkmıyor.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004
gelelim söylenmiş birkaç şeye:
hashmet, 23 Temmuz 2004 11:21 tarihinde demiş ki:
... storm trooperlar etrafta dolaşınca midem bulanr gibi oluyor. özellikle dantooine'de imperyal post'da resmen hasta oldum.
...
sadATS2, 23 Temmuz 2004 14:41 tarihinde demiş ki:
... sen olayı karıstırmısın. st lerden mıde bulanmaz anca uyuz olunur ve oldurulurler bundanda haz duyulur. ...
sad pek güzel demiş. göreve falan giderken yolda bir gruba rastladığında uyuz olursun, bu geceye şu kutuyu bitireyim şeklindeki planlarını falan sallayıp durdurur swoopu inersin, "daaalın hüleeeyn topitoplaaar" deyip allah ne verdiyse dalarsın. imperial arkadaşlar da aynısını rebel kamplarını gördüğünde yapıyorlar.
-MrBomb-, 23 Temmuz 2004 15:22 tarihinde demiş ki:
abicim ticaret federasyonunun arkasında darth sidious un olduğunu biliyorum. ama bu neyi deiştirir? cumhuriyetin naboo nun işgaline göz yumması için bi neden midir bu yani? başkan valorum engel olamıyo işte kuşatmaya, bu kadar basit.
cumhuriyetin naboo'nun işgaline göz yumması diye bir durum yok. ortada valorum'un senato üzerinde gücünün zayıflamış olmasının getirdiği sonuçlar var. filmlerde valorum'un rüşvetçi olduğu iddiasının; palpatinin, valorumun yüzüne gülüp altını oymasının bir sonucu olduğu gösteriliyor. sad'ın mesajında belirttiği gibi palpatin her dönemde herkese karşı ikili oynamıştır. sağ kolu vaderı bile her an gözden çıkarabileceğini de göstermiştir.
yukarıda anlattığım gibi tamamen palpatinin oyunuyla oldu. palpatine zaten senin düştüğün hataya senatonun da düşmesini umuyordu ve tam düşündüğü gibi de oldu. ancak mağdur duruma düşmek kendini senato önünde sempati merkezi olacak bir duruma düşürebilirdi. bu sempati hali gerçekleşene kadar başkanlık konusundaki niyetini açığa vurmadı. gerçekleştiği anda da kozlarını masaya yatırdı.-MrBomb-, 23 Temmuz 2004 15:22 tarihinde demiş ki:
diğer konuya gelelim. sıralamada yanlış yapıyosun. cumhuriyetin naboo nun işgaline engel olamaması palpatine in oyunlarıyla olmadı. tam tersine cumhuriyetin naboo nun kuşatmasına engel olamaması, naboo yu galaktik senato'da temsil eden palpatine i harekete geçirdi we başkan olmak için aday olmasını sağladı. yani kuşatma olduğu sırada palpatine yönetimde deildi, tam tersine mağdur durumda olan oydu.
filmlere topluca baktığında hiçbir gelişmenin palpatine'in öngörmediği bir biçimde gerçekleşmediğini görebiliyorsun. başka bir deyişle, palpatin imparatorluk yolundaki hiçbir basamağı tesadüfen çıkmıyor.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004
Ewet yaa, iş stresiyle abartılı şeyler söylemişim. Olsun gidip rebele katılayım bari. Biraz st falan keserim.
abicim devvo sen de once bi dur rahat rahat konusalim.
ne zaman boyle swg lore uzerinde bi konusma olsa araya giriyosun. birak gencler konussun.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
ne zaman boyle swg lore uzerinde bi konusma olsa araya giriyosun. birak gencler konussun.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Öne çıkan mesajlar
unity100
filmleri izlemeden swg mi oynuyorsun yoksa dalga mi geciyorsun bizimle.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş
MrBomb
george lucas ın filmin başında evil empire yazması bişe ifade etmez. new order ın tam olarak isyancıların gölgesinde kalmadan çalıştığını henüz görebildik mi star wars serilerinde? hyr göremedik. dolayısıyla yamuğunu/dezavantajını gördük mü empire ın? yine hyr. ha diceksin ulan daha ne yamuk olsun bi dolu insan öldürüyo. kendine isyan edenleri öldürüyo, öldürmese anarşiye yenik düşücek, new order düşüncesi ortadan kalkıcak, başka seçeneği yok.
ha ama empire ın başındaki palpatine bariz kötü. o ayrı. ama new order a kötü demek henüz yanlış olur.
eski cumhuriyeti yönetimden indirip imparatorluk yönetimini getirdiği için palpatine e hemen kızmamak lazım. belki o seçilirken mewcut "eski cumhuriyet" adlı düzen ters gidiyodu, aksaklıklar oluyodu? amacı masum şekilde yeni bi düzen getirmekti ama kötülüğün esiri oldu belki de? ha tabi belki de çoktan kötülüğe boyun eğmişti we seçildikten sonra new order adı altında bi düzen kurup yönetimi tamamen elinde tutmak istiyodu diktatörlük usulüyle, bu da ayrı bi olasılık. ama şu an için hiçbişe kesin deil, herşey 3. filmde belli olucak.[signature][hline]a.k.a "bay bomba"
Sosyal ağlarda paylaş
unity100
nasil ifade etmez ?
adam saganin yaraticisi be !
eger o birsey ifade etmezse o zaman teras kasi diye de birsey yok, ch diye de birsey yok, mandalorian diye de birsey yok. teras kasi filmlerin hicbir yerinde gecmiyor, eunun bir parcasi, ch dedigin sadece episode 6 da bir zindanda zincirle tutulan bir rancora bakip aglayan bir hirt, mandalorian mi ? hani nerede ?
boyle absurd akla uydurmalar yapilacaksa kucukken kucuk arabalari oynamak icin halinin sekillerini yol kabul ettigimiz gibi, sacmalamalarin sonu gelmez.
yani halihazirda VAR olan seyleri inkar ediyoruz lucasin filminde, ne de olsa sadece lucas yazmis, ama yazilmamis seyden mi bahsediyoruz.
eee o zaman peki bu new orderden 100 bin yil sonra palpatin hortlayacak belki o zaman vaderle beraber bir manifaturaci acacaklar cok para kazanacaklar ?
yaaa ne anarsisi ne isyani.
bir, turler arasi ayrim yapiyor, insan olmayan turleri asagi goruyor, ayni haklari vermiyor.
iki ALDERAANI PATLATTILAR ALDERAANI. BIR GEZEGEN, MILYARLARCA INSAN. ne anarsisi ne kotu degili.
uc palpatin cumhuriyeti yikti. ha yani tayyip darbe yapip halife olsa ayni sey. sonra da kendine isyan edenleri oldurur ne olacak maksat anarsi olmasin.
ha palpatin emperor, new order dedigin zimbirti da imparatorluk, yoneteni palpatin oluyor herseyi belirleyen o, senato feshedilmis, ama olsun new order kotu degil. eee o zaman mafyalar da kotu degil canim yurdumuzda ? ne de olsa sadece baslarindakiler kotu.
evet hemen kizmamak lazim hakkaten de. en azindan swgden bayincaya kadar. yani biraz bekleriz sonra kizariz, bir de uygun olan yerde sagadaki noktalari inkar uygun olan yerde de ikrar ederiz ne guzel hey heoy.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş
MrBomb
ben new order ın kötü olduğunu inkar ediyorum palpatine in kötü olduğunu kabul ediyorum. palpatine in empire kurulduktan sonra yaptığı şeyler kötü haklısın, alderaan ı yoketti mesela ama bu rejimin kötülüğü demek deildir. ha dolaylı yoldan rejimin de kötülüğüdür aslında, çünkü şöle diebilirsin "ulan şu rejime bak adam başa geliyo istediğini yapıyo, gezegen patlatıyo ulan"
ama eski cumhuriyet in harika olduğunu nasıl sölersin? o zaman ayrılıkçılar nie çıktı?
dediğim gibi şimdiden konuşmak olmaz bence. önce bi cumhuriyetin nasıl we neden indiğini görelim 3. filmde. ondan sonra konuşalım[signature][hline]a.k.a "bay bomba"
Sosyal ağlarda paylaş
Sufi
imparator kötü ama imparatorluk kötü değil ve gezegeni patlattı diye rejim kötü diyemeyiz diye sarfettiğin laflara da diyecek birşey bulamıyorum. yüzbinlerce insanı öldürdü diye eski ırak rejimi kötüydü diyemeyiz gibi bir laf olmuş. peki rejimin kötü sayılması için nasıl birşey olması ya da ne yapması gerekiyor sence?[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004
Sosyal ağlarda paylaş
unity100
kokusmus igrenc bir cumhuriyet bile olsa, senin seni yonetecek olan uzerinde soz hakkin oldugu muddetce umudun vardir.
eger bir maymun senin basina 'moff' sifatiyla kendi isine yarayan bir kopegi (gercekleri inkar etmiyoruz bakiniz kopek dedim) yonetici atiyiveriyor, bunun grand li olani da senin gezegenini keyfine gore patlattiriveriyorsa artik umut filan kalmamistir.
ha yani boyle bir duzen mi kokusmusluk mu desen neticede akli olanin tercihi 'b.k kokusu' olacaktir.
abicim.
hala sw evrenindeki bir noktayi kapamamissin ya da inkar daha kolay geliyor :
empire demek palpatine demek.
hemen muadili olarak roma imparatorlugunu bir incele. imparatorlarin boyle evil mevil force gibi sacmasapan seyler olmadan, altlarinda uyduruk bir senato ve muhalifleri olsa dahi neler neler yapabildigini gordugun zaman, sw de lucasin tasvir ettigi seyin ne oldugunu daha iyi anlarsin.
ayrilikcilar neden cikti sorusunu sorman, ben episode i izlemedim demektir.
her donem cikarcilar, istismarcilar olur. zayiflamis cumhuriyetten de trade federation yararlanmaya calisti, naboo ya i stediklerini yaptiramayinca saldirmaya kalktilar.
haa evet, yani diyorsun geri kalan 5 filmi sallayalim, 6. filme gore seedelim.
yahu.
bunun polemigini yapmana gerek yok.
rpsi hosuma gidiyor, gozume hos gorunuyor de bitmistir is. boyle zorla ordan buradan kabullenmeler carpitmalarla rasyonalize etme.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş
Rhoube
Hmm dersen sen film gözüyle eleştiri yap ha onuda yapiyim sana:
Çok güzel demokrasi içinde yönetilirken,(her yer kokuşmuş, üç kaıtçılık rüşvetin yüksek boyutlara geldiği unutluyor) yavaş yavaş bir kaos dalgası oluştu. Tüccar Federasyonu bir şekilde birleşti ve cumhuriyeti bazı ticari ambargolarla yıpratmaya başladı. Tabi bu oluşumun arkasında Sith vardı. Aynı zamanda bu şahsiyet cumhuriyet içinden bazı consey üyelerini rüşvetle alarak bazı kararlarin kendi çıkarına çalışmasını sağlıyordu. 3. film eksik olduğu için..... bir şekilde İmparatorluk kuruluyor ve bir şekilde Tüccar Federasyonu ortadan kalkıyordu. Bir şekilde bütün cedaylar temizlenmiş. İmparatorluk dehşet saçıyordu, herkezi biçiyor katlediyordu. ama ümit kesilmemişti iyi kalpli cumhuriyetçiler bu durumu düzeltip eski demokrasiyi yeniden geri getireceklerdi.
Böyle beyan etmem gerekiyordu fikrimi???????
Sosyal ağlarda paylaş
MrBomb
ne?!! tam tersi palpatine gelmeden önce başlamıştı bu rezalet. hatta bu durum yüzünden ticaret federasyonunun naboo'yu kuşatmasına engel olamamıştı cumhuriyet. bunun üzerine palpatine aday olmuştu.
ama bak new order'ı sadece we sadece palpatine olarak düşünüyosun. belki benimki komik bi warsayım ama ya rebellar olmasaydı? o zmn belki de cumhuriyetin kokuşmuş halinden uzak -ewt kabul ediyorum diktatör yönetimine yakın- ama en azından düzenli bi rejim olabilirdi, belki tabi. o yüzden diyorum direk imperiallar kötüdür düşüncesi uygun deil.
peki yönetime gelen bütün herkes çalıp çırpıyosa we hiçbiri yararlı olamıyosa, bir tek kişinin başa gelip yeni bir rejim getirip düzeni sağlaması fena mı olurdu? en azından bi düzen olucaktı, ticaret federasyonu "heyyyt uleean" diyip naboo'yu kuşatamicaktı! ha tabi palpatine bunu yapmaya çalışırken kötülüğe yenik düştü, o ayrı. ama hiç mi şans tanımıyosun bu düzenin belki de bu tip bi rejimle gelebileceğine? normalde tabii ki ben de böle bi rejime karşı bi insanım, karşı olmayan kim war zaten padişahlık/diktatörlük sistemine. ama böle bi durumda -belki tekrar etmek gibi olucak ama- yani başındaki yönetim ticaret federasyonu adlı bi organizasyonun kendi çıkarları için bi gezegeni kuşatmasına göz yumuyosa, işler hakkaten berbat demektir.
bu ne demek ya? count dooku nun başlattığı hareketin nedeninin cumhuriyetin (madem kokuşmuş dememe kızıyosunuz) bozulmuş düzenini deiştirmek olduğu bi gerçek. ha bu aslında bi bahane olabilir, yani aslında count dooku nun amacı kendi bi yerlere gelmek olabilir, ama önemli olan ona binlerce kişinin katılması we eski cumhuriyete karşı büyük bi hareket başlatılması. e binlerce kişi katılıyosa mewcut düzende bi yanlış war demektir dimi? yani "çıkarcılar, istismarcılar her zaman olur" demekle olmaz.
ha bu arada unity dediğin gibi oyunda tuttuğum tarafın rpsi hoşuma gidiyo o ayrı bişe de ben bu yazdıklarımı oyun için sölemiyorum. star wars ewreni hakkındaki düşüncem bu. ha bakarsın bu düşüncem zamanla deişir, hatta belki 3. filmle deişir, o ayrı konu. ama şimdilik böle düşünüyorum.
[Bu mesaj -MrBomb- tarafından 23 Temmuz 2004 03:47 tarihinde değiştirilmiştir]
[Bu mesaj -MrBomb- tarafından 23 Temmuz 2004 03:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş
sgecca
Master Smuggler-Master Tka-Master Pistoleer
Sinny Sungur
Master Swordsman-Master Riflemen-Novice Fencer
Tabii Bunlar Umarım olucak durumları :)
Sosyal ağlarda paylaş
DA2019
Konuyla ilgili diyeceğim çok şey yok, bence gereksiz bir tartışma sürüyor, tıpkı Savaş Ay - Ali Kırca programlarında olduğu gibi.
Düşünceler, istekler, inançlar farklı olmasa hepimiz tek bir ülke, tek bir dil, tek bir din altında oluruz, öyle değil mi?
Ben oyuna (oyuna!!) imperial olarak başladım, kafama uyduğu için çünkü, imperial march theme'i seviyorum, Vader'ı, Storm Trooperları seviyorum.
Ha gider başka serverda rebel karakter açarım, Luke'u, Mon Mothma'yı, Leia'yı görürüm. Onların görevlerini yaparım.
Tartışmanızın hiçbir anlamı yok, özellikle iki arkadaşıma sesleniyorum. Burda sizin taraf kötü, bizimkiler iyi, şu şöyle yapmış, bu böyle yapmış demeniz neyi değiştirir? İnsanların tercihlerine yön verirseniz nerde kaldı özgürlük?
Irak falan işin içine girmiş. Amerika Birleşik Devletleri, Irak halkına seslenip: "Sizin başınızdaki adam diktatör, kitle imha silahları kullandı, binlerce insanı öldürdü. Bırakın gelin cumhuriyet kuralım." dese ne değişecek? Hepimiz gördük, Saddam uğruna kaç kişi kendini feda etti? Neden? Çünkü onların inancı oydu, onun yaptıklarının doğru olduğunu düşünüyorlardı. Bu size göre yanlış olabilir ama onlara göre doğru. Bu bakış açısına göre değişir.
O yüzden bu tartışmayı burada sonlandırın.
-Yok, ben kozlarımı paylaşmak istiyorum. Hede hödö... derseniz gidin başka bir topic açın, daha oyuna yeni başlamış bir arkadaşı oyundan soğutmayın.
Sbora, dostum, gördüğün gibi oyunda hangi tarafı seçersen seç, kendini politikanın içinde bulacaksın. Sana tavsiyem, ben SW hayranıyım, oyunu zevk için oynayacağım dersen, Freelancer takılman. Önemli yerleri gör, gez dolaş. Olmadı, imperial ol, sonra rebel ol, görevlerini yap.
Hepinize iyi oyun!lar,[signature][hline]"You have no cause to bar me, brothers. I wish to take nothing from the tower that you have been sworn to guard, but I will destroy you if you delay me."
Sosyal ağlarda paylaş
Sufi
episode1'in ilk 5 dakikasını bir kez daha izlersen ticaret federasyonunun boykotunun da naboo'yu kuşatmasının da arkasındaki kişi darth sidious'tır. hatta federasyonun başındaki iki maymunun sidious'la böyle bir işe giriştiği için endişe konuşmasına da tanık olacaksın. ticaret federasyonu tamamen sidious'tan emir alır durumdadır. cumhuriyetin kuşatmaya engel olamaması palpatinin kıvrak oyunları sayesinde olmuştur. palpatinin cumhuriyet senatosu başkanı seçilmesi de yine palpatinin uzun süredir yürüttüğü entrikaların bir sonucudur. yoksa palpatine masumane biçimde umut arayanların umudu olarak seçilip sonra kendini kötülüğe kaptırmış değil.
öncelikle şunda anlaşalım, palpatine sonradan dark side'a düşmüş biri değil. sw tarihçesini incelersen naboo'da başarısız bir politikacı olduğu dönemlerde de dark side'da olan birisi. new order sadece palpatindir. kendinden sonraki en güçlü insanı da o yönetmektedir. palpatinin istemeyip de imparatorluğun icraatı olan birşeyi düşünmek bile mümkün değil. "diktatör yönetimine yakın..." hayır diktatörlüğün dik alası. rütbeli kişilerin öldürdükleri kişiler için hesap vermedikleri bir yönetim için kötü değildir ya da diktatörlüğe yakındır demek mümkün değil. direk kötü tarafta bir diktatörlüktür diye nitelendirmek gerekir.
devvo sertlik yok ortada. her karşı fikrin tartışması kavga anlamına gelmez.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004
Sosyal ağlarda paylaş
alante
ayrıca storm trooperlar etrafta dolaşınca midem bulanr gibi oluyor. özellikle dantooine'de imperyal post'da resmen hasta oldum.
Ama illa muhalefet olucam diye yazıyorsanız o başka.
Sosyal ağlarda paylaş
Narsil
'Rüzgarıma kapılma sebebim olursun'.
Sosyal ağlarda paylaş
sadATS2
Ama illa muhalefet olucam diye yazıyorsanız o başka.
eheheh guseeel bi ara hatirlat seni at st lerlede tanistiralim hele hele at at lerede fazla kalmadigi su gunlerde mide bulantin dahada artacak sanirim. eheheh, su oyunda en zevk aldigim sahne 4 st ortaya bi rebel comando yu alip tekme tokat oldurmuslerdi sanki filmi seyreder gibiydim fukara yerden kalkamadi tekmeleye tekmeleye oldurduler amuhaha hic bu kadar gusel bi sahne olacagı aklima bile gelmezdi. hatta bi ara st lerle cektirdigim fotolarida yayinlayayimda asil sen onlari gor . su oyundaki bunca buga bunca denyo dev kadrosuna ragmen oyuna sw havasını veren tek sey imperial malzemeleri. tie fighterlarin goruntuleri at at lesleri yada at st lerin oratada dolasmalari gibi. sen olayı karıstırmısın. st lerden mıde bulanmaz anca uyuz olunur ve oldurulurler bundanda haz duyulur. olayı karıstırmayacan yav bu oyunda bı taraf tutup onu yasamak gusel bisi tabikide gerisi bayaa bi yalan ama tartismalar bana filmleri tekrardan seyredip haz alma istegi uyandirdi o da ayrı oldum olası efemine luke skywalkera uyuz olurum. hele helekı ılk fılımlere baktıgında yoda tam bı maymun gıbıdır onun force nası hakım oldugu ınanılmaz sasırtıcı bı konudur. hatta luke onu bulmaya gıttıgındekı davranısları neredeyse yalnızlıktan az once tırlamıs bır yaratıgı anımsatır.allahtan lucas abi (luke) hatyırlayıpta 1 ve 2 de yodaya hakkettıgı agırlıgı gerı vermıs. sımdı bu noktadan ılertleyecek olursak. yodacıım 10 kısılık consuluyle, layt side a hukmeder gizliden ama iyilik timsali oldugu icin onun kimi yonlendirdigi bilinsede problem olmaz dier tarafta palpa abimiz vardir delikanli cocuk :) , delikanli ya rakiya muhabbete katilsin die ben 1 apprenticele idare ederim dior, oldum olasi onuda sevemedim. palpa ikircikli bi eleman cumhuriyet gunlerindede imparatorluk zamanindada ikili oynamaya bayilan ve kisisel cikarlarina bakan adam. sımdı tum karakterlere baktıgında karızma sahıbı karakterler kımlerdır. qui gunn super eleman obi vani yetistirir ve sinirlarini bilir keza darth maulun saber bilgisinin ustunlugu ve force yatkınlıgı ıle saldırgan tarzı karsında uzun surede dayansa sonucu gorebilecek kadar ermıs bi abimiz. sadece bı olayı yanlıs gormustur dark sıde daha ustun gorur ve force a dengeyi getirecek cocugu anakın olarak kesfeder ama onun beklentısı layt peynır sıde getırecegı yonundedır iste karizma gunlerınde yoda farkeder ama kuay gan abı ısrar edıp ası lık edınce devsırmeyı almaya mecbur kalır. sımdı kuay gan abının lıght sıde en buyuk hızmetı ıse obi wan kenobı olacaktır. keza guce bulastırdıgı hastalıgın cozumu olarak onu gorecek ve cocuguda ona teslım edecektır. obı abımız masterı olurken tıpkı anakın kardesımızın sapıttıgı gıbı gereksız hareketlerde bulundugu ıcın aslında hocasının olumune sebep olmanın ezıklıgını hısseder. ve balı tuttugu ıcın dart maul boyalı zabrak (yanı ben ehuhı) ı oratadan ıkıye ayırmayı becerır. windu ayrı bı karakter cool dıcek baska bısı yok mor saber hakkaten gusel oluyor test ettım bende genelde mor kullanıyom.gerı kalan karakterler ıcınde baktıgımızda ıse fıguran dıe bılırız. sımdı vader varkı o da gun be gun dark ıstemesıne ragmen yanı bı takım kısısel hırsları varken layt sıde da buyur anasını kaybeder falan uzuntulu cocuk rezıl bı adam olarak gozterılır. oysakı cocugun fevrılıklerı sahıp olmak ıstedıgı seylerı ve yapabıleceklerını bılmesınden kaynaklanmaktadır keza eskıden jedıler evlenıp aıle babası olabılırken sonadan adamları rahıp kılıgına sokup yasaklamıslardır. ve bu kuralı son bı kez daha yıkmıstır. cocukları olacakken bı takım denyo olayların olusması padmenın ve cocuklarının oldugune ınanması hele helekı bunun sebebının kendıne dayanması cocugumuzun hayatını bı kez daha karartır. ıkı yuzlu palpada bunu kullanır ve kendıne ana malzeme yapar. obı onu lavlara attıgı ıcın ona olan kızgınlıgıda nefretıde yandaslarına karsı sertlesmesıne sebep olur. ama bır baba oglunu gordugunde kavustugunda ıstedıgı kadar baska seylerde dusunse de palpanın en korktugu seyı yapar ve onu oldurur ve ıntıhar eder (oglundan maskesını cıkartmasını ıster). asıl ve delıkanlı abımızdır. anasını kesenlerı kesmıstır. muhtemelen bızler bole seyler yapmasakda bole seyler hıssedebılırız. sımdı olayı cumhurıyet mı monarsımı kavgasına cekersek herhalde lan cumhurıyet konusmayalım bıle, dark mı lıght.? kıme gore dark kıme gore lıght ? bu ayrıo yasananlara ve yasnacaklara baglı olan bı durum. konu oyunda ben hangıı tarafı tutayım. onu ben tartısmam zaten burada tartısacagın bız adamı keserız ohh nası yedık sızı falan olmalı keza hıkayenın kendısınde dahı jedıler ne tarafa hızmet edeceklerını ettıklerını net olarak bılemezler . maul harıcı tanıdık dark ların hepsı bı zamanlar layttır. bı zaman dark olan ve sona layt gecen kylie gibi adamlarda mevcuttur. ve ısın garıbı tum bu adamlar bırbırlerıne hoca ogrencı iliskisiyle baglıdı
Sosyal ağlarda paylaş