Deacon Mesaj tarihi: Nisan 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2010 Simdi soyle bir sey yapmak istiyorum. Dort tane item var, bu itemlarin isimleri var. Bunun icin bir array yapiyorum. char magazine[4][30]; simdi su kod calisiyor: scanf("%s",magazine[0]); ama sunu yapamiyorum magazine[0] = "uykusuz"; bu nedendir? Googleladim falan ama cozumunu bulamadim. Verdigi hata da su: said: incompatible types when assigning to type ‘char[30]’ from type ‘char *’ edit: arrayin boyutu yanlis girmisim duzelttim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sigisMoNd Mesaj tarihi: Nisan 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2010 strcpy dene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Nisan 15, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2010 strcpy calisti. sebebini de bir arkadas acikladi. atama yapinca tek karakterlik bloga stringi atamaya calisiomusuz. ilginc tabi. scanf karakter karakter yazdiriyormus o yuzden sorun olmuomus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Nisan 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2010 sunun da calısıyor olması lazım scanf("%s",&hede[0][0]); Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 str[0] dediğin zaman 0.row'un 0.column'ını kastediyorsun.Orasıda tek karekterlik bir char oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Bu konu duruyorken baska konu acmayayim. Belki cani sakilan biri vardir yardim etmek ister. http://cse.yeditepe.edu.tr/~byilmaz/spring2010/cse112/homeworks/cse112HW7.pdf Odevim bu. Cidden bir turlu kafamda kuramadim nasil yapabilecegimi. Neyi hangi arrayde tutayim falan kafam karisti gitti. Soyle sadece girizgah yapan biri cikarsa yeter de artar bile, ben gerisini getiririm muhtemelen. Hadi bir el atin valla ocaginiza dustum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 İşe tabiki kategorileri, altındaki ürünleri ve sepetini arraylere koyarak başlıycaksın. Sonra bi while loopun içinde scanf'le string alıp bunun ne olduğunu kontrol ediceksin. Bunun için baya uzun bi switch kullanıcaksın. Ayrıca hocanın söylediğine göre bu alım satım functionlarına arrayleri pointer alıp onların adreslerindeki objeye bakıcaksın. Yani void functionlarla dışarıyı değiştiriceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 you are not allowed to use array diyor dikkatli yap bence :). pointer hakkında fikir sahibi ol diye verilmiş heralde (use pointers wherever possible), linked list kullan hoca da sever kanımca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Use appropriate type of arrays de diyo ama. Benim anladığım işte çakallık yapıp global array tanımlayıp onun içini değiştirme diyo. Arrayde işlem yapıcaksan bile functionına pointer olarak al diyo. Veya senin dediğin gibi kendin class yaratıp, kendin linked list yapıcaksın. Her objenin içinde sonraki objeyi point eden bi variable olcak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 yok daha data structures, oop falan almadik aldigimiz ilk cse dersi bu. orda hoca basitce seyi kastetmis iste her array de sonucta pointer ya, sadece syntax degistiricez. yani ben su an bu programi arraylerle normal yazsam onu pointerli haline donusturmem zor olmucak :p array[ i] yerine *(p+i) yazarim hallolur. saolun yardimlar icin biraz daha ilerledim. bitiririm diye dusunuyorum muhtemelen. cok fazla amemeligi var ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 oha güncel başlıklardan..C li iki boyutlu g string gibi anladım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sigisMoNd Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2010 bence de El-Barto'nun dedigi gibi kastetmis hocan. beles array tanimlamaktansa pointer olarak atayip sonrasinda malloc, gerektigi yerde realloc falan kullanirsan hocanin istedgi gibi olur muhtemelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Nisan 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2010 oldum olasi pointer olayina gicik olurum. Hocaninkide olaymis yane array'siz C orgazm olmadan sex yapmaya benzer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Nisan 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2010 Bende c içeren iki dersten a- ve b+ almıştım ama pointer olayını tekrar algılamam gerekiyodu her sınavdan önce ya :) Çok şükür artık ne pointerlar ne malloclar ne türevleri yok hayatımda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Bir sorum daha var simdi :) kullanici komut giriyor diyelim, REMOVE SHAVER 2 seklinde, simdi hocamiz bunu gets ile almamizi istiyor. Benim takildigim nokta ise, bunlari nasil ayirabilecegim? Yani gets tum satiri aliyordu yanlis bilmiyorsam, ben elimdeki "remove shaver 2" stringini nasil "remove" "shaver" "2" olarak ayirabilirim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 c de split komutu varmı bilmiyorum ama mantık olarak split olması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 split fonksiyonu yok sanirim, rastlamadim hic. sorunu da hallettim ama. icice iki tane dongu koyucam, biri null karaktere kadar donucek, icerideki de bosluk karakterine kadar. bu sekilde isimi gorebilirim sanirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar