Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

NBA Playoff Eşleşmeleri ve Tahminleriniz

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Abi yalnız maç sonunda rondoya birşey oldu özellikle o kobeyle odomun arkasından havada asılı kalarak tiplediği toptan sonra. Orlando serisinde de öyle belinin üzerine kötü bir düşüşü vardı, son çeyrekte sağ elini doğru düzgün kullanamadı, inşallah önemli bir problemi yoktur.
Mesaj tarihi:
BulletRide said:

Lakers'ı Lakers'da yener Boston 4-2 bu iş

Gasol'ü o kadar övdün bu 3. finali ve hala adam olmamış. Senin bu kadar övgünü haketmiyor. Bynum sakat olmasa 4 katı daha fazla iş yapardı bu seride. Gasol anca normal sezonda yer yer coşsun. Normal sezonda bile o boyla bu takımda ribaunt kralı olması gerekirken ilk 5te bile yok. Bence 3 sezondur Lakers'ın final oynamasının sebebi Kobe'nin bu kadar olgunlaşmasıdır. Sadece Suns serisinde öyle öküz gibi oynamasa finali bile göremiyeceklerdi. Gasol'ü çok abartıyorsun o hala avrupalı duygusal oyuncu. İşin ucunda NBA finali bile olsa 2 block yedimi ağlayıp küsüyor ki bir sahada ağlamadığı kaldı beni al Phill diye. Adamlar hazırlık maçı oynuyorlar sanki. Kobe'nin bu kadar şut kullanmasının sebebide Gasol ve diğerlerine hücümda artık güveninin kalmamasıdır.

Artes=Ariza takası büyük bir hataydı. Artest en iyi savunmacılardan biri belki en iyisi ama onun kadar sorumsuzu ve kötü hücüm oyuncusuda yok. Ariza en azında her konuda biraz biraz iyiydi. Hatta dışardan bazen çıkardığı sayılar ilaç gibi geliyordu. Kobe bu sene şampiyonluk kaçarsa ne Gasol'e güvenir ne Artest'e. Ve takımda kalıp takımda bazı konularda değişmezse artık eski kobeyi babam bile izleyemez. Bıkar yani insan. Ha Kobe normal bi insan değil ama eminim onunda sınırları vardır. Yazık bu performansa ve. 3. ve 4. periyot sahada Kobe dışında bir sürü ezik Lakers oyuncusu vardır. İnanamadım Gasol ve Artesin önüne düşen ribauntları passları alamamalarına.

Bston'da Allen rekordan sonra berbat oynadı ama o kadarda kötü başka Boston oyuncusu yoktu. Lakers'ta dün herkes Allen'ın rekordan sonraki maçı gibi oynadı. Kobe dışında. Garip bu kadar vurdumduymazlık olmaz. Şampiyonluk giderse bir daha Lakers maçı izlemem iyice Gasol'den nefret emiş olacam. Hatta gelecekten biri gelip Kobe 100 atacak dese Gasol yüzünden izlemem o kadar sinir oldum herife. Kamera şakası. NBA'a 10 şampiyonluk kazanmış temizlikçisi Micheal Jordan Bahçivanı Kobe aşçısı Magic Johnson'mış gibi oynuyor adam.

Bence Lakers 2 maç üst üste alamaz. Bu kafayla değil. Yoksa yeteneğe söylediğim bişey yok. Ama kafa olmayınca yetenekte pek işe yaramıyor.
Mesaj tarihi:
artest doğru düzgün savunma bile yapamadı hele maçın en kritik anlarından birinde fisher kg'den hava topu alıp! artestin basketi kaçırıp üstünede 2 tane serbest atış kaçırması 5/1 4/1 mi ne serbest atış attı son çeyrekte.kobe dışında bütün takım dökülüyordu rezil gibi oynadılar bynum biraz iyiydi fakat sakatlığı daha fazlasını yapmasına izin vermedi,gasol hakkında konuşmak bile istemiyorum
Mesaj tarihi:
S-H said:

artest doğru düzgün savunma bile yapamadı hele maçın en kritik anlarından birinde fisher kg'den hava topu alıp! artestin basketi kaçırıp üstünede 2 tane serbest atış kaçırması 5/1 4/1 mi ne serbest atış attı son çeyrekte.kobe dışında bütün takım dökülüyordu rezil gibi oynadılar bynum biraz iyiydi fakat sakatlığı daha fazlasını yapmasına izin vermedi,gasol hakkında konuşmak bile istemiyorum

Haha en iyisini yapıyorsun ben baktım Gasol'e girince sayfalara gidiyor yazı kısa kesmeye çalıştım :) Gasol'ü çok önemli gösteren arkadaşların bence Gasol'ü her yönüyle ölçüp biçmeleri lazım. Kalıbının hakkını veremiyor. Yer yer coşuyor ama NBA böyle oyuncularla dolu. Hatta NBA'in en iyi uzunu diyen vardı artık abartının coştuğu noktaydı.
Mesaj tarihi:
gasol'un yerinde olsam su mactan sonra basketi bıraktıgımı acıklardım. hayır sayı atamaması degil sorun, oyle bloklar yedi ki normal degildi hicbiri. resmen beynine verdiler herifin.
Mesaj tarihi:
Ya savunmada? Ahhh Ariza ahhh senin o menejerin varya o moron herşeyi mahfetti. Ha birde çok büyük bir hata Suns serisinde Bynum dinlenmeliydi. O büyük hataydı. Çünkü Kobe dışında ruhunu saha koyan tek adam o. Oda tek ayak oynuyor garibim.
Mesaj tarihi:
Aslında Gasol'e hücum açısından çok az sayı attı assisti yok hede hödö diye bu kadar yüklenmek de çok doğru değil kobe ağırlığını oyuna o kadar koymuşken, hücumları-atışları-pozisyonları top lakersdayken herşeyi kendisi kullanmışken.

Phil Jackson taktik açıdan neyi denediyse geri tepti.

Rondoyu geriden savundurdu şuta yeltendirmek için, biraz boş alan verdi aklını karıştırmak için, her ne kadar rondo buna 6-7 top kaybıyla karşılık verse de aynı zamanda çok iyi bir şut yüzdesi ve nash-vari assistlerle cevap verdi.

Bynumu o kadar sakatken oynattı pota altı etkinliği için, önceki maçlarda da çok bariz fark yaratmıştı bynum, bu sefer olmadı, dizi izin vermedi artık.

Paul Pierce serinin başından beri bir türlü ritim bulamadığından onu önceki maçlara nazaran daha hafif bir savunma verdi, piercein dış atış yüzdesi çok kötü geri tepti yine, pierce önceki 4 maçtaki ritmiyle oynasaydı son çeyreğe doğru farkı indirmiş değil öne geçmiş olurlardı.

Kenardan Rasheed Wallace, Tony Allen falan çok deli savunma yaptılar, önceki maçlardaki gibi yine onları faul problemine sokup savunmanın sertliğini kırıcaktı, olmadı.

Vujacice süre vermesi işe yaramadı, beşte birle mi ne oynadı. Odomda ısrarı yine tutmadı, Bynum Perkinsle Garnetti blok manyağı yapıyordu, rondonun penetrelerinin hepsini top kaybıyla sonlandırttırıyordu, Gasol pota altı savunmasında yetersiz kalınca, destek de gelemeyince bir ara Boston %65-%70le falan hücum etti o derece. Lakersın ilk bloğunu 4. periyotta Kobe yaptı yanılmıyorsam daha ne denir.

Hani Kobe dünkünden daha fazlasını yapamaz, Bynum bu saatten sonra verimli olamaz, staples centerda da olsa maçlar lakersın işi çok çok zor, onlar kazanmaktan başka çareleri yokken yüklenirken rondo dünkü gibi pas trafiği yaparsa, sahayı aynı derecede okursa direk gg.
Mesaj tarihi:
Hede hödö değil abi maaçı izlediysen hede hödönün kralı canlı canlı oldu. İlk yarı Kobe oynattırmak istedi. Nitekim 3. çeyrekte bile yer yer bekledi baktı Gasol kendine geldimi diye. Sonra o blockları yedikten sonra Gasol bu adam ölmüş dedi kullandı topları. Maçı izlediysen Kobe neden o kadar çok şut kullandı demez, neden o kadar çok şut kullanmak zorunda bıraktılar demeliydin bence. Ayrıca sayı attı asist yapmadı hede hödö de çok saçma olmuş. Sayıda atmadı defansta yapmadı. Gasol'ü bilen bilir bazen sahada pota dibinde alice harikalar diyarına gidiyor. O bazen playofflarda sürekli hale gelmesi ve dünkü maçta şamarı oğlanına dönmesiyle evet hede hödöyü haketti. Hede hödö az bile. Ha Gasole bu kadar laf sokuyoruzda diğerleri? Pek farklı değildi. Ama Gasol'den beklentiler farklı ve o sahanın en berbatıydı. Belki bu performansı NBA finalleri tarihindeki en kötü performanslar arasına girmiştir bile.
Mesaj tarihi:
Pierce'a kimse hafif savunma vermedi yine Artest'i verdiler sonra Kobe savundu falan. Artest savunmanın s sini yapmadı. Pierce şut yarışmasında gibi önü boş atıyordu. Boston normal sezon playoff dahil bu yıl bu kadar rahat sayılar bulamamıştır. Yani yüksek yüzdeyle atmalarının tek sebebi Gasol Artest Odom başta olmak üzere diğerleri. Yoksa öyle takım oyunu müthiş Rondo maçı filanda olmadı. Boston'da herkes ortalama oynadı. Lakers savunması sayesinde kırdılarmı bilmiyorum nerdeyse NBA final yüzde rekorunu kırıyorlardı. Yani normal sezonda eyvallahta play Final'inde ayıptır böyle bir savunma. Bütün dünya izliyor maçı. Yok kendilerine bile gelemediler çok uzun sürdü o sorumsuzluk. Boston şampiyon olursa hak etti diyemem. Ama Lakers'ın şuana kadar Kobe dışında kimsenin o yüzüğü haketmediğini rahatlıkla söyleyebilirim. 2008'de Boston coştu. Ama bu sene Lakers Boston'a hediye ediyor seriyi göz göre göre.
Mesaj tarihi:
Maçı izledim ya :p

Hede hödö derken ben yenilgiyi olduğu gibi gasolün üstüne yüklemek yanlış olur anlamı vermek istemiştim daha çok. Çünkü Fisherin içine ender aslan kaçmış gibiydi, Odom hücum ribaundlarını bir kenara bırakırsak savunmanın içine etti, bir perdesi vardı kobenin penetresini bozdu sdf, Artest abuk subuk oynadı falan, sırf gasol etkin değildi diye tamamen gasolün üstüne yıkmak haksızlık olur.

Kobe de çok değişik bir yaşam formu zaten, buraya da koyalım şunu ahah, bu serinin birinci ya da ikinci maçından yanılmıyorsam.

http://forum.paticik.com/thumbnails/28a/43c/6d2/91a/c34/eb8/bf0/ac5/dce/f16/37_450xNULL.gif
Mesaj tarihi:
Ahahahaha güzelmiş koyduğun :D

Gasol'un tek suçu değilde ilk o göze batıyor. Yoksa genelde yorumlarda da belirtiyor eleştirenler Kobe dışında hepsi çok kötüydü diye. Fakat Gasol yetenekli bir oyuncu. İzleyenler içine sindiremiyor böyle umursamaz oynamasını. Bunu normal sezondada defalarca yaptı. Ben playofflar başlamadanda dedim Gasol herşeyi mahfedebilir diye. Nitekim durum onu gösteriyor. Sadece bir maç kalıbının hakkını verdi bu seride. Fisher'ın arada coşması piyango, Artest'in hucumda aktif olması piyango. Ama Gasol istikrarsız olursa diğerlerinden de çok şey beklenemez. Gasol'un zaten o kalıpla her maç iyi yada ortalama istatistik yapması gerekiyor. Yani komik olan bu artık Fisher'ın coşmsına şaşırdığımız gibi Gasol'unde iyi performans çıkardığı maçlara şaşıracağız. Bu komik yani. Hani 7 maça uzayan bir seride takımın 2. adamı 1 bilemedim çok kredisi var önceki başarılarından 2 maç böyle oynayabilir en fazla. Daha fazlasına hakkı yok. 5 maç oynandı 4 maç kötü 1 maç iyi. Hemde bu NBA finali. Ayıptır be adam 36'lık Fisher değilsin ki senin bahanen de yok.

Edit= Aynı şeyler Artest içinde savunmada geçerli. Oda çok kötü seri çıkarıyor. Haha buda 3 numaralı adam kim inanır :D Ah Ariza menejerin senide mahfetti Lakers'ıda.
Mesaj tarihi:
mokoko said:

olm burda yazılanları falan hep takip ediorm. elimden geldiğince cevap yazıorm falanda çok uzun yazmıssınız. özet geçin pls. :D

gasol is overrated.

:P
Mesaj tarihi:
mokoko said:

olm burda yazılanları falan hep takip ediorm. elimden geldiğince cevap yazıorm falanda çok uzun yazmıssınız. özet geçin pls. :D

Ya sabahın körü maçı bekliyorsun sonra rezil bir takım. Bu kadar komik olmasa, ortada bir oyun olsa hiç sorun değil. Hem Kobe'ye üzüldüm yırttı kendini adam. Hemde kaçan uykuma. O yüzden yorumlar çok uzun sanırım :D
Mesaj tarihi:
kobe cok buyuk adam ya. sırf onu izlemek için uykusuz kalıorm. e ztn bi tek o oynadı bu sabahta. o yuzden benim için bi problem yok ama kobe 2 tokatlasın artık gasolu odomu artesti.
Mesaj tarihi:
gasol ilk maç sert takıldı, aha dedim herif 2008'in acısını alacak garnetten de yok arkadaş yine uçtu herif. dün gece zaten 3 periyot bildiğin uyudu. önden, arkadan, yandan fotoğraf çektirdi tüm boston uzunları. hatta son çeyrekte idi galiba tony allen öyle bir blokladı ki efsaneydi, gasol ölmüş ağlayanı yok resmen.

3:2 büyük avantaj. s. center da avantaj la için ama 3:2 kadar değil. la'nın bu kafadaki oyuncularla burdan dönüp seriyi alması baya sürpriz olur artık. kobe de 40 atsa bile kazandıramıyorsa artest, odom falan gitsin kumda oynasın (bynum hariç hadi adam sakat bildiğin).

boston da sezonda laylaylom takılırken miami eşleşmesi onları uyandırdı iyi bir win streak ile. aha galiba biz yine götürücez lan sanki bu işi diye. cavs'ın en büyük hatası gardenda 30 kusur fark atması oldu heralde, canavara dönüştü o maçtan sonra resmen celtics. ne olursa olsun KG'ye bir yüzük daha yakışır emekliliğinden önce.

tl;dr

BEAT L.A.
Mesaj tarihi:
Evet hala normal şartlarda avantaj Lakers'ta. Ama o durum vahim :) Ki durumun buraya gelmesinde Lakers cephesindekilerden çok bahsettik ama Boston'dan konuşmadık. Bence Boston'da S.C'ye giderken önde girmelerinin en büyük sebebi Ray Allen'dır. Şampiyon olurlarsa da onun o kırdığı rekora şükretmeli Boston. Tam bir resitaldi. Lakers çok çokta kötü oynamamıştı ama Ray Allen çıldırmıştı. Öbür maçlarda kötü oynasada 3-2'nin baş rol oyuncusudur Boston'da.
Mesaj tarihi:
Gasol'a laf atanı allah çarpar. Odom sahada gezerken Bynum sakatken tek uzun olarak oynuyor adam. Napsın takla mı atsın tek başına Boston savunması arasında? Birinden kurtulsan biri arkadan gelip blokluyor vs.
Gasol tipli oyuncularda kendi performanslarından çok onları besleyenler önemlidir. Sen adama doğru dürüst top indirme sadece zorlama pozisyonlarla potaya gidebilsin sonra Gasol kötü...

Ama herşeye rağmen BEAT LA....
  • Yeni Oluştur...