Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Garanti bankasını kötüleyen reklam

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Iyı bir tarihi ve doğal sit alanı ortalama bir baraj dan cok daha fazla ekonomik kazanc saglar, daha fazla is imkanı sağlar, bölgeye daha cok katkı sağlar.
Mesaj tarihi:
Şimdiye kadar hangi orta seviye sit alanı/tarihi bölge Türkiye'de bir barajdan daha fazla kazanç getirdi? Tek örneği Kapadokya olabilir ki orası da zaten dünyada çok ender görülen bir doğa şaheseri. Wonder'lar kalsın geri kalanları ekonomi için feda edelim diyorum kısaca. Wonder doğru kelime oldu şimdi oh
Mesaj tarihi:
bir

nileppezdel said:

Şimdiye kadar hangi orta seviye sit alanı/tarihi bölge Türkiye'de bir barajdan daha fazla kazanç getirdi?

iki
nileppezdel said:

Daha eski olması daha önemli olması anlamına gelmez ki? Michelangelo'nun David heykeli bundan yüzbinmilyon kat falan daha önemli ve değerlidir bence

üç
nileppezdel said:

Ben cidden bilmediğim için soruyorum, nedir bu hasankeyf'in önemi? Bir Pantheon mu? Parthenon mu? Colosseum mu? Aya Sofya mı? Notre Dame katedrali mi? Bilmemkaç yüzyıllık da olsa köy deil mi abi? Sanki çok önemli büyük bir sanat eseri var gibi konuşuluyor da var mı öyle bir şey? Yoksa geleceğe ulaşmak daha önemli. Tarihten belli bir önemi ve değeri olan yapıalr zaten dünyanın her yerinde korunuyor yani.

tarih anlayışın amele basıp çağ atlama butonunu spamlemekten öteye geçerse şayet birgün,daha iyi anlıyabilirsin belki bazı şeyleri.
şimdilik su 3 incine bakıp kendinle gurur duy.
sana sıfat olarak "hayatında hiç kitp okumamış adam" ı buldum
güle güle kullan.
Mesaj tarihi:
kermit said:

garantinin alakası yok
kredi çekmek isteyen herkese her bankanın yapacağı gibi verir kredisini
yapıkrediye gitsen oda verirdi.

kermidim o işler öle yürümüo

dünya bankasından istediler ilk bu proje için parayı ve dünya bankasının asla yıkmadığı kurallardan biri de , tarihi eserlere zarar verilmemesi idi , bu yüzden kabul etmediler , gidip garanti kabul etti. Nil de baraj yaptırmak isteyen mısıra bile ne işkencelerle kredi verdi dünya bankası koskoca tarihi eserleri bi yerden dier tarafa taşıdılar ettiler. Türkiyenin de böle bişey yapması gerekio ama yapmadı garanti verdi parayı.
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:

Sanat tarihi kitabı okuyorum 3 gündür hatta şu anda 250. sayfadayım derdin oysa. Feda edilebilecek ve edilemeyecek tarihi eserler kavramından bahsediyorum. Bunu anlayamıyorsan yazık. Bye.

gerçi kendin demişsin "hasankeyf ne la?" diye ama,o 250 sayfayı okuduysan kesin benden iyi anlıyorsundur neyi feda edip edemiyeceğmizi.

sanat tarihi boru değil.

/helal
Mesaj tarihi:
Ya tarihte önemli yer teşkil etmiş bir yerleşim yeri olabilir eyvallah, taşıyabildiğini taşıtsın geleceğin önünü kesmezsin. Eninde sonunda oraya barj yapılması gerekecek. Başka bir enerji ortaya çıkmazsa mucizevi bir şekilde tabi. Dediğim gibi ben zaten daha fzla tartışmak istemiyorum, anlamı yok. Olayı kişisele vurup seviyeyi düşürmeyin yeter
Mesaj tarihi:
La bu hangi video hasankeyfinde içinde geçtiği videoysa arabayla geçioduk köprüden o sıra çekerken herifler :D Çocuklar ellerinde balık filan tutuolar omu
Mesaj tarihi:
Sınav var :D ama çok güzel, sınavdan sonra bitiririm kitabı heralde

Ha onun dışında da ciddi anlamda kitap okuyan biriyim. Sadece olaya duygusal değil mantıklı olarak yaklaştığımı düşünüyorum. Daima ielrleme olmalı bence insanlıkta. Wonderları koru, gerisi kitaplarda, video kayıtlarında falan kalsın. Dünyanın çoğunluğu zaten su, üzerine bişeyler inşa edebileceğimiz sınırlı alanları da müze yaparsak ohoo.. Hasankeyf iki kilometre kenarda kurulu olsa bu tartışmayı yapıyo olmazdık bile zaten. Baraj kurulabilecek sayılı yerlerden biri olması bunu gerektiren
Mesaj tarihi:
Hasankeyf'in ne olduğunu 5 sayfa önce öğrenip, 4 sayfa önce önemli olduğunu söyleyip, 3 sayfa önce yıkılabilecek kadar önemsiz olduğuna karar vermen güzel bi olay yani. Zaten baraj kurulacak tek yer olduğunu da 3-4 sayfa önce başka birinden öğrenmiştin. Konuya balıklama atlayıp sonra fikrini sağdan soldan bişeylerle savunuyosun...
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:

Sınav var :D ama çok güzel, sınavdan sonra bitiririm kitabı heralde

Ha onun dışında da ciddi anlamda kitap okuyan biriyim. Sadece olaya duygusal değil mantıklı olarak yaklaştığımı düşünüyorum. Daima ielrleme olmalı bence insanlıkta. Wonderları koru, gerisi kitaplarda, video kayıtlarında falan kalsın. Dünyanın çoğunluğu zaten su, üzerine bişeyler inşa edebileceğimiz sınırlı alanları da müze yaparsak ohoo.. Hasankeyf iki kilometre kenarda kurulu olsa bu tartışmayı yapıyo olmazdık bile zaten. Baraj kurulabilecek sayılı yerlerden biri olması bunu gerektiren

Wonder...

Neyin korunacak kadar değerli neyin olmadığına kim karar veriyor?
Mesaj tarihi:
Tamam işte devlet karar veriyor ona, barajı kurup hasankeyfi sular altında bırakırlarsa görürsünüz. :D

Dediğim gibi fiziksellik dünyadaki insan sayısı sürekli artarken ve fiziksel ihtiyaçlar sürekli artarken o kadar da önemli deil bence. En kilit wonder olanları, ki dünya genelince wonder kabul edilen yerlerden bahsediyorum, korursun geri kalanlardan kurtarabildiğini kurtarırsın. Eşi benzeri görülmemiş bir mimari harikası var mı orada? Yok. Sıradan bir yerleşim yeri, sadece eski ve o günün dünyasında önemli yeri varmış. Bu yüzden daha fazla enerji elde edebilecekken etmeyelim, geçmişten gelen bi kasaba korunsun diye geleceğe ilerleme yavaşlasın. Çok güzel
Mesaj tarihi:
The threat of the Ilisu Dam project prompted the World Monuments Fund to list the city on its 2008 Watch List of the 100 Most Endangered Sites in the world.[9] It is hoped that this listing will create more awareness of the project and prompt the Ilisu Consortium to develop alternate plans that are more sympathetic to this site of exceptional historical and cultural significance.
In December 2008 export credit insurers in Austria, Germany and Switzerland announced suspending their support for the project amid concern about its environmental and cultural impact and gave the Turkish government 180 days to meet standards set by the World Bank.[10]

=/
Mesaj tarihi:
lan o hasankeyfi çocuğum göremezse çok üzülürüm , süper yerdir.

ki sıradanlığa bakılmaz eski yerleşim yerlerinde , emin değilim ama pompei de romanın çok sıradan bir şehriymiş ( çok süpermiş diyen var mı lan ? ) ama günümüzde çok önemli tarihi bir şehir
Mesaj tarihi:
Ohaa! Pompei'de inanılmaz sanat eswerleri var. Villaların duvarlarındaki yada tabanlarındaki mozaikleri görsen dibin düşer. İnanılmaz yani. Zaten zengin şehriydi orası, adamlar sanata önem veriyorlardı taa o zamandan, güzel güzel sanat yapmışlardı. Karşılaştırılamaz bile. Hani Pompeii'yi karşılaştırabileceğin antik şehir dünyada belki 5 tanedir. İyimser olursak
Mesaj tarihi:
Abi yerleşim yeri olarak dandik bi yer diyorsun da zaten mükemmel güzel bir yer olsa ya şuan hala yaşanan normal bir şehir olurdu Roma yada Floransa vs. gibi. Onun dışında zaten yıkılmış olması lazım. Başka bir ihtimal yok. Ha anca Pompeii gibi zilyonda bir olcak şekilde tüm şehir kül tabakası altında kalır bide işte 3 tane ihtimal var. Ne bekliyorsun anlamadım ki bir gün kazı yapıp mükemmel şekilde duran kocaman şehir mi bulcaz? Zaten öyle bir yer olsa insanlar hala yaşardı orda büyük bir şehir olurdu.

Yani bin yıllık yerleşim yeri ya hala kullanılıyordur yada bu şekildedir. Baraj yapma saçmalık
  • Yeni Oluştur...