Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ebay sipariş gelmemesi

Masticore

Öne çıkan mesajlar

Olumsuz feedback vermek dışında ne yapabilirim

1 ay'ı geçti spariş hala gelmedi. Adama mail attım 10 gün önce endişelenme yolladım 26 mart'ta dedi ama Summary'de Not shipped ikonu var dedim. cevap vermedi. 2-3 gün önce yine sordum yine cevap vermedi.

Yollasa bile not shipped gözüküyor yani ve elime ulaşmadı.

Birde ebay'da bildiğiniz güzel iphone kılıfı varmı sırf arkaplılardan'da olabilir :o
Sosyal ağlarda paylaş

bana göre paypal hiç güvenilir bir yer değil çünkü internette en önemli unsur güvenilirliktir ve paypal paranızı korumuyor. genelde mazeretleride çok saçma bu aldığınız ürünü biz inceleyemiyoruz o yüzden satıcı yönünde karar verdik acaba bu tür bir sistem oluştururken ne düşünüyordu bu adamlar?
Sosyal ağlarda paylaş

Chemical said:

1 ayda ulaşmaması ayıp, geç kargolamış adam bayağı, 26'sında kargoladığını şimdi gördüm, daha ulaşma ihtimali var, ama 45 günden sonra dispute açamıyorsun

valla adam hangi kargoyla yolladıysa ya da posta şirketi ona suc bulabilirsin belki.
mesela ben ingiltereden bişey almıştım
bişi bişi posta servisi ile göndermiş
26 günde geldi. baktım tarihine adam hemen postalamış ama gelene kadar 26gun geçmiş
Sosyal ağlarda paylaş

tracking no için ayrı + ücret talep edebiliyor kargo şirketleri.

Mesela royal mail standart kargosunda,takip no yok,kargo nerde ne zaman geliyor allah kerim,ptt de kaybolsa zaten imkanı yok bulamassın.

Royal mail int. signed da takip no su veriliyor + 3.5 sterlin gibi bir fiyatı var normal kargoya göre,ama için rahat oluyor
Sosyal ağlarda paylaş

Ebay'den aldığına göre paypal ile ödemişsindir diye düşünüyorum, hemen dispute aç.. siparişim hiç elime ulaşmadı, satıcı maillerime cevap vermiyor de. zaten senin bir şey demene gerek yok, sitede seçenekler var, onları tıklayıp tıklayıp gidiyorsun, en son da sorunu anlat kısmı var, orda derdini yazıyorsun. paypal satıcıya haber veriyor, gerisi satıcının çirkeflik boyutuna göre değişiyor.

paypal'in hep satıcıyı haklı bulması konusuna katılmıyorum. yaklaşık 40-45 gün önce ingiltere'den bir malzeme aldım. satıcıya 50 tane mesaj attım kayıtlı posta ile gönder diye, sonuçta kayıtsız posta ile gönderdiğini kendi de kanıtlayamaz, ki göndermemiş bile olabilir. adam yine tracking no vermeden göndermiş (gönderdiğini yazdı en azından, hala gönderdiğini sanmıyorum 3.5 sterlin filandı açık arttırmada, benden başka arttıran olmamıştı ve de ürünün fiyatı en az 20 sterlin ederdi mağazadan alsam). tabii 35 günü aşınca ve hiçbir şey gelmeyince ben paypal'e taşıdım konuyu. isterseniz mesajlarımı gösterebilirim dedim. satıcı bana hiç yanıt vermedi, ulaşamıyorum, mağdurum dedim. 2 gün sonra satıcıdan paypal hesabıma refund geldi.

tabii burda en önemli şey powerseller olan, en az %99.7 puanı olan adamlardan alışveriş yapmak. gerisine hiç bulaşmamak lazım, onlardan alışveriş direkt sorun demek. artık ebay ve internetten alışverişte master yaptım sayılır xD

ek:

hong kong'dan yollamış 26'sında şimdi okudum, o zaman bu hafta içinde gelmesi lazım. hk'den aldıklarım maksimum 3 haftada gelir, tabii buraya gelmesi değil de dağıtıcıdan bize gelmesi uzun sürüyor, bizim semtteki postacılar çok ağır çalışıyor :S dispute açmak için bir süre daha bekle bence. sonuçta 45 günlük süren var ama daha 2.5 hafta anca olmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

benim aldıgımda 4 dolarlık birşey :) aha bu magnet'ler eğer getirseydi alıcaktım 30-40 dolarlık magnet'ler daha.Mıknatısı oldum olası severim bunlarla'da lego gibi herşeyi yapıyosun ürün gelmediği için gücünü bilmiyorum ama cok güçlüleri var süper birşey :P

bu arada adam cevap verdi olumsuz yazı yazıcam diyince 1 hafta içinde eline ulasır heralde ulasmassa geri öderim fln dedi yapma olumsuz yorum lütfen dedi acıdım adama gelmesede helali hos olsun. Birşey almam daha orası ayrı.

bu topic'ide 4 dolarlık şey oldugu için açmadım sistemi öğrenmek için açtım. Daha önce 30-40 dolarlık şeyler aldım ebay'dan ama bir gün olurdu 100-200 dolarlık birşey alırsak patlamayalım.
Sosyal ağlarda paylaş

bir kaç tane ebay hesabı olup böyle 2000'er rating aynı ilanın benzerini koyan adamlar var tasarım olarak olmasada direk anlıyorsun.. uzak durun onlardan...

işte o adamlardan soru sormadan ve cevap almadan sipariş etmek çok fena oluyor, tracking number istemesen vermez falan.. illet herifler..
Sosyal ağlarda paylaş

bende 3-4 sefer dispute actım aldıgım mal gelmedigi için.

Satıcıların hiçbiri 2 hafta süresince savunma yazmadıgı için(paypala) direk paramı geri aldım.

Hatta bir tanesi cd-key di.ödemeyi yaptıktan sonra herif hiçbişe yollamadı,mesajlarıma cevap vermedi,en sonundada ebay dan banlandımı bişeyler oldu,paypala acıkladım konuyu zart diye gonderdiler paramı geri.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...