Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

WEP den WPA ya geçiş ile ilgili

Dworgian

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar, evdeki modemde WEP şifreleme kullanıyordum ancak WPA’ya geçiş yapmak istiyorum ve fakat WLAN cahili olduğumdan birkaç sorum olacak;

Şimdi evde bu WLAN e bağlı bir laptop bir de desktop var (adaptör ile wireless bağlanıo kendisi). Ve birisi annemin birisi babamın. Onlar da bağlantı kurma, networking hedeleriyle alakalı ben kadar cahiller :D

Şimdi ben bu WEP şifresini ilk kurduğumda onlara sadece anahtar kelimeyi söylemiştim ve bağlanmışlardı. Tutup bi anda modemi WPA ayarlarsam onlar bağlanmaya çalıştıklarında (yani “aaa hadi bi nete bakayım” dediklerinde) sadece yeni anahtarı girmeleri yetecek mi yoksa bağlanma ayarlarını konfigüre etmek lazım mı?

Zira ayar yapmak gerekirse feci dayak yerim gibi gelio lol.

Gief info plx
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

wpa ya gecince once baglanmayacak cunku kayitli bi sifre war dicek
kayitli wireless listesinden gidip eski baglantiyi silersen
yeniden sifre isticek

anladım o zaman son haliyle;

modemi wpa ayarlıcam. diğer bilgisayarlarda kayıtlı ağları silicem. hadi bağlan dicem, şifre giricem biticek. sp3 olduğundan da wpa da sorun olmıcak

=)
Sosyal ağlarda paylaş

fastreloader said:

ağları silmene gerek yok, bağlanayamayınca hacı ne iş diyecek ve şifre soracak tekrar

benim bildiğim SSID değişmedikten sonra gördüğü SSID yi kendi üzerinde kayıtlı olduğu profilden bağlar. bağülanamayınca da sınırlı baglantı der, win 7 de bağlanırken problem oluştu der.
Sosyal ağlarda paylaş

- xp kullanıyosan SP2 çek kur
- wireless SSID değiştir (mutlaka değiştir)
- şifreleme tipi wpa yap
- 8 haneli şifre yaz
- kaydet yeniden başlat
- wireless ağları yeniden listele
- yeni SSID den ağına bağlan
- şifre yaz gir
- bağlan

bitti..

büyütücek bişe yok

bu sırayı izle hjata olması impösibil
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...