Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aynı ses kartından hoparlör, kulaklık kullanımını ayırmak

yunusemre

Öne çıkan mesajlar

Konu başlığı anlamlı oldu mu bilemedim neyse artık :)

Bilgisayarımda 2 ses kartı vardı. Onboard olanı zamanında iptal ettirmiştim ( sanırım, tam hatırlayamıorum ama kasanın önyüzündeki speaker ve mikrofon çıkışı çalışmıyor ) Sonuç olarak şu anda tek ses kartım var. Çok özellikli fln bişi değil ses kartı 5+1 destekliyor başka da bi anlamı yok.

Yapmak istediğim bu ses kartı üzerinden oyun seslerini hoparlörden; Steam Voice chat, Teamspeak gibi programlardan gelen seslerin kısaca konuşmaların ise kulaklıktan gelmesini istiyorum.

Yapabilir miyim acaba?

Hı bi de bu onboard ses kartı iptal edilince kasa içindeki bağlantısı mı kesilir yoksa sadece config fln gibi bi yerden off konumuna mı getirilir. Yani donanımdan bi haber olan şahsım olarak ben bu onboard ses kartını kullanılabilir hale getirebilir miyim
Sosyal ağlarda paylaş

BIOS'tan ilgili seçenek pasif hale getirilince o/b ses kartı da pasif oluyor. Basit bi ayar yani. Onu aktif hale getirir, windows'a da ses kartının sürücülerini yüklersin, default ses kartın asıl ses kartın olur, teamspeak programı ayarlarından da ses kartı olarak o/b u seçersin, ses oradan gelir diye tahmin ve umut ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...