Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

C# txt dosyasında aranan kelimeden sonrasını okumak

tipitip

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaslar,

Bir proje yapıyorum da. Elimde bir txt file var. Ben bu txt file da, bazı satırları excel e kaydetmek istiyorum. Örnegin, Ayse ile baslayan satırı ekrana bas, excel e at şeklinde. Ama Aysenin de, hobisi, yaşı gibi bilgileri var satırlarda. Bunlarıda excellin farklı hücrelerine atmak istiyorum. Fakat bunu bir türlü beceremedim. Nasıl yapabilirim? c# ımda çok iyi değil, yeni başladım öğrenmeye. Dosyayı browse diyerek kendim textbox. a atıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Excel'e atarken iki yöntem kullanabilirsin.

1- OLEDB provider kullanarak bir database'e bağlanıyormuş gibi (connection stringi farklı tabi) query yazarak INSERT INTO ... diye atabilirsin.

2- Excel'in object modelini kullanabilirsin, daha karışık ama daha esneklik sağlar sana. Daha karmaşık işlemlerini halledebilirsin. Projene add reference diyip COM sekmesinden ilgili DLL'i bulman gerekiyor. Microsoft.Office.Interop gibi birşeyler olması lazım yanlış hatırlamıyorsam.

Google'dan aratırsan iki yöntem için de ayrıntılı bilgi var.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben şu şekilde düşünmüştüm.

txt içinde Ayşeyi search edip, ayşeden sonraki satırı yazayım. ama string contains "ayse" diyorum. olmuyor... internetten cok arama yaptim ama buna nazaran bir sey bulamiyorum. Yeni basladim ve ilk projemde bu. O nedenle dediklerinizi cok iyi anlayamiyorum.

Bu string list i nasıl yaratabilirim? Ya da düşüncem doğru mu?
Sosyal ağlarda paylaş

excel e atmak gibi biseye kasmana gerek yok.

.csv dosyasi yaraticaksin ve buna output ediceksin normal txt dosyasina yazdirir gibi. csv dosyasinin en basina su sekilde 2 satir yazicaksin

#Version: 1.0
#Fields: kisi,boy,kilo,zartzurt (kolonlar iste)

Sonra satir satir yazdiricaksin, aralara virgul koyucaksin
mesela

ayse,1.60,50,zartzurt

bu dosyaya cift tiklayinca excel'de acilir zatne direk, illa xls istiyorsan sonra save as yaparsin
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Excel kısmına yardımcı olamam ama Ayse ıle baslayan text ın gerı kalan kısmını almak ıstıyosan asagıdakı kod ısıne yarabılır.

said:
string deneme = textBox1.Text.ToUpper();
if (deneme.StartsWith("AYSE" ))
{
textBox2.Text = deneme.Substring(4, deneme.Length -4);
}
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...