Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

C# SQL Query Problemi Acil Yardım Lazım!

Kemarlos

Öne çıkan mesajlar

'District Name = 'Karsiyaka'' sorgu ifadesi içindeki Sözdizimi hatası (eksik işleç) hatası alıyorum arkadaşlar.

MsAcces database dosyası bağlı programa. Vereceğim kod bi butona basıldığında o anda Textbox'ta yazan text'i alacak ve o stringin bulunduğu rowu silecek bu kadar basit. Connection sorunu da yok db ile.

private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
OleDbConnection connect = new OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source");
OleDbCommand command = new OleDbCommand("DELETE FROM District WHERE District Name = '"+textBox8.Text.ToString()+"'", connect);
command.CommandType = CommandType.Text;
connect.Open();
command.ExecuteNonQuery();
connect.Close();
}

şu çözülemeyen minicik hatalar delirtiyo ya ömrümü yediler ömrümü :S
Sosyal ağlarda paylaş

evet çok teşekürler [District Name] şeklinde yapmak sorunu giderdi. Fakat şimdi de update sorunu çekiyorum.

OleDbCommand command = new OleDbCommand("UPDATE Region SET [Region Name] = '" + textBox1.Text.ToString() + "', [Population] = '" + textBox2.Text.ToString() + "', WHERE [Region Name] = '" + nameCheck + "'", connect);

yine sözdizimi hatası alıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

haydaa doru diosun o virgülün ne işi var orda.

Querydeki sorunu çözüldü doğal olark o virgül kalkınca.

Şimdi de;
Gerekli bir veya daha fazla parametre için girilen değer yok.
diyor.

Acaba textboxlardan alamıyor mu textleri diycem yok imkansız. Yine syntax'tan kaynaklanan bir problem çıkacak kesin.
Sosyal ağlarda paylaş

evet doğru diyosun o şekilde yapmak lazım. acele bir şekilde yaptığım için o tip şeyler yapmaya üşeniyorum şuanda. ama belki de işimi daha da zorlaştırıyorum.

şimdi de update problemi yaşıyorum mesela. update ediyor, yani sorun çıkmıyor ama, gerçek DB'de bir değişiklik olmuyor. delete işleminde böyle olmuyordu.

delete+insert mü yapsam acaba update yerine? update çok işime gelirdi ama :S
Sosyal ağlarda paylaş

datagridview la uğraşıyo olsaydım keşke. onda bi sorun olmazdı, direk db bound bir component zaten. benim derdim treeview ile olduğu için dediğin gibi olmuyor bu iş. db bound deil zaten. dbde bi değişiklik yaptığında node ekleyip çıkarma işini yine kodla yapman gerekiyor entegre olarak. o nedenle tüm treeyi baştan yüklemem lazım, yani form load'da yaptığım işi baştan yapmam lazım her update, delete ve add'de.

normal method olarak çağırmayı denemek ilk yaptığım dı zaten. event kardeşim bu yapamazsın diyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Kemarlos said:

bide mesesla elimde bi string var şöyle olsun "

afasdfdsaf, askasfh" ben virgülden öncesini almak istiyorum. C# string classının hangi metodu yapar bu işi? split falan deniyorum ama daha beceremedim.

split, belli bir karaktere göre ayırır string arrayine atar ayırdıklarını. "a,b,c,d,e" yi , e göre split edersen mesela harf harf ayırıp arraye atar. ya da Substring ile yapabilirsin index ve uzunluk vererek.
Sosyal ağlarda paylaş

neyse form işini de çözdüm şimdi treeview'da tüm treeview node'larını silen bi mehod var mı onu arıyorum. bilen var mı?

tek tek silmek istemiyorum.

edit: tamamdır :D treeNode1.Nodes.Clear(); belki birine gerekir daha sora. (bkz: arama'nın gücüne inanmak)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...