Kemarlos Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 'District Name = 'Karsiyaka'' sorgu ifadesi içindeki Sözdizimi hatası (eksik işleç) hatası alıyorum arkadaşlar. MsAcces database dosyası bağlı programa. Vereceğim kod bi butona basıldığında o anda Textbox'ta yazan text'i alacak ve o stringin bulunduğu rowu silecek bu kadar basit. Connection sorunu da yok db ile. private void button1_Click(object sender, EventArgs e) { OleDbConnection connect = new OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source"); OleDbCommand command = new OleDbCommand("DELETE FROM District WHERE District Name = '"+textBox8.Text.ToString()+"'", connect); command.CommandType = CommandType.Text; connect.Open(); command.ExecuteNonQuery(); connect.Close(); } şu çözülemeyen minicik hatalar delirtiyo ya ömrümü yediler ömrümü :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 Column adını District Name şeklinde sorguda kullanamazsın, [District Name] yap veya column adını boşluksuz yaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kemarlos Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 evet çok teşekürler [District Name] şeklinde yapmak sorunu giderdi. Fakat şimdi de update sorunu çekiyorum. OleDbCommand command = new OleDbCommand("UPDATE Region SET [Region Name] = '" + textBox1.Text.ToString() + "', [Population] = '" + textBox2.Text.ToString() + "', WHERE [Region Name] = '" + nameCheck + "'", connect); yine sözdizimi hatası alıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 WHERE'den önceki virgülü kaldırırsan sorun kalkar muhtemelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kemarlos Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 haydaa doru diosun o virgülün ne işi var orda. Querydeki sorunu çözüldü doğal olark o virgül kalkınca. Şimdi de; Gerekli bir veya daha fazla parametre için girilen değer yok. diyor. Acaba textboxlardan alamıyor mu textleri diycem yok imkansız. Yine syntax'tan kaynaklanan bir problem çıkacak kesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 nameCheck'in türü nedir? Eğer text box falansa, [System.Windows.Forms.TextBox] tarzı bi string giriyodur oraya, karışıyodur işler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kemarlos Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 nameCheck string. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kemarlos Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 tamamdır çözdüm :D [ ları ' diye denemek için değiştirmiştim, tekrar geri çevirdim, o where'den sonraki , de kalkınca çalışıyor şuanda. çıldırıyorum şu minik hatalar yüzünden ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 syntax hatalarından kurtulmak için önce sql management aç orada sorgunu test et, daha sonra koda dökersin. ayrıca veri tabanı işlemleri için bir class oluştursan çok daha kolay halledersin bu işlemleri. her seferinde connection vs uğraşmazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kemarlos Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 evet doğru diyosun o şekilde yapmak lazım. acele bir şekilde yaptığım için o tip şeyler yapmaya üşeniyorum şuanda. ama belki de işimi daha da zorlaştırıyorum. şimdi de update problemi yaşıyorum mesela. update ediyor, yani sorun çıkmıyor ama, gerçek DB'de bir değişiklik olmuyor. delete işleminde böyle olmuyordu. delete+insert mü yapsam acaba update yerine? update çok işime gelirdi ama :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 bi de mümkün olduğunca string concat yaparak query oluşturma, parametre kullan. hem syntax hataların azalır hem de daha güvenli. ayrıca datetime gibi veri tiplerinde format problemi yaşamassın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 Prosciutto'nun dediğine kulak ver. Önemli bir noktaya değinmiş. SP'ler yaz bunlara parametre yolla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 Nedenini de belirtelim hatta: http://www.unixwiz.net/techtips/sql-injection.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kemarlos Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 db de çeşitli değişiklikler yaptıktan sonra form'u tekrar load etmesini nasıl sağlayabilirim? go to falan kullanmak istemiyorum. form_load eventini tekrar çağırmak istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Load eventinin olduğu methodu çağırcaksın işte normal method çağırır gibi. Ama sadece ekranda datagridview'da gösterdiğin datanın refreshlenmesiyse amacın, tüm formu load etme bi daha. Data'nın yeni halini çek sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kemarlos Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 datagridview la uğraşıyo olsaydım keşke. onda bi sorun olmazdı, direk db bound bir component zaten. benim derdim treeview ile olduğu için dediğin gibi olmuyor bu iş. db bound deil zaten. dbde bi değişiklik yaptığında node ekleyip çıkarma işini yine kodla yapman gerekiyor entegre olarak. o nedenle tüm treeyi baştan yüklemem lazım, yani form load'da yaptığım işi baştan yapmam lazım her update, delete ve add'de. normal method olarak çağırmayı denemek ilk yaptığım dı zaten. event kardeşim bu yapamazsın diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kemarlos Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 bide mesesla elimde bi string var şöyle olsun " afasdfdsaf, askasfh" ben virgülden öncesini almak istiyorum. C# string classının hangi metodu yapar bu işi? split falan deniyorum ama daha beceremedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Kemarlos said: normal method olarak çağırmayı denemek ilk yaptığım dı zaten. event kardeşim bu yapamazsın diyor. oluyor. Form1_Load methodu geliyor mesela adı Form1 ise. Event değil bahsettiğim şey. Event raise olduğunda çağrılan methodu çağıracaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Kemarlos said: bide mesesla elimde bi string var şöyle olsun " afasdfdsaf, askasfh" ben virgülden öncesini almak istiyorum. C# string classının hangi metodu yapar bu işi? split falan deniyorum ama daha beceremedim. split, belli bir karaktere göre ayırır string arrayine atar ayırdıklarını. "a,b,c,d,e" yi , e göre split edersen mesela harf harf ayırıp arraye atar. ya da Substring ile yapabilirsin index ve uzunluk vererek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kemarlos Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 string olayını split ile hallattim, orda sorunum kalmadı. hatta şöyle yaptım string splitThis = "asdasd, 12341234"; string[] splitted = splitThis.split(','); Console.Writeline(splitted[0]); output: asdasd neyse şuanda tek problemim form'u reload etmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kemarlos Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Form1_Load_1(object sender, EventArgs e); şeklinde mi diyosun sen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kemarlos Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 neyse form işini de çözdüm şimdi treeview'da tüm treeview node'larını silen bi mehod var mı onu arıyorum. bilen var mı? tek tek silmek istemiyorum. edit: tamamdır :D treeNode1.Nodes.Clear(); belki birine gerekir daha sora. (bkz: arama'nın gücüne inanmak) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kemarlos Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 pekii; treeview'da IsSelected tarzı bir method arıyorum şuanda! Sürekli buraya yazmamın nedeni olur da biri benden önce biliyodur, ya da yardımcı olmak ister bulur falan. Çünkü acayip acelem var proje konusunda, son sürat kod yazmam lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Google'da aramak iki paragraf yazı yazmaktan çok daha az vakit alacaktır esasen. Genelde bir çok şeyi konu açtıktan ya da sorduktan hemen sonra buluyorum ben de. O yüzden sormadan önce aramak daha mantıklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kemarlos Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 hemen bulunuyo olsa google'da buraya yazmam zaten. ben bi yandan aramaya devam ederken buraya da yazıyorum, simultaneous search hesabı oluyo o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar