Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Help Menü

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
arakdaşlar bi help menü yazdım ama worldu arakdaşlardan aldığım için bi tane help menü yapmışlar ve ben kendi yaptığım help menüyü koyamiorum yardım lütfen şimdiden teşekürler

not:help.scp demeyin değiştiriyom olmuyo[signature][hline]Old Swords in Love Scripter&Admin
Mesaj tarihi:
Eğer clientteki HELP butonunu diyorsan, o butona basılınca Sphere paketleri algılar ve direk d_helppage dialogunu arar. Dialog'un adını d_helppage yaparsan sorun düzelir.
Ek bir function ilede yapabilirsin tabi.[signature][hline]how much longer?
Mesaj tarihi:
said:
Xharloan, 02 Ağustos 2004 12:14 tarihinde demiş ki:
function helppage bulmalısın sonra orayı kendininki ile düzenle.

Dostum helppage function'u yoktur Sphere'da. Paperdoll'daki HELP butonu direk olarak Sphere'da Help Packet olarak algılanır. Sphere'da bunu d_helppage olarak arar. Diyorumki, dialog'un adını d_helppage yap.

Ek bir function yapılır, fakat hard-coded olarak d_helppage'dir.[signature][hline]how much longer?
Mesaj tarihi:
işte sorunda o helppage i düzeltiom ama olmuyo normalde refresh yaptığında şu spc değişmiştir yazio ama help scriptini değiştirdiğimde demio neden olduğunu anlamadım server kapamadan yapiorum olabilir mi[signature][hline]Old Swords in Love Scripter&Admin
Mesaj tarihi:
Bak dostum, öncelikle orjinal help.scp dosyasını aç. Dialog'un adına bak, help'mi yoksa helppage mi.

Ondan sonra kendi scriptini aç
[dialog d_osman] kısımlarını -> [dialog d_helppage] yap
sonra help.scp'nin üstüne yazıp kaydet.

Ve server'a resync at.[signature][hline]how much longer?
Mesaj tarihi:
-Aeris- onemli olan function'dur function altında yani
[FUNCTION HELPPAGE]
DIALOG d_xharloanhelp

yazarsan benim menum açılır ama sen scriptler içine d_helppage diye eklersen serveri kapatıp açtıktan sonra eski menu yeniden açılır.[signature][hline]
Mesaj tarihi:
Beyler denedim hepsini olmuyo bakın benim sphere da herhangi bi script değiştirrdin mi refresh atar atmaz yazio ama help de yazmio ve ne yaparsam yapiyim o help scriptine değişmio yardım yaa[signature][hline]Old Swords in Love Scripter&Admin
Mesaj tarihi:
bak 2 tane help scp olabilir bütün dosyaların içine bak benim de başıma gelmişti moon gate te dene bakalım olucak mı scp lere iyi bak[signature][hline] .: AnTareS UO Owner :.

Bin Can Kahpem Hatrına Saydım Bir Yudumluk Aşkım Deli Sarhos Komplo Orduların Gardiyanları Neyim Var Ki RAPten gari !!!
Mesaj tarihi:
said:
-Aeris-, 02 Ağustos 2004 12:24 tarihinde demiş ki:
Dostum helppage function'u yoktur Sphere'da.

Yanlış bu.Xhorlan doğru söylüyor [FUNCTION helppage] olarak yapmalısın.

[FUNCTION helppage]
dialog d_yardim
return 1

[dialog d_yardim]
bu kısımlara dialog'u ekleyeceksin.[signature][hline]
  • Yeni Oluştur...