roket adam Mesaj tarihi: Nisan 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2010 Merhaba arkadaşlar, 2008 Ocak'ta aldığım Acer 5920G laptopum ilk defa sorun çıkardı. 2.5 senedir hiç format atmamıştım, bir gün bilgisayar kendi kendine kapandı ve bir daha Vista'yı açamadım. Logon ekranı hiç çıkamadan takılıyordu alet siyah ekranda, kapatıp açınca repair seçenekleri geliyor, tamir et diyordum, herhangi bir değişiklik olmuyordu. Diğer yandan güvenli mod da çalışıyor. Ara ara da garip şekilde normal olarak çalışıyor, bir süre sonra tekrar takılıyordu. Event log'larda tek olağandışı şey "SPTD Driver detected an internal error in its data structures" hatasıydı (o da daemon tools tarzı image programları ile alakalıymış) Ekran kartı sürücüsünü güncelleyeyim dedim, güncelledim, bu sırada mavi ekranların birinde nvlddmkm.sys ile ilgili bir hata aldım. Google'dan arattım tarattım, fixlenmiş bir nvlddmkm.sys buldum, onu yükledim, yine adam gibi açılmıyor ama arada bir açılır hale geldi. Fakat aygıt yöneticisinde standard vga'ya döndü alet. Tekrardan sürücü yükleme olayı da işe yaramadı. Baktım olacak gibi değil, format çektim alete, Windows 7 yükledim, yine ekran kartı sürücüleri Standard VGA olarak görüldü. Ne yapmam gerek bilmiyorum. Birebir aynı hataları yaşayanlar var http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=164444&st=0#entry1028508 gibi ama çözüm yok ortada. (http://forum.donanimhaber.com/m_26680192/tm.htm) Aletin ömrü doldu, ekran kartı yattara diyeceğim uğraşmadan da, yeni laptop alamicam şu an, bunu çalıştırmam gerek. Var mı bi öneriniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis? Mesaj tarihi: Nisan 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2010 Sorun ekran kartı , surucu ile alakası yok. Zamanla ekran kartı ve anakart baglantı lehiminde catlaklar kırılmalar meydana gelir.Bu da kontak yapmamaya başlar.Yani bilgisayar kafasına gore takılır.bazen acar bazen acmaz,acar calışır , sonra gene gider. Bunun cozumu - tekrar lehimleme (resoldering) , onu da ev ortamında eger elinde , 100 wat halogen lamba varsa su sekilde : http://www.youtube.com/watch?v=ctHTF3oNdxI - burdaki HP de senin ki de aynı şekilde cozulur. eger lamba yoksa elinde. 2.evdeki fırını 200 dereceye kadar ısıt.Anakartını cıkar.Plastik kısımları aluminum folio ile kapat.Anakartın ustunde herhangi bir baglantı kablo tel sogutucu filan bırakma cıkar hepsini.Anakartın Chipleri yukarıda olacak şekilde, altına da alumiyum foliyo topları koy her köşesine (yani alt kısım koyacagın tavada yuksekte olsun),onceden 200 dereceye kadar ısıtılmış fırında 7-8 dakika arası tut.Fırını kapat. kapagını ac kendi kendine sogumasını bekle. 3.Eger elinde Isı tabancası varsa ekran kartı micro chipinin etrafında soyle bir 3-5 dakika arası yaklaşık 300 derece civarı hava ısısı ile gezdir. 4.Onlarda yok ise Saglam ve guzel ısı veren bir sac kurutma makinası ile ekran kartı hava girişlerinden 5 dakika boyunca iyice bir sıcak hava bas. 5.Para verecem dersen tahmini 500 dolar civarı parayı gozden cıkarıp yeni anakart alamak ta bir cozum.Veya 2 nci el bir yerlerden satın alıp takmak. buraya da bilgi olsun diye bakabilirsin. http://hardforum.com/showthread.php?t=1421792 Bu yontemlerin hepsi calışır. Kendim tarafından bizzat denenmiş tir. Çeşit çeşit laptoplar üzerinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 hmm, ilk defa duyuyorum böyle bir konuyu. şimdi gördüm, görmesem denerdim. bugün servise bıraktım, birkaç güne fatura çıkarırlarmış, 30tl+kdv yi de bayılıcakmışız tamir ettirmesek bile. bekleyip göreceğiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Nisan 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2010 o fırına atma olayı dogruda,garanti calışacak diye bir şey yok,komple anakart da gidebilir,laptopdan anakartı cıkarmak da zaten dert. En güzeli servise vermek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 EN GÜZELİNİ YAPTIM: http://web12.twitpic.com/img/83738976-88d67a785418168c75afab893f59f1bb.4bbca949-full.jpg Ben bu bilgisayarı, 2008 Ocak ayında 1400 liraya almıştım. Şimdi çıkan masraf hayvani. Bana MXMII uyumlu ekran kartı bulabileceğim bir yer söyleyebilir misiniz? İkinci el çıkma vs de olur. 8600 M GS, 8600M GT, 8500M, 8400M GS vs. de olur hiç fark etmez. eBay de sıfırları 140 dolar falan, gümrüğe takılacak diye söyleyemiyorm ÖÖGGÜÜGHÜÜHÜTÜRÜRÜ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Toshiba servisine götürdüm tanıtık, 220 liraya yaptırdım. /thread Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
okay1988 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2011 arkadaşlar benim bilgisayarımdada aynı sorun vardı acer 5920g bende 2008 ocak ayında almıstım 2.5 sene oldu ve ekran kartım gitti tanıdık bi yere yaptırdım ankarada ekran kartı çipini değiştirdiler ve 100 liraya patladı 3 aydırda gayet sağlam bi sorun yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2011 Aralık ayında ekranı yattara oldu bilgisayarın, şu anda 5920G'm ekranı bozuk bi biçimde olduğundan salondaki LCD TV'ye bağlı, full hd video oynatıcısı olarak kullanıyorum :) 2.5 sene bunun ömrü bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2011 ekrani degil de, acma mafsali sorun cikartmi$tir. cok pahali bi malzeme degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2011 Yok yok, ekranda ufak bi leke oluştu, bişi girdi ekrana, sonra büyüdü o leke falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2011 mr. anderson girmi$ haberin yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2011 Allah belanızı versin. Bu topiği biri uplamıştı yaklaşık 3 gün önce, o zamana kadar taş gibi çalışan ekran kartı yine yalan oldu. Teşekkür ederim. Parçayı taktırdığım yere gidip çirkeflik edicem hacı bunun garantisi vardı diye. İşin kötüsü bu laptopun LCD'si çalışmıyor. LCD TV'ye bağlayıp kullanıyordum. Adama götürüp anlatmam gerek ciddi ciddi. Allah kahretsin ya, çok sinirlendim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar