senko Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 merak ediyorum. şimdi benim okul min 1yıl uzayacak. şu anki ortalamam 1.82 (geçen dönem 1.52'idi yükselişe dikkat çekerim.) bu dönem sonunda olsa olsa 2.20-2.30 arası bişi olur. seneye de max 2.5 yapsam ortalamayı. benim yurt içinde yüksek yapma şansım olur mu? (yurtdışından ümidi kestim zaten) bir de referans mektubu olmaksızın yükseğe alırlar mı. hiçbi hoca geçtim mektubu, günahını vermez bana :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 senin mezun olma sansini hesaplayalim once. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 :( olm yapmayın böyle, çalışıyoruz işte bu dönem elimizden geldiğince. yazın c bile öğrenmeyi düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 valla cok bi bilgim yok acikcasi ama ortalama onemli tabiki. bir de ben de sormak istiyorum bu soruyu aslında. okul uzarsa yuksek sansı ne olur? sadece zora girer mi? yoksa imkansız mı, biter mi o şans? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 muhendislik'te falan okuyorsan yurtdışında 2.2-2.3'le falan ortalama bir üniversitede master yapabilirsin.. TR için de okul/iş referansın varsa veya araya eş dost sokabilecek biriysen rahat yaparsın.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 okulun uzamasının hiçbir önemi yok değerlendirenler gözünde.. bir arkadaşım 1 sene uzatıp o bir sene çalışmıştı mesela, gayet faydasını gördü.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 okul uzatma olayı nasıl etkiler onu da soyleyiverin bi zahmet lutfen. ortalaması dusuk adam uzatır yukseltir o zaman ortalamayı o yuzden soruyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 yokmuş işte abi :) sevindim lan. benim referansım olmaz heralde de, araya eş dost sokabiliritem var bikaç üniv için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 mühendislikte okuyorum bu arada evek, yazılım müh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 isin farkli bi boyutu, lisansi zor bitirirken neden yuksege girme hevesindesin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 yükseksiz adama ekmek yok çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Devlete gir o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 o da bir seçenek, ama ilk seçeneklerim arasında değil. hiçbişi yapamazsam devlete kasacam zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Bir de referans mektubunu almak bu kadar zor olmamalı kanımca. Hiç bir hocayla samimi ilişkim olmamasına, pek çoğunu ancak dersten derse görmeme rağmen ODTÜ'ye yüksek lisans başvurusu sırasında 3-4 tanesinden çok rahat mektup alabilecek durumdaydım. Ortalamam da 2.71'di, çok parlak bir öğrenci değildim anlayacağın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 abi bide şöyle bi durumum var, biçok dersten kaldığım için şimdiye kadar bir hocanın verdiği birçok dersten de kaldım. mesela x hocasından bi networkten bi data stuctures'ten kaldım. y hocasının verdiği 2 farklı dersten de kaldım vs... hani şimdi gitsem hocanın yanına, referans fln desem, adam diyecek sen benden ne aldıysan kaldın senin neyine referans vereyim diyecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Abi ben de makina mühendisliği okudum, 6 sene sonunda bir de tek derse girerek bitirdim. Bizim bölümde 5, 5.5 senede bitirmek normal karşılandığı için belki bu kadar rahatttım ben. Senin bölümünün zorluğunu bilemiyorum tabi. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
QueenofSpades Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 paralı yuksek lisans yap, ne ortalama istiyor ne referans. sadece ales ve mülakat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 tüm yüksekler paralı değil mi zaten? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
QueenofSpades Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 yo devlet ünilerinde harç ödüosun, lisans ın 2 katı falan harcı, git özellerde yap, tezsiz falan oh mis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 aquila said: isin farkli bi boyutu, lisansi zor bitirirken neden yuksege girme hevesindesin? lisansı zor bitirdim, 1 sene uzattım. bir anda alttaki derslerimi yükseltince fena olmayan bir ortalamaya sahip oldum. İtü'de yüksek yapıyorum ve hiç hevesim yoktu.1 senede hayatımda enteresan şeyler değişti yani iş bile buldum kendime. kısacası 2.20-2.3 ortalamaya bölümünle alakalı biraz devlet üniversitesinde yüksek lisans yapman için ama araştır biraz, illa ki bulunur bi yerler. yurtdışı için soruyorsan da yaparsın . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 benimde durumum öyle biraz, demin transkriptime baktım da almanca 3ü muafiyetle verdiğim için 1.95e yükselmiş bile ortalamam :) ki bu dönem aldığım 6dersin 5inden daha önce kalmıştım. yani hepsi FF derslerdi, FF'leri yükseltince daha da yükselir ortalamam muhtemelen. ki 4.sınıf olmama rağmen daha hiç 4.sınıf almadım + 3.sınıftan da seneye FF olup ta alacağım dersler var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 unıversıteden unıversıteye degısıyor ama zaten ALES ının yuzde 50 sı not ortalamanın yuzde 20 sı mulakatın yuzde 30 u gıbı fılan oluyor sıstem. Ales ını 90 uzerı yaparsan mulakatıda ıyı gecırırsen sansın baya artar o ortalamayla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 hmmm. şöle. şimdi okulların bi önceki yüksek lisans alımlarını değerlendiriyorsun.. kimisi taban olarak 2,5istiyor olabilir. haliyle 2,5'tan az ise ortalaman giremezsin. onlar dışında kalan okullara ders harici yaptıkların iyiyse, işe yarar ve girmek istediğin, hedeflediğin yerler ile örtüşüyorsa alırlar. ne bileyim işte, bi makale karalamışsındır lisansta ya da sertifikaların vardır, bitirmen çok sağlamdır (<-bu olsun zaten. sağlam olsun bitirmen) yani diğer ortalaması yüksek adamların yap(a)madığı bir şeyleri sen yapmışsındır. alınırsın.. ben de o ortalama bandında girdim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 QueenofSpades said: yo devlet ünilerinde harç ödüosun, lisans ın 2 katı falan harcı, git özellerde yap, tezsiz falan oh mis.paralilar anaokulu cunku Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 son kalan derslerden iyi bir şey yap al işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar