Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

benim yüksek yapma şansım var mı?

senko

Öne çıkan mesajlar

merak ediyorum.

şimdi benim okul min 1yıl uzayacak. şu anki ortalamam 1.82 (geçen dönem 1.52'idi yükselişe dikkat çekerim.)
bu dönem sonunda olsa olsa 2.20-2.30 arası bişi olur. seneye de max 2.5 yapsam ortalamayı. benim yurt içinde yüksek yapma şansım olur mu? (yurtdışından ümidi kestim zaten)

bir de referans mektubu olmaksızın yükseğe alırlar mı. hiçbi hoca geçtim mektubu, günahını vermez bana :S
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de referans mektubunu almak bu kadar zor olmamalı kanımca. Hiç bir hocayla samimi ilişkim olmamasına, pek çoğunu ancak dersten derse görmeme rağmen ODTÜ'ye yüksek lisans başvurusu sırasında 3-4 tanesinden çok rahat mektup alabilecek durumdaydım. Ortalamam da 2.71'di, çok parlak bir öğrenci değildim anlayacağın.
Sosyal ağlarda paylaş

abi bide şöyle bi durumum var, biçok dersten kaldığım için şimdiye kadar bir hocanın verdiği birçok dersten de kaldım. mesela x hocasından bi networkten bi data stuctures'ten kaldım. y hocasının verdiği 2 farklı dersten de kaldım vs...

hani şimdi gitsem hocanın yanına, referans fln desem, adam diyecek sen benden ne aldıysan kaldın senin neyine referans vereyim diyecek.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

isin farkli bi boyutu, lisansi zor bitirirken neden yuksege girme hevesindesin?

lisansı zor bitirdim, 1 sene uzattım. bir anda alttaki derslerimi yükseltince fena olmayan bir ortalamaya sahip oldum.
İtü'de yüksek yapıyorum ve hiç hevesim yoktu.1 senede hayatımda enteresan şeyler değişti yani iş bile buldum kendime.

kısacası 2.20-2.3 ortalamaya bölümünle alakalı biraz devlet üniversitesinde yüksek lisans yapman için ama araştır biraz, illa ki bulunur bi yerler.

yurtdışı için soruyorsan da yaparsın .
Sosyal ağlarda paylaş

benimde durumum öyle biraz, demin transkriptime baktım da almanca 3ü muafiyetle verdiğim için 1.95e yükselmiş bile ortalamam :)

ki bu dönem aldığım 6dersin 5inden daha önce kalmıştım. yani hepsi FF derslerdi, FF'leri yükseltince daha da yükselir ortalamam muhtemelen.

ki 4.sınıf olmama rağmen daha hiç 4.sınıf almadım + 3.sınıftan da seneye FF olup ta alacağım dersler var.
Sosyal ağlarda paylaş

hmmm.

şöle. şimdi okulların bi önceki yüksek lisans alımlarını değerlendiriyorsun.. kimisi taban olarak 2,5istiyor olabilir.

haliyle 2,5'tan az ise ortalaman giremezsin.

onlar dışında kalan okullara ders harici yaptıkların iyiyse, işe yarar ve girmek istediğin, hedeflediğin yerler ile örtüşüyorsa alırlar. ne bileyim işte, bi makale karalamışsındır lisansta ya da sertifikaların vardır, bitirmen çok sağlamdır (<-bu olsun zaten. sağlam olsun bitirmen)

yani diğer ortalaması yüksek adamların yap(a)madığı bir şeyleri sen yapmışsındır.

alınırsın..

ben de o ortalama bandında girdim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...