Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

WCG 2010'da Starcraft yok.

doubtful

Öne çıkan mesajlar

muhtemelen eklenebileceği konuşuluyor.

kespa ile ilgisi olabilir tabii ama sanmiyorum. wcg nin en büyük sponsorları genelde kore'li. sc1'e destek babında eklerlerdi blizz-kespa çekişmesiyle ilgili olsa.

scII çıkar o zamana kadar diye hesap edip ters köşeye yatmış olabilirler.

ilk wcg sadece sc üzerinden yapılmıştı. sc'siz wcg olmaz gibi bir düşünce var; ki herhalde cs dışında en çok takipçisi olan oyun sc'dir wcg dahilinde.
Sosyal ağlarda paylaş

muhtemnelen öyle olmustur, ne kadar onceden anlasıyorlar sponsorlarla bilmiyorum amam, bu kespa anlaşmazlığı yüzünden oyunun cısıkı gecikince belki patlamıslardır..

yani her senen wc sc beraber acıklarlardı zaten, wow da yok zaten dediğin gibi olabilir cidden.
Sosyal ağlarda paylaş

Güncelleme gelmiş sayfaya:

Update: We have received many comments regarding this list missing your favorite games including StarCraft and FIFA. This announcement represents the first group of game titles slated for the WCG 2010 competitions, and does not cover all of the games which will be featured this year. WCG is in the process of considering all of the game titles that the gamers and the fans recommend. Please stay tuned to WCG.com for additional game titles announcement.

Durum sQu'nun dediği gibi olabilir ama bu meselede Cuce ve aquila'nın dediklerine katılıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Herşeyi bi kenara koyun, Fifa olmayan bi WCG olması imkansız. Ki zaten bir sürü sitede bu konuyla ilgili yetkili kişiler yorum yaptı, açıklanan oyunlar sadece anlaşması hala devam etmekte olan oyunlar arasından seçilmişleri göstermek için. Yeni çıkacak oyunlar için yeni anlaşmalar gerektiği için (Quake Live, Starcraft 2, Fifa Bilmemkaç) açıklaması yapılmamıştır
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'de bildiğim kadarı ile en son 2003'de biz gittik ondan beridir de yapılmıyor ve ileride de hiç bir şekilde yapılmayacak. Türkiye'de "WCG yapıyoruz size hadi iyisiniz ooooo, Türkiye'nin en iyisiyiz" diyip milleti kandıran, paraları cebe indiren kişiler sayesinde tabi bütün bunlar :) Bütün oyun camiası da şu anda bu insanların hayranı bilerek yada bilmeyerek ama oldukça ironic

Update : 2009 da giden ülkelere baktım da >>

Azerbaycan, Kazakistan, Pakistan, Vietnam ve Kenya gibi ülkelerin bile hala WCG'ye gidiyor, Türkiye'nin de izliyor olması baya üzücü
Sosyal ağlarda paylaş

sQu said:

Türkiye'de bildiğim kadarı ile en son 2003'de biz gittik ondan beridir de yapılmıyor ve ileride de hiç bir şekilde yapılmayacak. Türkiye'de "WCG yapıyoruz size hadi iyisiniz ooooo, Türkiye'nin en iyisiyiz" diyip milleti kandıran, paraları cebe indiren kişiler sayesinde tabi bütün bunlar :) Bütün oyun camiası da şu anda bu insanların hayranı bilerek yada bilmeyerek ama oldukça ironic

Update : 2009 da giden ülkelere baktım da >>

Azerbaycan, Kazakistan, Pakistan, Vietnam ve Kenya gibi ülkelerin bile hala WCG'ye gidiyor, Türkiye'nin de izliyor olması baya üzücü

2003 Piçeyyuz'un SC'den gittiği sene miydi? Türkiye finalleri Sheraton'da olmuştu hani; katılmıştık hep beraber.

Konuyu biraz açar mısın sQu? Alien cafe'nin oyunculara sponsor olduğunu (ya da en azından böyle bir şeyler benim de olduğum masada konuşulmuştu, Serdar mıydı bu işlere bakan, çocukları Kore'ye görüren elemanın adı? Şimdi bizim burda -teknokent- görüyorum ara sıra) hatırlıyorum.

Tamamen merak dürtüsüyle soruyorum. Yanlış anlaşılmasın.

Bir de CS'de Suudi Arabistan'a dahil yenildiğimizle ilgili bir şeyler hatırlıyorum hayal meyal.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet dediklerinin tümü doğrudur LombaK_Knight. Alien sponsor falan olmadı ama WCG den götürülen paralar ile kuruldu. Kore'ye bizim ile birlikte gelenler de Tuğbek ve Serhat idi. Valla konuyu çok fazla açmak istemiyorum ama işin özü şudur ki WCG Ana sponsoru Samsung Kore, ülkelere harcamaları için bir bütçe veriyor ve bunlar ile turnuva organizasyonu yapılıyor. Bizimkiler çok zeki oldukları için tabi o parayı en doğru şekilde kullanıp cebe indiriolar. Türkiye'de şu anda WCG olmamasının nedeni Türkiye Samsung yetkililerinin bunu desteklememelerinden kaynaklanmasıdır. Zaten daha önceki WCG yi yapan kişi de şu anda Samsung'da çalışmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm, yani Alien Cafe -ya da onunla alakalı kişiler- WCG Türkiye ayağı için Samsung'dan para aldı ve bu parayı oyuncular için harcayacağı yerde parayı "iç etti". Zaten takibini yapmak çok zor bu tarz harcamaların doğru yere gidip gitmediğinden emin olmak için. Sheraton'da yapılan finalleri falan Samsung finansal olarak karşıladı sanırım. Doğru gidiyorum umarım, yanıldığım bir konu varsa lütfen düzelt. Oyuncuların uçak, konaklama, yeme-içme vs masrafları da bu bütçeden karşılandı o zaman?

Eğer dediğin gibi bir durum varsa (ki vardır, şaşırmam Türkiye'de) gerçekten çok üzücü. Konuyla ilgili daha net ve daha ok şey duymak isterim, insanlar da ister diye düşünüyorum. Yani mahsuru yoksa gözlemlediğin olaylardan, bu kanıya varmana sebep olanlarla ilgili anılarını paylaşır mısın? Forumda paylaşmak istemezsen özel mesaj olarak bana atabilirsin.

Kaç senedir böyle bir organizasyondan mahrum kalıyoruz. Yani en basidinden SC camiası olarak düşünürsek, Sihir-Saklı-Alesta kapandıktan sonra belki her sene en azından bir kere görüşmemize vesile olacaktı bu organizasyon eski dostlarımızla. Ayrıca çok büyük bir turnuvaya gitme şansını kaçırdı pek çok oyuncu sırf bu yüzden. Ki turnuvada oynamak çok başka bir tecrübe bir oyuncu için. Yani sırf oyun oynama babında söylemiyorum, her anlamda.
Sosyal ağlarda paylaş

Fazla içine girmeyecem konunun, çok eski bişi ve kanıtlanacak bişey olmadığı için daha çok karalama gibi gözükmesini istemiyorum. Ama Samsung'un kendi düzenlediği bi organizasyonu gene Samsung'un destek vermemesi biraz ilginizi çekmiyor mu ? Yani Samsung Kore de Samsung Türkiye de aynı şey, bi fark yok. Samsung Kore sizden bi para falan talep etmiyor WCG yapmanız için, zaten bi firma çıkıp "Biz bu sene WCG Türkiye'yi yapmak istiyoruz kendimiz finanse edez" dese bile (ki diyen bi firma çıktı) Samsun Kore söyle bi cevap verio "Sen kimsin ki benim kendi turnuvamı elimden alıp yapmaya çalışıyosun". Samsung'dan başka hiç bir firmanın WCG yapma hakkı yok, ve Samsung'un kendisi Türkiye de WCG yapmayı kabul etmiyor. Olay bukadar basit.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...