Rakursi Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 Sizce fikir üretmek zeka ile doğru orantılı mıdır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gayipten_gelen_ses Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 Fikir üretmek zeka ile doğru orantılı değildir ama orantısız da değildir.En iyisi fikir ''üretebilmek'' zekayla doğru orantılıdır diyelim. Ben zeki insanların düşünce tembelliği yaptığını gördüm.Aptal insanların düşünmeye zekilerden daha azimli olduğunu da gördüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 yaratıcılıkla alakalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 tecrübeyle doğru orantılı olaylar arasında bağlantı kurmakla alakalı motor düşünceyle sabit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 fikir üretmenin zeka ile alakası yok. mantıklı fikir üretmek ise zeka ile dogru orantılı olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 e yani ben mesela "bence gidip 15. kattan birini atmak lazım" gibi bi fikir üretsem hani zeka? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 dünyada fikirden bol birşey yok. gerisini sen düşün işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 zeka denilen şey o fikir kapasitesine verilen ad değil mi zaten. Duygusal zeka, iq falan belli alanlardaki başarıyla ölçülüyor o başarı da o konuda ne kadar kullanışlı fikir/düşünce üretebildiğinle alakalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tron Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 fikir üretmek analitik zeka ile ilgilidir. analitik zeka da tecrübeyle ve çok çalışılarak elde edilir. Alakasız gelebilir! Fakat iyi fikir üreten ve bu gücüne destek çıkması için sığ bir şekilde koskoca sözlük ezberleyenler bile gördüm. Ayrıca, bazen fikir üretmek için konu hakkında sadece yüzelsel bilgide yeterli olmayabiliyor. Ortaya iyi Fikir çıkaranlar konu üzerinde geçmişlerinde yaşadıkları deneyimler etkili olabiliyor. Vaktiyle bu konuya biraz yakın gördüm kendimi -sanki :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 zeka denilen sey lanettir hicbir halta yaramaz fazlasi, baskalarinin goremedigi seyleri gorursun goruyorum boyle birsey avr dersen deli olursun omrunu ahrcayip gordugun seyi kagit ustunde izah edebilir ve kabul ettirirsen dahi olursun bu arada yeni seyler goremeye zaman ayiramassin en guzeli edison olucan uckagitla ondan bundan buluslari calip patent uckagitlari ile minimum eforla insanlik tarihinin en buyuk mucidi diye tanitican kendini mis normallik her zaman iyidir intelligence is overrated Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 viktorum katılmamak elde değil ehahah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 forgiver said: tecrübeyle doğru orantılı olaylar arasında bağlantı kurmakla alakalı motor düşünceyle sabit eed, eger fikir derken yeni bir sey ortaya cikarmaksa, daha once dusunulmemis, bilinmeyen bir sey, bu bir felsefi dusuncede olabilir, satin aldigin bir urunde, bunun zeka ile orantili oldugunu dusunuyorum, ayni zamanda tecrube ilede dogru orantili. Cok iyi bir fizikci isen ve ayni zamanda zeki isen bu anlamda fikir uretebilirsin. Ne cok iyi olman tek basina bi ise yarar ne de zeki olman. Zaten zeka daha degersiz birsey birseyde iyi olmaya kiyasla, cunku tek basina zeka para etmez. Ama zeki olmasanda birseyde iyiysen o ozelligin ise yarar her zaman. Tabii fikri ise yarar fikir anlaminda almak gerek, o fikri ispatlayabilir uygulayabilir olmalisin yoksa fikir uretmek cok kolay, 6 yasinda basliyorsun zaten. Ornegin bende ureteyim, bir alet olsun, butun gezegenleri gezelim onla saniyeler icerisinde. Fikir uretmeyi dusunmek alirsan, "ulan bende dusunmustum bunu allahima" diye alirsan, 5-6 yasinda buna basliyorsun zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mart 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2010 fikir yurukmek, mc gayver olmak gibi bisi. elinde olan firsatlari degerlendirceksin, mesela oktay derelioglu da oyleydi, cok firsatciydi mesela topun nereye dusecegini, nerde durmasi gerektigini biliyordu. ha en iyimiydi tabiki degildi ama guzel fikirleri vardi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2010 bilgi sahibi olmadan fikir üretmek zeka ürünüdür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mart 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2010 Fikir Caresizliktir. Adam karanlikta oturuyorsa. Aydinlatmak icin fikir üretir gider ampülü bulur. Ha bazi insanlari karanlikta oturmak rahatiz etmez yada zekasi onun bu sorunu cözmesine yetmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 zekadan kastına bağlı. iq seviyesiyse hayır, beyin belirtisiyse evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar