Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fikirler

Rakursi

Öne çıkan mesajlar

fikir üretmek analitik zeka ile ilgilidir. analitik zeka da tecrübeyle ve çok çalışılarak elde edilir. Alakasız gelebilir! Fakat iyi fikir üreten ve bu gücüne destek çıkması için sığ bir şekilde koskoca sözlük ezberleyenler bile gördüm.

Ayrıca, bazen fikir üretmek için konu hakkında sadece yüzelsel bilgide yeterli olmayabiliyor. Ortaya iyi Fikir çıkaranlar konu üzerinde geçmişlerinde yaşadıkları deneyimler etkili olabiliyor.

Vaktiyle bu konuya biraz yakın gördüm kendimi -sanki :)
Sosyal ağlarda paylaş

zeka denilen sey lanettir

hicbir halta yaramaz fazlasi, baskalarinin goremedigi seyleri gorursun

goruyorum boyle birsey avr dersen deli olursun

omrunu ahrcayip gordugun seyi kagit ustunde izah edebilir ve kabul ettirirsen dahi olursun bu arada yeni seyler goremeye zaman ayiramassin

en guzeli edison olucan

uckagitla ondan bundan buluslari calip patent uckagitlari ile minimum eforla insanlik tarihinin en buyuk mucidi diye tanitican kendini
mis

normallik her zaman iyidir
intelligence is overrated
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:

tecrübeyle doğru orantılı
olaylar arasında bağlantı kurmakla alakalı
motor düşünceyle sabit

eed, eger fikir derken yeni bir sey ortaya cikarmaksa, daha once dusunulmemis, bilinmeyen bir sey, bu bir felsefi dusuncede olabilir, satin aldigin bir urunde, bunun zeka ile orantili oldugunu dusunuyorum, ayni zamanda tecrube ilede dogru orantili. Cok iyi bir fizikci isen ve ayni zamanda zeki isen bu anlamda fikir uretebilirsin. Ne cok iyi olman tek basina bi ise yarar ne de zeki olman. Zaten zeka daha degersiz birsey birseyde iyi olmaya kiyasla, cunku tek basina zeka para etmez. Ama zeki olmasanda birseyde iyiysen o ozelligin ise yarar her zaman.

Tabii fikri ise yarar fikir anlaminda almak gerek, o fikri ispatlayabilir uygulayabilir olmalisin yoksa fikir uretmek cok kolay, 6 yasinda basliyorsun zaten.

Ornegin bende ureteyim, bir alet olsun, butun gezegenleri gezelim onla saniyeler icerisinde. Fikir uretmeyi dusunmek alirsan, "ulan bende dusunmustum bunu allahima" diye alirsan, 5-6 yasinda buna basliyorsun zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...