roket adam Mesaj tarihi: Mart 20, 2010 Mesaj tarihi: Mart 20, 2010 mutlaka ama mutlaka izlenmesi gereken bir ted videosu: http://www.ted.com/talks/jamie_oliver.html
Wispy Mesaj tarihi: Mart 20, 2010 Mesaj tarihi: Mart 20, 2010 Güzel şeyler söylüyor ama corporate america'nın işine gelmez tabi bunlar.
Maedhros Mesaj tarihi: Mart 20, 2010 Mesaj tarihi: Mart 20, 2010 Adam biraz hiperaktif sanırım.Gerçi vurucu örneklerle beraber güzeldi anlatımı.Şirketsel bazda biraz ütopik söyledikleri bence devletin baskısı olacakta fastfood satanlar şeker ve yağ oranlarını düşürecek en uç sonuç bence bu olur.Zaten kendi de söylemiş 7 8 yıllık bir süreçte olur diye yanlış hatırlamıyorsam.Onun dışında çocukları eğitmek ve kişisel efor sarfetmek en pratik ve hızlı çözüm olur.Fakat bence o bilinç yok tombiklerde eğitilmeleri gerekiyor ki eleman buna da değindi.Kısacası kolay değil bir yerden başlamış eleman ama kitlesel çözüm için başka şeyler yapmak lazım.
roket adam Mesaj tarihi: Mart 20, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 20, 2010 fast food şirketlerinin DİYET YAPAK, ŞEKERİ AZALTALIM REREÖR tavsiyelerine katılacağını pek sanmıyorum. anca 2 salata menüsü yaparlar göstermelik. olay eğitimde bitiyo. ben en çok amerika insanının yemek yapmayı unutmuş olmasına şaşırdım. istatistikler de bir hayli ürpertici. ve maddi sorunları halletsek eminim bizim de onlardan bi farkımız kalmazdı.
UrsusMaritimus Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Tadlar Tad alma duyumuz zararlı yiyecekler üzerine gelişmiştir. sağlıklı bir yiyeceğin tadı iyimi sizce ??
roket adam Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 fast food'ların içeriğinde bulunan bazı kimyasal maddelerin tad alma duyusunu ve acıkma hissini "kandırdığını" duymuştum (monosodyum glutamat gibi)
sesu Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Mesaj tarihi: Mart 21, 2010 Ya Jamie Oliver'ı seviyorum çok şeker, komik herif. Gel gelelim; Süpermarketlerin "process" ettikleri yemeklere bok atarken sevgili Jamie'nin kendi adına bıçak setleri İngiltere'de Sainsbury's de kapışılıyor. Ayrıca okullarda öğlen yemeklerinin fast food ağırlıklı olmasını ellerindeki paraya bağlaması da insanların kişisel yaşam için de geçerli. Sadece fast food değil, dışardan yemek yemenin bu kadar kolay olduğu, sosyal hayatın da çok hızlı, bir sürü stres içinde ilerlerdiği toplumda insanların yemek yapmaması çok normal. Yapamaması da denilebilir yani. Parası olmayan da fast food a yönelecek tabii ki başka çaresi yok. Hoppala hadi dünyayı kalkındıralım. Kalkındıralım Jamie'cim biz de onu istiyoruz da sağlıklı yemek yiyemeyenleri böyle materyel eşitsizlikler yüzünden suçlamıyoruz. Ama genel mantık doğru tabii. Herkes elinden geldiğince sağlıklı beslensin.
Öne çıkan mesajlar