Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

liseyi yurt disinda bitirmis turk ogrenciye sinavsiz universite?

BioHazarD

Öne çıkan mesajlar

ben liseyi 3 yil turkiyede okudum son yili exchange'le gittigim amerikada okudum ve lise diplomami ordan aldim nasil olsa burda devam ederim diye ossye girmedim orda 1 yil uni okuduktan sonra maddi durumlardan oturu suan macaristanda universiteye gidiyorum (4 kat daha ucuz) ama baydi 3 senedir yurt disi muhabbbeti.

sanirim yeni bi uygulama olarak liseyi yurt disinda bitirmis turk ogrencilere de sinavsiz universite hakki taniniyomus. bikac kisiden boyle duydum bu dogru mudur bilen veya yararlanan var mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Dün YÖK yayınladı geri alma duyurusunu ya da ben öyle algıladım buyur:

"YÖK Duyurusu" said:

Kurulumuz alınan bu kararın doğru olduğunu ve uygulanması gerektiğini düşünmekle birlikte kamuoyunda konunun yanlış anlaşılmalara neden olduğu ve yapılan bazı açıklamaların Türkiye’de ortaöğretimini tamamlayan adaylar üzerinde olumsuz etki yaratarak, motivasyonlarını bozabileceği hususlarını dikkate alarak ortaöğretiminin tamamın yurt dışında tamamlayan adaylar için konunun daha sonraki yıllarda getirilen değişikliğin sonuçları itibariyle görülerek doğru anlaşılmasından sonra yeniden değerlendirilmek üzere ele alınmasına ve 21.01.2010 tarih ve 2010.1.22 sayılı Yükseköğretim Genel Kurul kararının “B- Başvuracak adaylar başlığı altında yer alan a maddesinin 2 numaralı alt bendinin (TC veya KKTC uyruklu olup lise öğreniminin tamamını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanların) ve b maddesinin 1 numaralı alt bendindeki (lise öğreniminin tamamını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanlar hariç) ibaresinin geri alınmasına karar vermiştir.

tam metin de burada. hatta bugün de bişeyler yayınlamışlar ama okumadım o da burada.
Sosyal ağlarda paylaş

takip et sen yine de. bir de sınavsız üniversite löp diye alınıcaz algıladı millet o yüzden sorun çıktı, halbuki adamlar yurtdışındaki gibi kontenjanları olsun bu yurtdışınadn insanlar apply etsin mantığı getirmeye çalışıyordu işte.

bilmiyorum yukarıdaki ifadeden ben geri alındığını çıkardım ama sen bi araştır bence yine de sadece benim ipimle inme yani kuyuya. bi de şöyle bi haber de var yalnız.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...