Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

c# dosyadan resim çekmek

titanguard

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar c# hakkında bir sorum olcak.bin/debug'a kopyaladıgım 52 destelik kartların resimlerini,çalıstırdıgım zaman 2 boyutlu arraye nasıl atabilirim?
Random ile 4 picturebox'a atıyacagım ama işin içinden cıkmadım dünden beri.

pictureBox1.Image = Image.FromFile(Application.StartupPath + "//Karo - 9.jpg") ;
Böyle bir şey uydurdum kodla ama ne kadar dogru bilemiyorum.Sadece display ediyor bu.Ben rastegele atamak istiyorum Random ile.
Sosyal ağlarda paylaş

Image[] array'i olustur bir tane, o dosyalarin hepsini array'e at. daha sonra sectigini picturebox1.Image e esitleyip goster.

ya da dinamik olarak resimler degismeyecekse sadece resimlerin isimlerini "Karo - 9.jpg" seklinde bir string array'e at. random birini sec ve Application.StartupPath + imageName olarak goster
Sosyal ağlarda paylaş

Prosciutto said:

titanguard said:

İyi oldu bu,sagolasın.Ögretmiyorlar unide sonra böyle şeyler veriyorlar.Daha introductiondayız ama verdiklere şeye bak

üni. onu öğretmeleri için değil zaten, olayı yanlış anlamışsın biraz.

"Öğretmiyorlar" derken neyi öğretmiyorlar? Kalkıp da dosyadan nasıl resim okunacağını, hangi fonksiyonun ne yaptığını öğretmemeleri normal.

Öğrenmiş olman gereken şeyler "veri yapıları nedir? döngü nasıl kurulur? syntax/semantics nedir? oop nedir?" gibi temeller.

titanguard said:

200 kişi bu dersi alıyorsa sadece daha önceden bunla ilgilenenler yapabiliyorlar,geri kalan %70-80 cebelleşiyor böle.Sonunda bize cok getirisi var mı bu cabanın?Az çok ögreniyorsun bir kaç bir şey ama tam verimle degil ,yapamadıktan sonra.

Dersin içeriğini bilmen ders hakkında daha fazla yorum yapmak zor aslında. Merak ettim. Hangi bölümdesin? Ders ne dersi ve dersi hangi amaçla alıyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

Bazı şeyleri ögretmiyorlar veya göstermiyorlar diyelim.Bizde arastırıp bakıyoruz ,yeri geliyor netten yeri geliyor böyle forumlardan yardım istiyoruz.
Tabiki bütün fonksiyonların ne işe yaradıklarını teker teker gösteremezler.Ama verdiği ödev hakkında sadece for,array gosterdiyse,ben hocaya sorarım verdigin hakkında bize yeterli bilgi saglamadın diye.
C# alıyoruz ben nerden bilcem dosyadan resmi arraye koymayı.O kadar basit degil hersey eger en bastaysan.
Araştırıp baktın mı ben?Evet baktım bir kaç bi şey ögrendim ama ödeve yetecek kadar degil.
Sosyal ağlarda paylaş

@titanguard

inan bana avrupada da ayni, eger türk egitim sistemini yargiliyorsan. Bu meslekte yanliz bu cok ön planda. Genelde temel seyler gösterilir geri kalanini internetten forumlardan kitaplardan kasmak zorundasin. Sinavdada kagit üzerinde sana debugsiz funktion döngü yazdirir syntax hatasi yaparsanda bi güzel notunu kirar.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya aslında ilk array öğretildiği zaman insana sadece string, int falan koyulabilecek bişey gibi geliyo hakkaten. Geniş açıdan bakmayı programlamada ilerledikçe kazanıyosun :D
Senin yapman gereken şu:

Toplam resim sayısı kadar bi image arrayi oluşturacaksın. Yani şöyle Image[] imageArray = new Image[50] gibi

Sen zaten tek dosya almayı yapmışsın. imageArray[0] = Image.FromFile(Application.StartupPath + "//Karo - 9.jpg") gibi hepsini tek tek arraye koy.(veya daha önce söylendiği gibi tek functionlada arraye doldurabilirsin ama yeni öğrenen biri için daha kafa karıştırıcı bişey bence o)

Random sayı yaratmayı kendin bulursun zaten, baya basit bişey.

pictureBox1.image = imageArray[3] gibi eşitliceksin.
Orada 3 yerine random sayın olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de probability & statistics calisiyodum s1k1ld1m bu konuyu da gorunce yaziyim dedim :P al komple solution kartlar falan da icinde. resimleri ayni degil gerci komple deck bulamadigimdan, farkli yerlerden almistim zamaninda poker oyunu yazmak icin.
tikla beni o ye

edit: random sayi ayni gelirse ayni kart cikabilme olasigili var onu da kendin halledersin oyle bi zorunluluk varsa
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...