di Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 Selamlar, Dwo'nun satilik kitaplarindan* hatiri sayilir bir kismi almayi dusunuyorum. Lakin hakkinda fikir sahibi olmadigim seriler ve kitaplar var. Okuduklarinizdan guzeldir/mukemmeldir/kotudur diye tavsiyede bulunmanizi rica ediyorum. Tavsiye istediklerimin yanina nasildir yazip, hali hazirda okuduklarimi da ayrica belirtecegim. Zevkimi de anlarsiniz az bucuk bu sekilde. Bir yerden sonra yanina yorum yazmadim kitaplarin cunku onlari hic okumadim, arka kapak yazilarina bile bakmadim. Onlar hakkindaki goruslerinizi de merak ediyorum ama. Ejderha Mızrağı İkizlerin Zamanı ( okudum/begendim ) İkizlerin Savaşı ( okudum/begendim ) İkizlerin Sınavı ( okudum/begendim ) Batan Güneşin Ejderhaları ( nasildir ? ) Kayıp yıldızın Ejderhaları ( nasildir ? ) Yitik Ayın Ejderhaları ( nasildir ? ) Yeni Bir Çağın Doğuşu ( okumusum bunlari haberim yok ) Kasırganın Günü ( okumusum bunlari haberim yok ) Kargaşanın Arifesi ( okumusum bunlari haberim yok ) Haberci ( nasildir ? ) Altın Küre ( nasildir ? ) Kışyurdu ( nasildir ? ) Düşüş ( okudum / eh iste ) İhanet ( okudum / eh iste ) Kurtuluş ( okudum / eh iste ) Sır Halkası ( nasildir ? ) Hırsızlar Loncası ( nasildir ? ) Ejderhanın Blöfü ( nasildir ? ) Ejderha Adaları ( nasildir ? ) Hiçbiryer’in Ortasında ( nasildir ? ) Kahramanlar 1 – Huma destanı ( okudum / begendim ) Ejderha Mızrağı 2 – Kış Gecesi Ejderhaları ( okudum / begendim ) Ejderha Mızrağı 3 – İlkbahar Şafağı Ejderhaları ( okudum / begendim ) Başlangıçlar 1 – Karanlık ve Işık ( nasildir ? ) Raistlin Tarihçeleri 2 – Silah Kardeşliği ( okudum / begendim ) Kang’ın Alayı 1 – Kıyamet Tugayı ( nasildir ? ) Kang’ın Alayı 2 – Ejderan Kuralları ( nasildir ? ) Kayıp Efsaneler 1 – Vinas Solamnus ( okudum / baydim ) Kayıp Efsaneler 2 – Fistandantilus, Yeniden Doğuş ( okudum, baydim ama o da raistlin hatrina eh iste) İkinci Nesil ( okudum / begendim ) Yaz Alevi Ejderhaları ( okudum / begendim / gozlerim doldu ) Kara Dalamar ( okudum / fena degildi ) Unutulmus diyarlara hic girmedim. O yuzden tamamen size ait burdaki tavsiyeler. Unutulmuş Diyarlar Avcının Kılıçları Serisi 1 2 3 1000 Ork Yalnız Drow İki Kılıç Buzyeli Vadisi Üçlemesi 1 2 3 Kristal Parçası Gümüş Damarları Buçukluğun Mücevheri Avatar Üçlemesi 1 2 3 Karanlık Vadi Tantras Derinsu Elminster Serisi Bir Büyücü Yaratmak Elminster’in Cezbedilişi Elminster Myth Drannor’da Kara Elf Üçlemesi 1 2 3 Anayurt Sürgün Göç Yıldızışığı ve Gölgeler 1 2 3 Drow Kızı Karmaşık Ağlar Rüzgar Yolcusu Danışmanlar ve Krallar 2 – Selgeçidi Danışmanlar ve Krallar 3 – Büyücüsavaşı Ruhban Serisi 1 – İlahi Karanlığın Yolları 1 – Sessiz Kılıç Karanlığın Yolları 3 – Kristalin Hizmetkarı Karanlığın Yolları 4 – Kılıçlar Denizi Örümcek Kraliçenin Savaşı Serisi 1 - Dağılma Örümcek Kraliçenin Savaşı Serisi 2 – Ayaklanma Yalanlar Prensi Diğer Frp Dragonvarld Üçlemesi 1 2 3 (Margaret Weis) Ejderhanın Sahibesi Ejderhanın Oğlu Ejderhanın Efendisi Ölüm Kapısı Serisi 1 2 3 4 5 6 (M.Weis & T. Hickman) Ejder Kanadı ( okudum / hastasi oldum ) Elf Yıldızı ( okudum / hastasi oldum ) Ateş Denizi ( okudum / hastasi oldum ) Yılan Büyücüsü ( okudum / hastasi oldum ) Kaosun Eli ( okudum / hastasi oldum ) Labirentte ( okudum / hastasi oldum ) Shannara’nın Kılıcı 1 2 3 (Terry Brooks) ( basladim / cok sarmadi biraktim ) Kara Büyücü Serisi 1 2 3 4 5 6 Büyücüler Loncası – Arınma Büyücüler Loncası – Tanışma Çırak – İlk Yıl Çırak – Meydan Okuma Yüce Lord – kara Büyücünün Sırrı Yüce Lord – Kara Büyücüler Warcraft 1 2 3 Ejderhanın Günü Büyük Şef Son Bekçi Warcraft Sunwell Üçlemesi 1 2 3 Ejder Avı Buz Gölgeleri Hayalet Topraklar Mort – Terry Pratchett Ultima Teknotrat Savaşı 2 3 Maskeli Balo Kargaşa İngilizce Dragonlance – The Search For Magic (Tales From The War Of Souls) Magic The Gathering – Artifacts Cycle Book II – Planeswalker Magic The Gathering – Artifacts Cycle Book III – Time Streams Polisiye, Gerilim ve Diğer Gregg Loomis Pegasus Sırrı Julian Sırrı Jean-Christophe Grangé Koloni Kurtlar İmparatorluğu Taş Meclisi Kızıl Nehirler Şeytan Yemini Siyah Kan Leyleklerin Uçuşu Dan Brown İhanet Noktası Melekler ve ŞeytanlarDijital Kale The Necronomicon: The Book of Dead Names (Skoob Esoterica) (Paperback) David Gibbins – Atlantis Maxime Chattam – Zamanın Kanı Dean Koontz – Hız Keith Ablow – Psikopat Lewis Perdue – Kusursuz Katil Michael – Morley – Örümcek Tess Gerritsen – Mefisto Klübü Paul Kemprecos – Yakuza Cinayeti Adam Fawer – Olasılıksız Natsuo Kirino - Grotesk Glenn Puit – Cadı Sam Bourne – Erdemliler Ben Mezrich – Mekanı Batırmak Geoff Dyer – Paris Trance (İngilizce) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Mart 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2010 unutulmuş diyarlara hiç bekleme hemen gir. elminster serisi klasiğidir diyarların, ondan başlayabilirsin. drow drizzt in hikayeleri ise benim favorimdir ama seri sonlara doğru baymaya başlar (buzyeli vadisi ile avcının kılıçları serisi). ölüm kapısı serisi o ikilinin tepe noktası filandır. diyarlardaki kitapların kurgusu biraz hafif kalır ölüm kapısının yanında ama beğenirsin anladığım. kara büyücü serisi keza öyledir ama keyifli okuma sağlar. Terry Pratchett kitaplarını seveni de var sevmeyeni de. otostopçunun rahberini sevdiysen büyük bir ihtimalle seversin. aynı mizah anlayışı. ben baya keyif alıyorum okurken. Jean-Christophe Grangé ben sevemedim. üç tane kitabını oku sonrasını çok okumaya gerek yok, aynı şekilde gidiyor sanki kitaplar. bunun yerine clive barker kitaplarını tavsiye ederim, alakasız diyenler olabilir ama ben benzetiyorum. barker ın hayalgüçü aşmıştır. bir de istede görmedim ama ölüm kapısını seviyorsan robin hobb kitaplarını kesinlikle tavsiye ederim. ne yazıkki sadece farseer serisini çevirdiler türkçeye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
J'eon Mesaj tarihi: Mart 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2010 Avcının Kılıçları Serisi 1 2 3 -guzel, sarar Buzyeli Vadisi Üçlemesi 1 2 3 -guzel, sarar Avatar Üçlemesi 1 2 3 -FR hakkinda cok bilgi sahibi deilsen bayabilir hafif, ama ayni zamanda FR a bir giris serisi olarakta tavsiye edildigini gordum zamaninda. Bu noktada Sembia serisi cok cok daha iyi bir baslangic serisidir bence, neyse. Elminster Serisi -Hic fena deil, turkcesinde biraz kayip var, yer yer yansitamadigi olgular vardi. Ama yani yine okunmasi gerekenlerden. Kara Elf Üçlemesi 1 2 3 -Pek bisi yazmaya gerek yok, FR in en basarili serisi olarak gosteriliyor bazen hala. Danışmanlar ve Krallar Serisi -Hafif bunaltabilir, ama guzel. Kara Büyücü Serisi -FR a ve DL e bogulmus insanlar icin cok hos bir secim, kurgu ve anlatim superdi, yanliz yine elindeyse ingilizcesini oku. Ama bu tavsiyemi sallamayadabilirsin sadece tek turkce kitabini okudum karsilastirmak icin. Ayrica 3 kitaplik seriyi 6 kitap halinde cikarmak da neyin nesidir bilemiyorum. Mort – Terry Pratchett -ilk bunu oku hatirlayabildiklerim bunlar listeden ve oneri istediklerinden. kacirmis olabilirim bazilarini uzun zaman oldu. umarim yardimci olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Sagolun varolun. Makbule gecti cidden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KahnX Mesaj tarihi: Nisan 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2010 Dhamon efsanesine eh işte demişsin? Bütün serileri okurum ederim ama nedense dhamon'un yeri apayrı kaldı hep mükemmeldi ya. ımmmf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar