hgokberk Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Haftasonu ilk bas gitarımı alacağım -hayatımda aldığım ilk gitar olacak ayrıca-, daha önce gitar çalmadım. çalmayı bilmiyorum. kursa gitmedim gitmeyi düşünmüyorum. Kendi çabalarımla öğrenicem umarım. Uzatmadan.. Bu haftasonu alıyorum bi aksilik çıkmazsa. Ne önerirsiniz benim gibi cehil birine :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MADBOY Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 http://www.jeanbaudin.com/images/lava2med.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hgokberk Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 ahah :) bu arada çok pahalı birşey olmaması gerek. 300-400 civarı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hgokberk Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Biraz bakındım. cort u "yeni başlayanlar için" basları mevcutmuş. ibanez gsr 200 varmış bide ama önerilmiyor pek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaspar Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 ne tarz çalmak istediğini de bilmek lazım aslında önermek için. ama cort muhtemelen o bütçe için uygun olur. biraz yükseltirsen ikinci el cort a4 bulursun muhtemelen, ki işini görür baya. dükkanlarda muhtemelen ab4 falan satarlar başlangıç için diyince o bütçede. başlangıçta o da idare eder de daha erken değiştirmek istersin diye düşünüyorum. temiz bi 2. el bulup onu değerlendir bence her türlü. bu arada ne yap et kursa git derim başlangıçta. yalan yanlış oturur tekniğin öteki türlü. sonradan düzeltmesi çok daha zor olur. tutuşu biraz öğrenip az buçuk tuşen oturana kadar ders alıp sonra kendin uğraşsan daha fazla faydasını görürsün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 hangi gitar icine sinerse denediginde onu al agaci magaci hikaye klavyesi rahat olsun baslangic icin yeterli bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 http://forum.paticik.com/read.php?12,3628102,3628697#msg-3628697 http://forum.paticik.com/read.php?12,3321759,page=1 http://forum.paticik.com/read.php?12,4130947,4133905#msg-4133905 http://forum.paticik.com/read.php?12,3993217,4007176#msg-4007176 http://forum.paticik.com/read.php?12,3965922,page=1 Saygilar, Sevgiler, Aramaya inanmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 pascalnouman said: hangi gitar icine sinerse denediginde onu al agaci magaci hikaye klavyesi rahat olsun baslangic icin yeterli bence. Ayriyeten +1 300-400 liralik bi gitarin agaci iyi olsa devresi,manyetigi zaten o paraya ne olacak. Öyle Ucurum olmaz yani arada bilindik bisey almadiktan sonra. Klavyesi rahat olsun, icine sinsin yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 hayatında hiç gitar çalmamış biri klavyenin rahat olup olmadığını anlayamıyor ki. yani ben de ilk gitarımı alırken klavyesine bak demişlerdi rahat mı diye de yani ne neye göre rahat? diye kalmıştım. ama mesela 4 sene cort g254 çaldıktan sonra epiphone lp100'e geçtim ve lp100ün klavyesinde resmen uçuyorum. bu arada bas için cort action bass güzel bir başlangıç gitarı olacaktır. teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 Isin asli, dedigim gibi cok dusuk butcede aslinda cok buyuk bi fark olmayacak, ne klavyesinde ne devresinde, nede manyetiginde. Ama hic bilmiyosan tellerin yuksekligine bakarsin(buda gerci sap ayari ve tellerin yukseklik ayari yapilmamissa gitari kafadan elemene sebepte olabilir).Cort action baslangic icin hem hesapli hemde uygun bi gitar. En kötu tellerin yuksekligini yada sap ayarini aldiginiz yerdeki adama veyahut bi luthiere falan ayarlatin.En kotu gitarda olsa yine rahatlar az cok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reddiye Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 2. el a4 al mutlu ol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hgokberk Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 Hmm, çok teşekkürler bilgilendirmeler için, verdiğin konulara da baktım sanırım Cort c4 gayet uygun bana. 2. el bulabilirsem sanırım daha hoş olur yanına da uygun bi amfi alabilirim sanırım. Çok bilgisiz olduğum için kazıklanabileceğimden korkuyorum nedense gerek 0 olsun gerek 2. el. -- http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=5133&gid=181 513 biraz fazla gibiymiş ya. sahibinden.com'da 2. el buldum o da 400 lira sanırım biraz pahalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 yanina gitardan-bas gitar olmasina gerek yok-anlayan birini alip git imkanin varsa bir de magazada denedigin 50-100w lik amfi ile gitarin sesi oldugundan daha iyi gelebilir mumkunse 20-30w amfi ile dene cunku evde calacagin anfiler onlardir daha fazlasi kapı pencere zangirtisi olarak sana geri doner,denenmistir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tremour77 Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 ikinci el bi yamaha rbx 374 falan bak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 yamaha iyidir ama bb404/414 daha uygun bir secim olur 2.el bulursan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hgokberk Mesaj tarihi: Mart 18, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2010 hmm. ya bu 2. el bulabileceğim doğru düzgün bi site var mı ? yamahalara da bakıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tremour77 Mesaj tarihi: Mart 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2010 Türkrock veya Garajdan bak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MADBOY Mesaj tarihi: Mart 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2010 Ablam Yamaha BB614'unu satiyor, yalniz fiyati seni asar diye dusunuyorum, eger almayi dusunursen p.m at, fiyati sorarim ben de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wharekauhau Mesaj tarihi: Mart 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2010 aşar onun fiyatı sanırım ne kadar ikince el olsa da. bence yanında bas gitardan anlayan bi adam olsun.o da o yollardan geçtiği için kendine göre seçsin sen sadece tipinin ve tonun hoşlandığını seç alternatiflerden. bence. ayrıca aktif olması da önemli manyetiklerin. cort gb34a ya bi bakabilirsin belki. eğer ilerde bi gün zengin olursan diye söylüyorum Ritter Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mart 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2010 basgitarist.com is gorur 2. el icin forumlari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hgokberk Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Korax said: basgitarist.com is gorur 2. el icin forumlari. kapalı sanırım şu an bakımda @ Wharekauhau Onlar neymiş öyle ya full hand made :o -- Eh sanırım yarın veya pazar alıcam. Karttaki duruma göre cort c4 veya cort ab4 alacağım. ab5 e de baktım ama 5 telliymiş. bilgim az olsa da bas gitarın 4 telden olmuşması taraftarıyım (H) Evet. Alırken nelere dikkat etmeliyim ? Yanımda gitarlardan anlayan bir arkadaşım da olacak. Ve nerden alıyım ? Kredi kartıyla alıcam bu da bir eksi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 perdelere dikkat et 2.el almicaksin gerci kartla alicam diyorsun gerci ama olsun klavye onemli manyetikler aktif mi pasif mi ogren gitardan anlayan arkadasin sap atmismi koprude bir sorun varmi ona baksin telleri mumkunse 035 olsun slap daha kolay olur ha unutmadan anfisiz kendi sesi de onemli anfisiz calinmiyor tabiki de bas gitar ama gitarin kendi saf sesi agacin kalitesi acisindan az cok bir fikir sahibi olmani saglar. Korax gelirse daha cok aydinlatir seni benden bu kadar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hgokberk Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Hepsine tek tek bakarım/baktırırım. Bu arada alışveriş haftaya sarktı parasal problemlerden dolayı. Ama haftaya sanırım bütçe çıtası biraz daha yükselmiş olarak geri dönecek bana (H) Burdan bilgilendiririm yeni durumu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Mart 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2010 cort evl z4b gitarımı satıcam ilgilenirsen konusalım yanında 100 liraya ibanez amfi de veririm ki piyasa degeri o kullanılmadı sayılır pazarlık yaparız :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mart 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2010 Oh guzel firsat cikti bak, uygunsa mulgear'in ekipmani kacirma, baslangic icin isini görur fazlasiyla.Telleri 0.35 alma bide, 0.40 iyidir, yeni baslayan tusesiz adam icin 0.35 cok fazla soft olur. Öyle alisirsa eline 0.45 tel takimi bi gitar aldiginda calmakta baya bi zorlanir.Aslinda 0.45'le baslaman, sonradan 0.40'a gecmen daha iyi olur bence. Bide bas icin gitarin amfisiz sesinin pek bi önemi yok isin acikcasi. Icindeki elektronik devre olmadan zaten anlami olmayan bi gitar :) Aletin uzerindeki tahta, manyetik, elektronik kombinasyonu önemli olan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar