Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yurtdışından gelen paket , kurye sorunu

padawan

Öne çıkan mesajlar

kapiya kargo getiren adamlar bi ara benden de para istiyorlardi,imza filan attiriyordu belli ptt den oldugu ama makbuz filan vermiodu iste direk cebe para istio..

dikkat et ama adam eger butun kargolarini getiriyosa bundan sonra hicbisi de gelmeye bilir
Sosyal ağlarda paylaş

en yakın pttye gidiyosun, diyosun ben şurada oturuyorum benim kargolarım buradan mı dağıtılıyor, nereye geliyor diye soruyorsun, ona göre kargoların senin eve doğru yola çıkan araca ya da herife teslim edilmeden önce son şubesine gidip böyle böyle anlatıyorsun adamı tarif ediyorsun isim vermiyorsun adresini de açık verme mesela sokak ismi ver sadece.
büyük ihtimalle yok öyle bi olay dicekler, sadece gümrük ücreti 2 lira alınıyor onun için de makbuz fatura falan imzalatıyorlar, gümrük ücreti ödeyeceksen topkapı gümrüğüne çağırıyorlar zaten.

ben böyle yapardım en azından
Sosyal ağlarda paylaş

ne sacma iş lan ebaydan bi sürü ufak tefek şey aldım,ptt ile apartmana bıraktılar.Cogu yabancı kargo şirketinin dagıtımını ptt yapıyor.

Herhalde adamın ptt de tanıdıgı falan vardır,durumundanda haberdardır,seni de kestirmişler gozlerine her ay 10 kaat iyiymiş.Kimbilir kac yüz kişi vardır daha öyle.

Hic sormadınmı dayı sen ne alaka ptt denmi geliyon nabıon diye?
Sosyal ağlarda paylaş

abi ben bu işin peşini bırakmadım bizim dağıtan yeri aradım yanlız korkamaya başladım şimdi bizim mahalleye dağıtan adamla konuştum telefonda zaten lanet bi ses tonu vardı ben gelicem vericem size bilgiyi dedi :D korktum valla herhalde bunlar birlikte falan
Sosyal ağlarda paylaş

abi ptt ise ya gecmise donuk odedigin butun parayi geri versin sana, ya da makbuz versin o paralar icin, verdigi makbuzu al git postanene, boyle boyle de. parayi geri verirse de zaten bariz haksiz almis demektir, yine git sikayet et ehu

benim anladigim 'yerse' yapiyorlar. hic duymadim boyle bir uygulama, postane yok diyor, sana postayi gonderen yok diyor, ama zibidinin biri boyledir diye uniformasiz makbuzsuz gelip para aliyor senden

hala ayni seyi dusunuyorum; ayda 10-20 lira icin yapilacak sey degil bu. bolgedeki her yurtdisindan gelen pakete yapiyordur muhtemelen nasil olsa kimse takip etmez mantigiyla, yakalamisken pesini birakma bence
Sosyal ağlarda paylaş

abi kargocular da yapiyo bunu.

daha dun basima geldi, insanlik edip soruyoruz gelen kargo kac para diye, adam bi para soyluyor veriyosunuz. ertesi gun gonderen adam diyo ki ben odedim kargoyu.

2 kere falan ba$ima geldi $imdiye kadar. ama ugra$miyoruz i$te 10 lira icin sorun burada. ugra$ilsa sikar biraz bunu yapmalari.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...