Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yurtdışından gelen paket , kurye sorunu

padawan

Öne çıkan mesajlar

bana her ay fransadan bir dergi geliyor önceleri bu dergi evime geliyor diye hiç bir esktra para vermiyordum. artık getiren adam para istemeye başladı. getiren kişi pttden adam da değil normal giyimli tombalak bi tip. kuryeymiş. bu işler nasıl yürüyor havaalından sonra kim dağıtıyor bunu pttnin dağıtması gerekmiyor mu?
Sosyal ağlarda paylaş

Özel bir kargo şirketiyle göndermiyorlarsa ya da Türkiye içinde bir anlaşmaları yoksa, ptt getiriyor evet. Ama her iki durumda da getiren elemana para vermek sana kalmış, ptt çalışanına vermek farklı algılanabilir tabii. Gerçi dergi kargo parasını okucuya kitlemeye başlamış da olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

yok vermek istemedim bahşiş gibi anladım adam zorunlu dedi ki muhtemelen beni yiyodur da uraşılmaz o tiplerle. fiş falan da yok elinde anlamış değilim. ama dergiyi hep o adam getirmeye başladı. önceden kapıma koyarlardı. şu son 2-3 sefedir adam kapıya kadar çıkıyor falan
Sosyal ağlarda paylaş

zibidinin biridir muhtemelen ehe

konustuk, kesinlikle yok oyle bir uygulama diyorlar

normalde abonelik ucreti kapiya teslimi iceriyor, her turlu kargo dahil imis

ilgili yerel kargo sirketiyle iletisime gecsin arkadasiniz, kesinlikle odeme yapmasin dediler

ama istersen abone no, ad soyad adres gibi bilgileri at pmden, onlari da iletip vogueun kargo sirketine laga luga yapmasini da isteyelim

edik; elemanda uniforma falan yoksa direk kimlik sor bir dahaki sefere, sirketini ogren. sana bir fis zart zurt vermesi lazim sonucta o 10 ytl icin olmasa bile elden teslim ettigine gore teslim ettigine dair, oraya bak sirketin adini al, direk ara

edik2; +33 1 55 56 71 37. bu da ilgili nosu derginin http://abonnement.vogue.fr
Sosyal ağlarda paylaş

pmden de dedim, o herifte bir pislik var. dergi "kesinlikle hic bir destinasyonda boyle bir uygulama yok, abonelik ucreti herseyi iceriyor" diyor

e uniforma yok, makbuz yok diyorsun, ebayden gelen siparis icin de para istedi diyorsun ki onun da kargosunu zaten odemissindir mutlaka urun gelmeden, hic mantikli bir aciklamasi yok

sor kimlik, iste makbuz, kacamak cevap verirse direk polisi ara sikayette bulun esgal ver

benim anlamadigim nasil oluyor da sana gelmesi gereken postaya konuyor bu eleman?

edit; derkeen, aklima birsey geldi. zamaninda bir yerde pttnin yerel olarak zaman zaman sozlesmeli eleman tuttugunu duymus ya da okumsutum, ama nereden hatirlamiyorum. bir sekilde o tur bir sozlesmeyle calisan ptt elemani ise bu, ek olarak cebine 3-5 kurus koymak gibi bir uyanikliga girismis olabilir

olayi bilen varsa detaylandirsin ama benim yarim yamalak hatirladigim kadariyla kendi aracinla basvuruyorsun, gecici bir sozlesme imzalaniyor ve sana belli bir bolge veriliyor, o bolgede posta dagitimi yapiyorsun gibi bir is. hicbir sekilde senden para isteme hakki yok, dolayisiyla makbuz da yok

bu tur birsey olabilir, sikayette bulun direk uc kurus uyanikligi yaparken dolandiriciliktan patlasin herif
Sosyal ağlarda paylaş

padawan said:

açıkçası adamda korkutucu bi tip soru soramıyorsun bağırmaya başlıyor terslemeye başlıyor ona tırstım biraz :D

abi sunun uzerine hala tereddutun mu var? direk polisi ara, dolandiricilik ihbari yap, sikayette bulun

edik; hani birak ya alti ustu 10 lira diyip gecme, sen yine konuyla ilgili birsey yapabilecek, kafasi calisan, arastiran adamsin, kimbilir baska kac kisiye daha yapiyor aynisini bu adam. sana ozel yapacak degil ya. madem uyandin duruma, pesini birakma bence
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:

dergi hangi gün geliyor? 10 kişi bekleyelim evde çullanalım üzerine adamın. O sana ödeme yapmaya başlasın.

ertesi gün de 10 kişi bekleyecek mi evde bıçak kesiklerine karşı?

mafya savaşlarında devamlılık ve ölüme koşan adam sayın esastır.

ben satim bu arada sana o dergiyi, sayı başına 100 lira hehe

bu arada geyik yapalım dedim ama sen adama söyle "ben dergiyle görüştüm böyle bir uygulama yokmuş." senin olaya uyandığını anladığında muhtemelen bir daha gelmez kapına. baktın abidik gubidik konuşuyor, ara polisi.
Sosyal ağlarda paylaş

adama anlat işte kanunsuz iş yapıyorsun, ben aradım abonelik ücreti içindeymiş kargo, asla bir kuryeye ödeme yokmuş falan de.
hani belgen, hani fişin de ?
tehdit et polise veririm seni, ne yaptını sanıyorsun falan de.
zaten eve falan girmeye çalışırsa haneye tecevüz.
Sosyal ağlarda paylaş

abi adam korkutucu tip demis, niye yuzyuze karsilasmaya zorluyorsunuz? =]

ara postaneyi, dusundugumuz gibiyse olay sonraki adim polis. bir daha yuzunu gormezsin adamin, mis. illa hede hodo yaparim demenin luzumu yok herife, demek yerine yap direk bence
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...