Mortis Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 Ben puanım gereği sosyoloji okumak istiorum. Sosyolojiyi de severim aslında yani zorlanmadan okuyacağım bir bölüm olacak. Boğaziçi Sosyoloji yaziorum ilk başta ki yüzdelik dilimim tutuor. Ama tabi emin olamiorum. Altına da Galatasaray Sosyoloji yazmak istiorum. Şimdi şöle bi durum var Ben üsküdar amerikan mezunuyum. Hayatımda fransızcanın F'sini görmedim. İkinci dil biz de ya Almancadır ya Fransızca, ben Almancayı seçmiştim. Neyse şunu soracam. Fransızca öğrenmek zor olur mu çok . 2 sene hazırlıktan sonra sosyoloji okuyabilir miim 2 senelik fransızcayla. Üniversite zor mu kalır mıyım . Kısacası yaşayabilir miyim üniversitede?[signature][hline]Fear.. Fear attracts the fearful The Strong. The Weak. The Innocent. The Corrupt. Fear.. Fear is my Ally! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NuKe Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 Boğaziçi ya da gs uniye gidersen zaten sana fransızcanın ebesini öğretirler. yani demek istediiim fransızca bilmemen sorun deil. Hem hazırlık denen bişi var. o yuzden korkun olmasın bence.[signature][hline]Warning! A nuke has been launched! DiaBoLiC, 15 September 2003 21:43 tarihinde demiş ki: bu cinlerin toplu organizasyonları var bu fotoğrafın internete çıkmasına izin verilir mi??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 Valla sosyoloji bolumu we fransizca ile hic bi alakam olmadiini soyleyip oyle yaziom o yuzden bence hic okuma bile :P Walla fransizca dediin en kazik dillerden biri gibi gorunuo. Yani fransiz ark lar uc bes bisi ogretmee calismislardi da ordan oyle bi izlenime wardim telaffuz edicem diye ses tellerinin yapisi degisio walla :P .Gerci her dilin kendine gore zorluklari war o ayri sonucta ogrenilmeyen dil yok di mi ? bu sosyolojinin tr okunannu ing okunani yokmuymus ki ? Eger orda okursan sana basari ve sabir dilemekten baska bise gelmez elimden . eet nuke doru soyluo yani adi ustunde hazirlik. Demekki hazirlik icin ayridiklari sure yeterli. tabi yan gelip yatmassan :P [Bu mesaj Kithnos tarafından 30 Temmuz 2004 00:04 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 Abi Sonuöta 2. dilim olacka etrafta ingilzice bilen binlerce insan var, Fransızca+İngilizce bilsem hiç de fena olmaz. Sorun şu ki ben Galatsaray veya Boğaziçi gibi bi ünide okumak istiorum. EA yım ITU falna olmuo haliyle ODTU için de Ankaraya gitmem, yani bunlardan sonra ne kalio devlet üni olarak Marmara. Marmara da böle düz lise gibi okuyacakmışım gibi gelio.[signature][hline]Fear.. Fear attracts the fearful The Strong. The Weak. The Innocent. The Corrupt. Fear.. Fear is my Ally! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 ya up cidden bi kaç düzgün cevap aliim. Veya tanıdğınız bi adamın icq sü falna varsa onu da verin uğraşmayalım forumlarda.. ama birisiyle konuşmam lazım.[signature][hline]Fear.. Fear attracts the fearful The Strong. The Weak. The Innocent. The Corrupt. Fear.. Fear is my Ally! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Duke_Guybrush Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 ben 7 yıl fransızca okudum. hakkaten öyle ingilizceye fln benzemiyo, oldukça kasış bir dil haberin olsun. ama sadece o yüzden gs.de okumamak gibi bi düşüncen olmasın çünkü oraya girdikten sonra fr. okumak sana zor gelmeyecektir merak etme. (bu arada bugün gs nin içsınav sonuçlarına baktım; en yakın olduğum bölüm iktisat ki onun da 83üncü yedeğiyim,napiyim ben de bir kerelik gittim o gs nin banklarına oturup boğazı seyrettim, sırf onun için bile gs seçilebilir yani, bence gs tercih etmen senin için çok iyi olur)[signature][hline] * i am the spinach that sticks in your teeth * i am the weedwhacker in the garden of evil * i am the wrong number that wakes you at 3:00 a.m. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
glamdring_S Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 Ablama bağlanıyoruz: Selam, Ben gs de felsefe okuyorum. Bende üniversitede öğrendim fransızcayı liseden ingilizcem vardı. iki yılda öğrenilmesine öğreniliyor hele bide almanca biliyorsan kolay bile gelebilir. Ben mesela ts de yani ikinci yılda ciddi ciddi zaman kaybettiğimi düşünmeye başlamıştım. Hem ne galatasaray lisesinden nede fr kollejlerinden gelenler öyle ahım şahım fransızca biliyolar. Ben sosyolojiden çok des aldım tüm hocalar ing biliyo ve kaynak öneriyolar. yani bence dile takılma önemli olan sosyolojiyle ne kadar uğraşmak istediğin bizde sınıflar 10- 20 kişilik fakültede toplam 50-60 kişi var.hocayla direkt yüzyüzesin sosyolojiyi amaç değilde araç yaptığını falan hissederlerse takarlar ciddi sosyolog pesindeler yani bunu göz önünde bulundur. birde boğaziçi demişsin oradada arkadaşlar var allah için üniversite gibi niversitedir ama kişi sayısı fazla olduğundan hocalarla ilişkiler çok yakın değil. Hem mesela felsefede eğitim anlayışları ve temel sorunsallar çok farklı sanırım sosyolojidede öyledir bi araştır derim ben mesela ing daha çok severim ama boğaziçi anlayışıyla felsefe hayatta okuyamazdım. yolun açık olsun...[signature][hline]Fight Until We Die!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 Teşekkürler yardımlarınız için. Sonuçta dediğim gibi olacak, Boğaziçi ve Galatasaray yazacam ve bunların bir tanesinde Sosyoloji okuyacam. Sosyoloji çok hoşuma giden ve ilgimi çeken bir bilim. Fakat şu an tam olarak amaç mı yoksa araç mı olarak seçtiğimi bilmiyorum.[signature][hline]Fear.. Fear attracts the fearful The Strong. The Weak. The Innocent. The Corrupt. Fear.. Fear is my Ally! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
glamdring_S Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 Bişey değl herzaman :). Bi tek şey öneriyim 2 yıl hazırlık bayar kaçan çok oluyo girersen sabret fakülte hazırlıklardan çok farklıdır.[signature][hline]Fight Until We Die!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 anladım işte o 2 sene 7 senelik gitar eğitimim üzerine 2 sene master yapmış olurum. Hayatım fransızca+ gitar olur o 2 sene :) çok ders olarak sıkışmıyim o bana yeter. tek korktuğum şey. " ben yapamıcam. yapamiorum diip" böle boşlukta kalmak. Yani geri dönüşü yok çünkü bu işin.[signature][hline]Fear.. Fear attracts the fearful The Strong. The Weak. The Innocent. The Corrupt. Fear.. Fear is my Ally! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
glamdring_S Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 Kardeş net olalım özellikle fakülte kasış ancak benim gibi bi kazma bile hazırlıktaki boş zamanlarında bile gitar öğrenebilirdi yazık etti(bu ablam ben çalmayı zaten biliorum o sadece iyi şarkı söler :P) benim deminki mulak cümleler şunun içindi bizim okula en düşük puanlı bölümlerinden kapak atmak isteyen insanlar sonra sosyolojiyle felsefede neye uğradığını şaşırıo anladığım kadarıyla sen ilgilisin halledersin daha ne kazmalar var bizde felsefe okuyup sonra tv'de muhabir olma hayalleri kuruyolar bende onlara kıl oluyorum...[signature][hline]Fight Until We Die!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2004 Benim sosyolojideki düşüncem şu sonuçta toplum bilimi insanı incelio edio. Bir şireketin insan kaynakları departmanında falna bu tarz yerlerlde çalışmayı planliorum.[signature][hline]Fear.. Fear attracts the fearful The Strong. The Weak. The Innocent. The Corrupt. Fear.. Fear is my Ally! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neter Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2004 0 fransızca ile girip okulu bitirebilecek kadar fransızca öğrenebilmen mümkün, ancak istekli olman ve zorunlu olduun için değil istediğin için öğrenmen şartı ile öğrenebilirsin fransızcayı .. ondan sonrasında da ingilizce'nin birden bire en az bir seviye ilerlediğini, italyanca konuşmalara kulak misafiri bile olduğu görürsün ... atıom iki sene sonra bir yaz italyanca kursuna gitsen öğrenebilirsin .. ama bütün bunların altında azim yatıyor tabe, yoksa benim ve diğer bazı arkadaşlar gibi frankofon olman gerekir yayarak geçebilmen için sınıfları, ama sonrasında her dilin temeli gibi bir dil olur elinde, bilmem anlatabildim mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar