Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kaşınma ve Kıl

Farinal

Öne çıkan mesajlar

Kılın sıcak havayı tutma işlevine pek gerek yok artık. Nihayetinde giysiler var. Ondan tüysüzleşiyoruz. Ama insanın hayvana göre daha tüysüz olmasının nedeni aslında evrim süreçleri boyunca avlanmak için büyük sürüleri kovalarken ki bunlar uzun takipler oluyormuş, bu sırada aşırı ısınan vücüt ısısını yok etmek için tüysüz deri daha büyük bir avantaj oluyor, bundan dolayıda tüysüzleşmek gerçekleşmiş olabilir. Ayrıca sözkonusu uzun mesafe kat etme olunca insanlar hayvanlara göre daha performanslıymış hem iki ayak üstünde hareket edebilmesi hemde tüysüz olmasında dolayı.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ama insanın hayvana göre daha tüysüz olmasının nedeni aslında evrim süreçleri boyunca avlanmak için büyük sürüleri kovalarken ki bunlar uzun takipler oluyormuş, bu sırada aşırı ısınan vücüt ısısını yok etmek için tüysüz deri daha büyük bir avantaj oluyor,

sen şimdi bir insanın bir attan daha uzun mesafe gidebileceğini mi iddia ediyorsun? yoksa daha uzun mesafe gitmek için mi atlar 4 ayak geliştirmiş?

kıllar ne işe yarar bu konuyla ilgili birşey okuduğumu ya da duyduğumu hatırlamıyorum; ama bir kere kafayı iddiada kaybetmem üstüne sıfıra vurdurmuştum. ilginç birşey gözlemledim. alışana kadar yastığa kafanı daha sert koyuyorsun ya da duvara doğru sırtını verirken kafayı duvara resmen çarpıyorsun. amacını bilmem ama dokunma hissiyle alakalı birşey olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu iddia bana ait değil, iddianın sahibi bir akdemisyendi izlediğim bir belgeselde konu hakkındaki araştırmalarını anlatıyordu.

Bir insan bir attan daha uzun mesafe alamaz ama denilmek istenen insan sahip olduğu özellikler ile hayvanlara göre daha iyi performans veriyor uzun mesafede, tüysüz olması, terleme gibi bir özelliğinin olması(bazı hayvanlarda yok bu özellik), iki ayağı üstünde koşabilmesi, dik koşmasından dolayı ciğerlerinin baskı altında kalmaması. Atlarda ve diğer 4 ayak üstündeki hayvanlarda koşma esnasında akciğerler koşma hareketinden dolayı baskı altında kalıyormuş v.s.

Bütün bunlar gözönüne alınınca insan uzun mesafe kat etmede hayvanlara göre daha avantajlı dedi. Bir atı uzun mesafede geçer demedi.

4 ayak koşma hareketi hız için bir avantaj çünkü omurgayı hayvan bir yay olarak kullanıp ileri atılabiliyormuş.

-mışlı, -muşlu anlatayımda başkasının yalancısı olduğum sonucu çıksın :).
Sosyal ağlarda paylaş

kılların katkısı var ısı tutuyo, harcanan enerjiyi azaltıyo, ama kılsızlığında katkısı var. Daha rahat terliyorsun, derin daha rahat yenileniyo, kretin icin yapı malzemesi harcamıyorsun.

Insanlar daha yüksek performas hayvanlar, atlar falan gibi uzun süre performans göstemiyorlar, arada bi koşuyosun calısıyosun avlanıypsun bitiyo, kılsızlık hızlı bir sekilde enerji üretip tüketip toksit atmak icin daha etkili.
bide yağ oranımız fazla, yap oldukca kıla gerek azalıyo.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...