dasaaa Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 abi şu yenilenebilir enerji konuda laflıyorsunuz da çoğunluğu laflama yani sadece. öncelikle üretimimiz yok. yani sen wafer silikon kesebiliyor musun? nasıl yapıcaksın güneş panelini? hadi yaptın ya da aldın, nereye koydun? adam gibi meteoroloji bile veri toplamıyor bizde.. hadi yaptın/aldın, veriyi topladın/farzettin/değerlendirdin de koydun. e bunun verimi süper yüksek bişi değil. daimi aynı seviyede de enerji sağlamaz. tamam bunu tüm elektrik şebekene bir destek olarak kullanıyorsun, verimi de jabul edilebilir standartlarda oldu e bunları kaç senede yaptın? kalan sürede daimi artan enerji ihtiyacını nasıl karşıladın? hani laflaması güzel.. temiz enerji falan. ama thin film, amorf silikon paneller vs. nedir bilmeyen adamların spor hakkında konuşan kahve ahalisi gibi "fenerbahçe'nin santrafora ihtiyacı var.. alıcaklar bi yırtıcı yabancı.. öff kesin şampiyonuz olm" gibi konuşması komik oluyor.. bu aletlerin verimliliği halen düşük seviyelerde. önceden yapılmış olsaydı belki bi işe yarardı ama şimdi nükleere ihtiyaç var.
huun Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 yalnız fenerin gerçekten yırtıcı bir santrafora ihtiyacı var.
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 ben de o özlemi belirteyim istedim.. alıcan bi hollandalı genç bak nasıl koşuyor..
Uzunkulak Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 çok geç kalındı santral kurulmasında ve fatura hepimizin cebinden çıktı aslında.
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 O değil de, dışarıdan doğalgaz alıp içeride elektrik üretmekten kurtulalım. Elektrik ucuzlasın, elektrik enerjisiyle ısıtalım evimizi, suyumuzu. Isınmada kömür kullanmaktan kurtulmuş olalım, çevre 2 kat temiz olsun. Daha çevreci di mi lan eheheh
alperozg Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 bilmeden etmeden okumadan araştırmadan artılarını eksilerini değerlendirmeden "nükleer enerji tühh kaka" diyenlere deli oluyorum. biri bi la atar ortaya nükleer kötü diye sizde koyun gibi aaa evet öyle diye desteklersiniz anca.
forgiver Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Fistan said: BOR DİYORUM evt dünya rezervlerinin yüzde 97,45 i bizim ülkemizde
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 bu arada greenpeace elemanları bunun için de zincire vururlarsa kendilerini, son termik santral yakıtı olarak kendilerinin kullanılmasını talep ediyorum.
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Devilmanta said: neden sinop hiç düşündünüz mü? nukleer enerji santralleri gibi termodinamik akışkan prensiblerine gore calısan sistemlerde verimi arttırmak icin kullanılacak sogutma suyu denizden saglanır ve cevrim akışkanı olarak kullanmak da uygundur
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 makine mühendisi konuştu sanırım az önce eheheh
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 bu arada nukleer santral patlamaz,keske patlasa,daha kotu olarak sızıntı yapar bu da 50 senelik bir surec icersinde ancak anlasılabilir o zamana kadar olan olur
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 üstteki resimde anne olan güzel demiş
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 bu arada o ihaleyi alan firmanın tr de ki taşeronu veya firmanın ortaklarının bir kısmı kemal unakıtanın ailesinden olan fertler,siyaset yasak ama soyleyim dedim
Azmodai Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 milletce ayni anda mi geliyorlarmis yoksa onlarda mi normal insanlar gibi gelebiliyorlarmis. sorularim bunlardir hakim bey.
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 bir de nukleer santralinin zararı sızıntı yapma ihtimalinin cok olması degil atıkların ne yapılacagı konusu,en ideal cozum uzaya fırlatmak ama maliyeti yuksek oldugu icin fransa gibi ulkeler sudan çat gibi yerlere gömüyorlar
Azmodai Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 lan ben aslen sinopluyum. korkmam gerekiyor mu?
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 GERGE said: BonePART said: ilk gelip nukleer enerji kahrolsun gunes paneli ruzgar degirmeni bioenerji diyeni essek sudana gelene kadar dovulmesini oneriyorum +1 bu olaya gözünü kapatıp şuursuzca koşanları da ekleyin yana. kore'ye nükleer santral yaptırmak? nasıl bir 60 yıllık geçmişi varmış korenin? ABİ KENDİNİZE GELİN TÜRKİYEDE MAL POLİTİKACILARDAN BAHSEDİYORUZ. Ya adam kalite ve maliyet arasında bir orta yol tutturmaya çalışıyorsa böyle kritik bir işte? Başka ülkelerde oluyor neden bizde olmasın? Nedir yani korenin bu alanda ölçütü ben hiç sağda solda kore hede hödö diye duymadım. Hani genetik gibi alanlarda japonya, kore gibi doğu ülkelerinin baya yatırım yaptığını duydum ama kore ve nükleer santral ikilisinin çok vurgulandığı bir yazıya rastlamadım hiç. bilen varsa aydınlatsın bizi ama bu olayın bizim politikacılarımızın mallığı olma ihtimali korkunç derecede yüksek bir ihtimal bence. Ki ayrıca zaten nükleer santral geçici bir çözüm onu da unutmayın. Nükleer santral yaptıran bizim harkulade zeki ülkemiz diğer alanlarda çalışmalardan vazgeçip tüm parasını nükleer enerjiye yatırmak gibi bir mallık yaparsa ne olacak 50 sene sonra 100 sene sonra? Millet yeni uçaklar tasarlarken füzeden bozma uçakları kullanıp pilotlarımızın hayatını tehlikeye atan türkiye olacağız yine. Bu olaylara bu kadar sığ da yaklaşmayın bence
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 dasaaa said: öncelikle üretimimiz yok. yani sen wafer silikon kesebiliyor musun? nasıl yapıcaksın güneş panelini? hadi yaptın ya da aldın, nereye koydun? adam gibi meteoroloji bile veri toplamıyor bizde.. hadi yaptın/aldın, veriyi topladın/farzettin/değerlendirdin de koydun. e bunun verimi süper yüksek bişi değil. daimi aynı seviyede de enerji sağlamaz. tamam bunu tüm elektrik şebekene bir destek olarak kullanıyorsun, verimi de jabul edilebilir standartlarda oldu e bunları kaç senede yaptın? kalan sürede daimi artan enerji ihtiyacını nasıl karşıladın? bu aletlerin verimliliği halen düşük seviyelerde. önceden yapılmış olsaydı belki bi işe yarardı ama şimdi nükleere ihtiyaç var. şimdi kelimesine kessinlikle katılıyorum özellike türkiye gibi diğer teknolojilerde geri kalmış bir ülkenin alternatif enerji alanında mucize yaratması imkansız. ama türkiyenin bu durumlardaki tavrı da korkutucu çünkü bugün nükleer santrali yaptıran zeki politikacılarımız muhtemelen alternatif enerji araştırma gibi bir fona para yatırmaktansa ona gidecek tüm parayı nükleer santrale yatırmak gibi mallıklar yapacak ve 50 sene sonra yine patlayan biz de patlayacak (illa nükleer santralin patlamasına gerek yok başka bir tarafımıza başka bir şeyler de patlayabilir)
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 said: Nedir yani korenin bu alanda ölçütü ben hiç sağda solda kore hede hödö diye duymadım. kore nukleer da gerçekten iyidir. 60lardan beri yapıyorlar santralleri. yeni nesil tokamak falan da çalışıyor adamlar http://www.nfri.re.kr/english/ samsung'un da bu santrallerin makineleri konusunda üretimleri olması lazım. 6-7sene önce olduğu için kesin emin değilim lakin fransada mı ne bi santrale makineler için devreye girip almışlardı.. ahanda o dönemde santrallerin jenerasyonları olduğu muhabbetini öğrenmiştim bende. yeni nesil olanı neyse de ben bulgaristan ve ermenistandan korkarım. eski sovyet işi.. lol ama yenilenebilir teknolojiler konusunda dediğinde sonuna kadar katılıyorum.. yasa geçirilsin de halk güneş paneli vs takıp fazla üretimini devlete geri satabilecek hale gelsin (elektrik faturasının eksi gelmesi durumu, vezneye gidip para almak yani :)) o zaman o iş halkın isteği ile değişir en azından..
Absolut Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Ev üretiminden bi gelir elde edilemeyecek sadece gunes paneli ureticileri kazanacak :P
gecko Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 gap projesini bile hayata geçiremeyen bir hükümetimiz var bide siyaset yasak falan ama bir yerden geliyor oraya da bağlanıyor konu. nükleer enerji konusunda pek bir bilgim yok, açıkçası bunlardan çok şu yaşanan terör olayları içerisinde hedef seçilebilecek bir alan olmasından korkuyorum biraz. gerçi hiçbir devlet yanı başındaki bir devlette nükleer patlama istemez ama... fallout 3 resimleriyle dolar yakında greenpeace siteleri
Öne çıkan mesajlar