Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Su alet alinir mi ?

di

Öne çıkan mesajlar

abi sen ust bedeni calistiran, alti zorlamayan biseyler yapicaksin o zman. yani bence kosu bandida da problem cikarir dizin gibi geliyo, sonra alip ilk kosunda dizi gene sakatlarsan elinde kalir alet. sen en iyisi bu isleri bilen bi spor salonu, bi fizik terapi gibi bi yere gidip orda calis.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila'ya katılıyorum ben de. Alt vücudu kullanmadan üst vücudu çalıştırabilirsin. Dizlerin iyileşmeden bile yapman mümkün hatta. CrossFit tarzı antremanlarla dumbbell ve vücut ağırlığıyla yapacağın hareketleri seri şekilde yaparak hem vücudu çalıştırırsın hem de kardio egzersizi yapmış olursun.

Örnek bir program vereyim mesela:

İlk önce ısınma/esneme

1 dakika kolları aynı anda öne doğru savurma
1 dakika kolları aynı anda arkaya savurma
1 dakika kolları sağ/sol değişmeli öne savurma
1 dakika kolları sağ/sol değişmeli arkaya savurma
1 dakika kalça ile daire çizme
30 saniye kolları kafanın üstünde tamamen gerili tutma (tavana değmeye çalışıyormuşsun gibi)
30 saniye aynı pozisyonda vücudu hafif sağa kırıyorsun
30 saniye aynı pozisyonda vücudu hafif sola kırıyorsun
30 saniye kolları yana açıp yere paralel tutma
30 saniye bel esnetme: Bacakları açıyorsun. Bacakları kasıp dizlerin kırılmamasına dikkat ediyorsun. Sonra beli dik tutarak öne eğiliyorsun, dengeyi sağlaman için kolları da ileri ve yukarı doğru tutman gerekiyor. Kilona göre bu hareket zor olabilir, çok zorlayacak kadar eğilme. Olduğu kadar.
30 saniye bacak esnetme: Bacakları birleştir. Dizleri kırma. Sonra eğilebildiğin kadar öne eğilip bacakları tut. Yine fazla zorlama, hafif bir esneme hissi olacak sadece.

Bunlar bitince epey ısınmış ve yorulmuş olman lazım. Hatta o 30 saniyelik sabit tutma hareketlerini ilk seferlerde aralıksız yapamaman normal.

Asıl program

Aşağıdaki her hareketi bir dakika yapıyorsun. Bir dakika içinde kaç tekrar çıkıyorsa yapıyorsun. Bir dakika bitmeden kas bitkinliği ya da kardio yüzünden yapamayacak hale gelirsen olabildiğince az dinleyip 1 dakka bitene kadar devam. Hareketler arasında dinlenme yok. Biri bitince hemen diğerine başlıyorsun.

1) Şınav, yarım şınav ya da ağırlığını duvara yaslayarak şınav (seviyene göre). Yarım şınav yapcaksan dizlerinin altında minder falan koy, dizlerin sorun çıkartıyorsa da yarım şınav yapma bence.
2) Mekik ya da yarım mekik (kilondan dolayı ayaklarını bir yere sıkıştırman ve kalkarken kollarından momentum alman gerekecek muhtemelen)
3) Dumbbell overhead press: Ayaktayken (iki dumbbell'i omuzlarının üstüne koyuyorsun. Sonra tavana doğru kaldırıp indiriyorsun. Yine seviyene göre 5-10 kiloluk iki dumbbell iyidir. Hiç olmazsa 2-3 litrelik şişe de falan kullanabilirsin.

Bu üç hareket bitince 30 saniye dinlenip 5 tur yapıyorsun. İlk seferde çok yormamak için 5 yerine 2-3 tur ile başlayıp gittikçe arttırabilirsin. Bu tarz spor şekli vücut çalırtırmanın yanında kalbini de baya çalıştırır. Hem ağırlık hem kardio çalışmış olursun. Haftada 3-4 gün yapman yeterli.

Bu program örnek sadece. Dizlerini rahatsız etmeyen her türlü hareket koyabilirsin. Aslında bu tarz programlara squat, zıplama, hafif ağırlıkla deadlift tarzı hareketler konuluyor ama dizlerin yüzünden çıkardım onları.

di said:

Bu arada evi dolasip geldim de onu takacak yer yok. Hani kosu bandini katlayip kaldiririm diger odaya da bunu napcaz =) Indirilip kolayca geri takilacak birsey de degil.

Önce tavana ucunda bir kanca olan bir düzenek monte ediyorsun. Sonra kum torbasını oraya asıyorsun. Takıp çıkarması zor değil ama genelde iki kişi yapılıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Forumdan okuyup bişi yapma bence. Burda yazanlar isterse yıllardır spor yapsın bu işin okulunu, tekniklerini, anatomiyi, kinesiyolojiyi tam bilmeden ne kimseden program al, nede dediklerini yap bana göre.

p.s : Mirage'in postunun itafen yazdım gibi olmuş ama Mirage gene bildikleriyle yardımcı olmak istiyorsada hani eğer böle ciddi bir problemin varsa burdakilerin ne dediğine pek bakma git profesyonel bir yardım al. Kişisel olarak yazmıyorum ama böle konularda şunu öğrendim eğer bir sakatlığın varsa o konuda uzman doktora gitceksin, parayada kıycaksın. Tedavisi neyse yapcaksın. Forumla olucak şeyler değil bunlar ki diz sakatlığı en kötüsüdür.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...