Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

it's gonna be hot - Yardım lütfen

mclovin

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar, amd phenom x2 II 965 c2 revizyonunu kullanıyorum. ( ya da öyle zannediyorum bilemiyorum ama c2 bence ) 145w lık versiyon yani. ilk aldığımda eski işlemcim athlon x2 5200' ü soğuttuğum ocz vanquisher fanımı taktım ve işlemcimi hiç soğutamadığını gördüm. ardından çıkarıp stok fanı taktım ve gelmiş geçmiş en gürültülü fana sahip olduğumu farkettim. gelin görün ki işlemcim soğuyor gibiydi, sıcaklık 45-50 derece ve en yoğun uygulamalarda 65 dereceyi görüyordu. ses problemi delirtmek üzereydi ki tekrar vanquisher ı kullanmak için thermal macun vs alarak denedim ve eskiden dota oynarken bile ısınan işlemcim daha stabil çalışmaya başladı. fakat nba 2k10 falan oynadığımda işlemcimin ısınarak kapandığını gördüm. neyse oynamam sesten iyidir dedim, vanquisherım da işlemcime yetememeye başladı ve stok fanı geri taktım. asıl sorun burada başladı, stok fanım da artık işlemcimi soğutamıyor. Mud TV demo oynarken bile 85 derece görüyor işlemcim ve delirmek üzereyim. fan tavsiyesi olsun, sorun nasıl çözülebilir olsun fikri olanlar paylaşsın, beni bu dertten kurtarın. Windows Xp kurmaya çalışırken bile " installing devices " kısmına geldiğinde ısınıp kapanıyor bilgisayarım ve açtığımda işlemcimin 85 derecelerde seyrettiğini görüyorum. 90 da kapatıyor kendini zaten anakart.

ayrıca sormak istediğim bir şey var thermal macun sürülürken elime bulaşan macun işlemcinin pinlerinden birine ya da birkaçına da sürüldüyse, bu aşırı ısınmaya yol açıyor olabilir mi? netekim ısı iletkeni, hani fazla iletiyordur falan.

not: oc yapmadım hiç bu bir, kasa kapağım kapalı, 12cmlik çift fanlı kasam var ve içerisi işlemcim 80 dereceleri görmeden gayet serin duruyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Thermal macun olarak ne kullaniyorsun en basta? bi bunu yaz.

sicaklik okumalarini neyle yapiyorsun birde bunu.

vanq ardindan stok heatsink kullanip da bir basarili bir basarisiz sonuc alman bana uygulamadan gibi geliyor. muhtemelen en sik yapilan hatalardan termal macunu gerektigi gibi uygulayamamaktan kaybediyorsun. veya vanq in vidalarini cok siktigin icin board esnemesinden dolayi heatsink tablasi cpu ustune tam oturamiyor.

uyguladigin macuna gore ikinci teorin de dogru olabilir. cogu kaliteli macun gumus ve bakir icermesine ragmen iletken degiller. fakat yinede risk barindiriyor. seramik bazli macunlardan da kullaniyorsan cpu da verim alamamanin sebebi bu olabilir. genelde gumus tabanli macunlar kullanmak daha iyi sonuc verir.

yapman gereken vanq dan ve cpu yuzeyinden temiz bi sekilde macunu temizle( temizleyicin yoksa kokusuz aseton) , pamuk kulaniyorsan kullanma, iplik parcalari problem olabiliyor. iz birakmayacak bi bez tercihen. macunu da islemcinin tam ortasina bezelye tanesinin yarisi kadar kullan goz karari. heatsink i oturttuktan sonra vidalari sikistirinca muhtemelen her yere dagilir zaten. vidalari da capraz capraz azar azar sik, gereginden fazla sikarsan board kasmaya baslayacaktir zaten.

birde islemcin board un bios versiyon listesinde yoksa islemcinin okudguun anlamiyor olabilir , bios versiyonunun islemcinin desteklediginden emin ol.
Sosyal ağlarda paylaş

thermal macun olarak akasa nın bir macununu kullanıyorum. ben macunu alıp car car her tarafa sıkmıştım bilmiyordum azcık sıkılması gerektiğini bunu öğrendiğim iyi oldu.

sıcaklık okumasını gigabyte ın kendi easytune 6 programıyla yapıyorum. tavsiye edebileceğiniz başka program varsa deneyeyim.

bir de işlemcinin pinlerini neyle temizlerim?

son olarak, işlemcinin bozuk olma ihtimali var mıdır? bu yüzden aşırı ısınıyor olabilir mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Muhtemelen sorunun kaynaklandigi yer anlasildi. Akasa nin thermal macunlari silikon tabanlidir , gumus bazli olanlar kadar iyi sonuc vermesi pek beklenemez. Bol surmenin de illaki etkisi olmustur. Ben sahsen arctic silver 5 ve noctua h1 disinda disinda birsey kullanilmasina saglik vermiyorum.

pinleri tercihen arasi cok sik olmayan sert killi bi dis fircasiyla , izopropil alkol veya daha once dedigim kokusuz aseton alternatifini hafifce kullanarak temizleyebilirsin. fircayi tek yonde kullanmak ve bastirmamak, pinleri egip kirmamak icin baya onemli.

degerleri okumak icin ise coretemp ve cpuid hw monitor oneriyorum ben. genelde en saglikli degerleri onla okudum.

islemcinin bozuk olma ihtimaline gelince, pek zannetmiyorum ama islemci basina gelenlerden sonra iflas etmismidir onu deneyip goreceksin artik.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...