dastingo Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Selam paticikler, ben aikidoya başlayacağım bana bilgi verin demiyorum, zaten aikido öğrenen bir insanım, bildiklerinizi ve yorumlarınızı, tecrübelerinizi paylaşmanızı istedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 başlama hiç. adam gibi karşılık verebilmek için senelerini harcaman gerekiyo. onun yerine MMA'ye gidiyosun. ilk dersten 1-2 şey kapıyosun. aikido yalan gitme hiç.entel sporu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 90 yasinda bile yapabilecegin bir spor Aikido. Derin felsefesi olan, icine girdikce kendini kaptiracagin, sacma salak sokakta super dovusecem harika olacam tavirlarinda insanlarin gelmedigi ( bkz. Killer ), kilic ve jo uzerinde kendini bir hayli gelistirebilecegin canavar gibi bir martial art. Sakin ama sakin ara verme. Ben 2 defa uzun ara vermek zorunda kaldim. Her seferinde haftalar surdu toparlamam. Gerci tabii seviyen yukseldikce toparlama zamaninda artiyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 tanıdığım 3 kişi yaptı daha önce 2 si bayan. Hepsi spor niyetine yaptılar. Estetik bir spor falan filan onları biliyorsundur muhtemelen ek olarak söyleyebileceğim, arkadaşlarım genel olarak vücutlarının daha esnek ve zinde olduğunu söylediler aikido yapınca. Özellikle bıraktıktan sonra fark etmişler değişimi, odun fazına geri dönerken. edit: sharky nin yazısını görünce aklıma geldi bunların çok güzel bir ağaçtan kılıçları vardı do muydu neydi adı bir de sopaları vardı. Güzel eğleniyorlardı, kıskanmıştım. İşin dövüş sanatı yönüyle ilgili en ufak bir bilgim yok bu arada görüldüğü üzere, sadece benim elemanlar arada gelip -tut kolumu -sağ üsten yumruk atmaya çalış -olmadı daha yukarıdan, bak şöyle geleceksin falan yapıp beni yere yatırıyorlardı. adiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Dışarıda teknik uygulayabilmek için siyah kuşak olman lazım en az ama nihayetinde dövüş sanatlarının en güçlüsü olduğunu duymuştum. Bir yerden sonra özü kaptıktan sonra kendi tekniklerini de yaratabilirsin. Bayağı sabır istiyor ama karşılığını da veriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 sharky said: 90 yasinda bile yapabilecegin bir spor Aikido. Derin felsefesi olan, icine girdikce kendini kaptiracagin, sacma salak sokakta super dovusecem harika olacam tavirlarinda insanlarin gelmedigi ( bkz. Killer ), kilic ve jo uzerinde kendini bir hayli gelistirebilecegin canavar gibi bir martial art. Sakin ama sakin ara verme. Ben 2 defa uzun ara vermek zorunda kaldim. Her seferinde haftalar surdu toparlamam. Gerci tabii seviyen yukseldikce toparlama zamaninda artiyor.. pardon saçma salak olduğuma nasıl karar verdin bi mesajımla?tebrik ederim, aikidoyla zihin açmışsın baya. adam ne niyetle istediğini yazmamış ki.ben dövüşmeyi, savunmayı öğrenmek isteyeceğini düşünerek söyledim dediğimi. 3 ay yaptım ben bi faydasını görmedim.çünkü ciddi sabır isteyen bi spor senelerini vermen gerek.gerçi sen biliyosundur bunu pardon. brazilian juijutsu'ya baktım 1 kere de antremana katıldım, aikidodan daha sağlam savunması bence.hem savunmayı hem saldırmayı öğreniyosun. zinde vücut beyin falan istiyiosa plates yoga falan da yapabilir?arkadaş amacını yazmamış. ben de kafamdaki amaca göre söyledim neyse benim gibi sokakta dövüşcem diyen insanlar yazmasın sorry Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Kendi tekniklerini yaratma kisminda insanlar bazi noktalari kaciriyorlar. Siyah kusak ( Shodan ) oldugunuzda daha Aikido'yu yeni yeni ogrenmeye basliyorsunuz. Yani daha bir sey bilmiyorsunuz :) Her bir teknik, kisiye ozeldir. Tori ve Uke'ye. Dolayisi ile yapilan her teknik, O ANA ozgu bir tekniktir. Kisinin kilosu, boyu, cevikligi, anatomik yapisi, atagin sekli, gelis hizi, ya da sizin ataginizin sekli ve gelis hizi, uzakliga gore cesitlenir. Kimi Shihonage yi omuzdan yapar, kimi geri adim atarak yapar. O andaki duruma gore degisir teknik. Onemli olan ilk gelen atagi savusturmak ve savusturdugun andan sonraki duruma gore teknigine devam etmektir. Tabii kafanin full bos olmasi lazim o anda, bir seyler dusunuyorsan, ya da su teknigi yapayim dersen, o teknik teknik olmaktan cikar :) Tabii bu yazdiklarim ust kusaklar icin gecerli. Ilk baslarda gelen ataklara alisabilmeniz icin, kol tutulur, benzer ataklarla gelinir vs.. Gercek hayatta kimse kolunuzu tutmayacagi icin, Aikido'ya baslayan herkes, ne yani kolumu mu tutacak da teknik yapacam diye dusunur. Oysaki boyle bir durum yoktur, bu alisma surecini hizlandirmak ve olabilecek sakatliklari onlemek icin yapilan bir gelistirme yontemidir. v.s. v.s. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Giovanni said: Dışarıda teknik uygulayabilmek için siyah kuşak olman lazım en az ama nihayetinde dövüş sanatlarının en güçlüsü olduğunu duymuştum. Bir yerden sonra özü kaptıktan sonra kendi tekniklerini de yaratabilirsin. Bayağı sabır istiyor ama karşılığını da veriyor. arkadaş benim dediğimi daha güzel yazmış.o siyah kuşak için de 8 sene falan anca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Polemige girmeyecegim. Bir de Aikido'nun bir "SAVUNMA SANATI" oldugu yonunde yanlis bir kavram vardir, hayir Aikido "HARP SANATI" dir. Illa karsi tarafin saldirmasi beklenilmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Ayda kac saat Aikido ile ugrastiginiza, hocaniza ve kendinize gore degisen bir suresi var onun. Eskiden belirli statik sureler vardi su kadar olacak bu kadar olacak, sonra 2 Kyu olacak, yok sonra sunlar gelecek diye. 1 senede de siyah kusak olursunuz. 2 senedede, 8 senede de.. O size bagli bir durum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 sharky said: Polemige girmeyecegim. Bir de Aikido'nun bir "SAVUNMA SANATI" oldugu yonunde yanlis bir kavram vardir, hayir Aikido "HARP SANATI" dir. Illa karsi tarafin saldirmasi beklenilmez. öğretilen,anladığım,okuduğum "savunma sanatıydı". ben de baya küçümseyen bi dille yazmışım şimdi farkettim. daha iyi yönlendirme için arkadaşın amacını bilmek gerek ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Amacin onemi yok. Aikido bir sanat. Resim de bir sanat. Yagli boya da yaparsin sulu boya da. 3 ay da Aikido yaparsin, 30 sene de. Zaten martial artlarda, her ne icra ediyorsaniz edin, belirli bir leveldan sonra, fiziksel egolarinizin hepsini tatmin ediyorsunuz ya da yeniyorsunuz. Dolayisi ile ister Brazillian Jujitsu yapin, ister Jujitsu yapin, ister Kendo, ister Iaido, ister Aikido. Farketmiyor. Olay, yaptigin isten zevk almak, ve zevk alarak yapmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 adam şimdi gelip, ben geçen dayak yedim heriflerin hepsini tek tek dövmek istiyorum derse o zaman komedi olur ama haha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 合気道 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Zannetmiyorum oyle bir sey diyecegini, oyle bir sey diyecek olsa Aikido spesific topic acmazdi diye umuyorum. Eger amac oysa, MMA, Kickbox falan direk.. 1 senede sokakta cok tehlikeli adam olursun onlari ogrenerek. 10 sene icra ettikten sonra da bol bola ameliyat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Ninjutsu calistim zamaninda. Aikido ile cok benzer. Daha dogrusu biri digerinin silahlisi gibi genellemek cok yanlis olmaz. Sharky'nin ustune cok bisey demeden bildiginiz sanat demek istiyorum. Siniri sizsiniz ve fiziksel olarak katkilari da inanilmaz olcude. Sanatta ustalasmak cok vaktiniz alabilir ama duzenli idmanlarla kisa surelerde inanilmaz bir kondisyon sahibi olabiliyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dastingo Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Çok teşekür ederim hepinize bildiklerinizi paylaştığınız için, özellikle de sharky'ye. Dediğim gibi zaten aikido'ya başladım, ve başlayalı daha 1 ay oldu. Aikido'nun ne kadar etkili olduğunu, -sadece- bir savunma sanatı olmadığını, hatta çok etkili ve tehlikeli bir dövüş sanatı olduğunu da biliyorum. Zaten aikido'nun küçümsenmesi çok saçma geliyor bana. Aikido'yu küçümseyen kişi aikido'nun nasıl bir şey olduğunu bilmiyordur, yanlış bilgilendirilmiştir. Sokakta bu güne kadar kimse bana etkili olmamı gerektirecek bir davranışta bulunmadı, olaki bir gün böyle bir durumla karşılaşırsam diye ve dövüş sanatlarına küçüklüğümden beri çok ilgim olduğu için aikido ya başladım, özellikle de aikido nun felsefesi çok hoşuma giderdi hep. İzmir güzide bir şehrimiz. Aikido çalışırken vücudumda fiziksel bir yorgunluk değil, dinginlik ve esneklik hissediyorum. Zihinsel olarak belli bir ölçüde yorgunluk oluyor çünkü teknikleri gözlemleyip doğru bir şekilde uygulamaya çalışıyorsun sürekli olarak. Fakat ders sonunda farkediyorsun ki zihinsel olarak rahatlamışsın, mutlusun, ve başlarken canını sıkan birşey var idiyse eğer, artık yok. Aikido daha 1 aylık bir öğrenme sürecinde bile ne kadar mükemmel bir sanat olduğunu belli ediyor. Zaman işine gelirsek, yıllar geçip gidiyor zaten. 5 sene önce başlasaydım şimdi çok farklı yerlerde olurdum. Şimdi başladım, bir 5 sene daha göz açıp kapayıncaya kadar geçecek. Bir de şu da var, bir binayı yıkmak saniyeler sürer, aynı binayı yapmak ise aylar. Aynı şekilde, gözlemlerime göre yıkıma yönelik dövüş sanatlarında ilerleme daha hızlı oluyor (hiç bir dövüş sanatının felsefesinde gerek olmadığı halde güç kullanmak kaşıdakine zarar vermek yoktur). Aikido gibi dövüş sanatlarında ise haliyle daha yavaş oluyor bu süreç. Aikido yaparken, aikidonun müthiş bir tecrübe ve özellikle zekanın ürünü olduğunu görmek de beni çok etkiliyor. Morihei Ueshiba Sensei'nin çok zeki bir adam olduğu şüphe götürmez bir gerçek. Neredeyse tüm teknikler kılıçla uygulanabiliyor, çıplak elle uygulanan teknikler bile kılıçla yapıldığında hepsinin kılıç hareketleri olduğu anlaşılabiliyor. Son söylediğim olay izlemeden anlaşılabilir mi bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Avrasya da misin Federasyonda mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dastingo Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Sanırım federasyon oluyor bilmiyorum tam olarak. Akyurt okulları olarak geçiyor. Bilgiğim kadarıyla Japonya'ya bağlı ama.. Bizim hocamız Gürhan Gülmaya Sensei (2.Dan) kendisi Yusuf Akyurt Sensei'nin öğrencisi. Yusuf Akyurt'da kısa bir süre önce 6.Dan oldu sanırım. Gazete'de okumuştum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Zor. Turkiye Federasyonu ve Aikido pek barisamayan kavramlar. Kolay gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 MMA ile cidden cok guzel adam doversin sdfg. aikidonun felsefesi falan da var, vakit alan bisi. Vaktin bol ise yap direkt. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 felsefesini öğcenince benim de hoşuma gitmişti de, benim aradığım zihin rahatlaması, beden esnekliği, vücut rahatlaması olduğu için vazgeçtim. neyse sen yine baya bilgilisin zaten.kolay gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dastingo Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Dostum eğer aradıkların onlarsa bırakmakla yanlış iş yapmışsın. Ya da aradığım bunlar olmadığı için diyecektin. Bi tutarsızlık oldu :) Da, benim de aikido ya gitme nedenim o dediklerin değil, onlar sadece aikidonun ekstradan avantajları, önceliğim tabikide dövüş sanatı olması. Yoksa yoga yapardım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 ha evet yanlis yazmisim heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 samuray olmak istiyorum ben ne lazim? aikido, kendo, iaido, bunlarin 3unu birlikte yapabilir mi bir insan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar