Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dünyanın en iyi çizeri?..

stingbull

Öne çıkan mesajlar

Portre çizmede yaratıcılık mı olur hey allahım..Adam fotoğraf çekip onları referans olarak kullanıp çiziyor.Saçma kıyaslamalar yapıyosunuz adam imgesel çalışmıyo, yaratıcılık söz konusu değil burda sen gelmişsin yaratıcılık yok diyosun.. ki adamın yaptığı resimlerden en kötüsünü al onu bile çizebilcek biri olduğunu sanmıyorum burda.Adam fotoğraf çekip, üstüne brush uygulayıp sergi açıcak evet harbiden.40 saatte çizdiği resim bi yana bi foto çekip psde brush uygulayın işte bi şaheser yarattınız.Ne gerek var gereksiz kasmaya özen göstermeye, emek harcamaya..artist statement ı, philosophy i bi okuyun sitede.
Sosyal ağlarda paylaş

Portre ciziminde yaratıcıklı olur demeni görmezden geliyorum valla.

Sacma kıyaslamalar değil yapılanlar. Ortada bir cizer var, bir illustrator, kendini böyle tanımlıyor, sen onu böyle tanımlıyor. Bizde baska illustatörlerle cizerlerle karsılaştırıyoruz. Oldukca basit oldukca genel ve mantıklı bir karşılaştırma.
veya adamın elde ettiği görsele ulaşmanın baska yollarıyla karşılaştırlıyo, buda en az diğeri kadar mantıklı bi karşılaştırma.

Burda onun kadar iyi cizer olup olmaması önemli değil.

Fotoraf cekip iki brush uygulayıp cıkarttığın işle, 40 saate yapınlan işin bir farkı yoksa, o 40 saatirn bir değeri yoktur, git adama sor oda bunu söyler sana (bu arada 40 saatten cok vakit alıyordur o işler).

Hani öle köpürmüşssinki, adam zaten fiziksel niteliklerden cok karakter özelliklerini ruhunu yansıtmaya calısıyorum, dokularla paragraf yazıyorum diye bık bık etmiş, sen gelip burda "portrede ne yaratcılık olacak" diyosun.

bi sakin olup öle tartışalım.

HErkez burda kendi düşüncesini söylüyor, kimsenın dediği "gerçek" değil, seninkide deil. Sakin biraz lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

insanlar hala vasıfsız yeteneklerini, çaresiz egolarını tatmin etme amacıyla sergiliyor. dahası bu sergilerin hangisinin iyi hangisinin kötü olduğuna dair soyut fikirlerini, bir anlamı varmış gibi mantık dışı kelimelere döken ve kendini tatmin etmeye çalışan bir başka insan güruhu daha mevcut. siz insanların bu acınası haline bir yorum getirerek sizlerden biri olma fikrini reddediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok entel kendini bi bok sanan ekşisözlük tipi mal var bu sitede ya valla..
İşin üstadları da vardır o ayrı istisna tabi.Sen bu adamın çizdiği bi resmi çizmeyi başar da bi ondan sonra vasıfsız yetenekler ve çaresiz egolar hakkında konuşursun.Sanatçıların egolarını tatmin etmek amacıyla eserlerini sergilediklerini zannetmiyorum.Adam sanatçı...
İşte laf yapmak dünyanın en kolay işi.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Konu photorealizmden açılmışken, bu tarzda çalışanlardan sadece Bodin'i biraz sevebilmişimdir. Her ne kadar kızının şaçlarını çizip dursada ilginç çalışmaları da var. Yağlı boya bu aşağıdaki.

http://www.jacquesbodin.com/Photos/De%20dos%20XXIXb.jpg

Postmodern hiper gerçekçilik içince incelemek lazım aslında bunları. Minimalism ile Post-modernizmi birleştirmek her zaman şaçma gelmiştir ama bana, resimde yaptokları bu gibi geliyor nedense. Çoğu kişi minimalizm yok der ama burda.

bu çok iyiymiş yalnız, saygı duydum.
Sosyal ağlarda paylaş

stingbull said:

Çok entel kendini bi bok sanan ekşisözlük tipi mal var bu sitede ya valla..
İşin üstadları da vardır o ayrı istisna tabi.Sen bu adamın çizdiği bi resmi çizmeyi başar da bi ondan sonra vasıfsız yetenekler ve çaresiz egolar hakkında konuşursun.Sanatçıların egolarını tatmin etmek amacıyla eserlerini sergilediklerini zannetmiyorum.Adam sanatçı...
İşte laf yapmak dünyanın en kolay işi.
Sanatçı dediğin adam da ne yapıyorsa para ve başarı için yapıyor. Bunun temelinde de kendini tatmin etmek yatıyor.

Sanatçı deyince çok iyi niyetli, karşılıksız ve durmaksızın güzellik üreten insan olarak algılıyorsunuz. Onun da birinci amacı popüler olmak. Sonra gelsin paralar gelsin seksler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...