Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Okul web serverları

Brigand

Öne çıkan mesajlar

ne yaparlar şu okul web serverlarına(linux,php) anlamıyorum, nasıl becerirler bu kadar dandik yapmayı?

Bir proje yaptığımdan okulun web sunucusunda sorunsuz çalışmasını sağlamaya çalışıyorum da aldığım binbir hatadan en garibini sizinle paylaşmak istedim

Autorun_initializeSession() class methodu çalışır da nasıl olur Autorun_InitializeSession() için method bulunamıyor hatası verir bir php server? Karakter setle de alakası yok.

Tamam küçük harf yazarım hiç sorun değil de sorunu tespit etmek zaman alıyor, aldı da.

Böyle hataları bir servera koyabilmek için özel çaba harcıyorlar gibime geliyor şahsen, kendi kendine olacak iş değil yahu
Sosyal ağlarda paylaş

ne diyon tim?

methodun adı Autorun_InitializeSessions() iken

$obj->Autorun_InitializeSessions();

diyorum ulaşamıyorum
gidip adını Autorun_initializeSessions() diye değiştiriyorum

$obj->Autorun_initializeSessions() diyorum çalışıyor.

hem anlamıyorsun hem atarlanıyorsun. şimdi birileri de gelir "brigand çok agresif rererö" yapar. diyorum hep, bilmeden çok bilmişlik yapan insan dolu burası, mesaj yazmadan önce karşınızdaki insanın makul bir bilgi birikimi olabileceğini düşünün.

aslında komiksin, hani böyle bir havalarda olsam seni ciddiye almasam amma gülerim sana. seni takmak kabahatim belki.

aşağı yukarı bana attığın yanıtların her iki tanesinden birine aynı tavırda yanıt atıyorsun, vazgeçsen beni de uğraştırmasan iyi olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Autorun_InitializeSessions nedir ? Neyin uzantisidir ? Nerede kullaniyorsun ?

PHP Core'unda boyle bir sinif/fonksiyon yok. Yine ayni sekilde bilinen sistemler uzerinde boyle bir sorun da yok.

Ya kullandigin class'larda var sorun ya da bir bug gelmis basina onun ceremesini cekiyorsun.

Ha okuldaki IT'nin hatasiysa, kullandigin bitr sistem cagrisi, ortak class hatali ise at mail'ini duzeltsinler. Nedir bu linux iste dandik edalari.

Hani bok attigin insanlar bi halt bilmeyen tipler olsa neyse de en azindan senin gibi bir tipin de dahil oldugu bir toplulugun kullanabilecegi bir sunucu kurup yayina sokmayi becermisler.

Hepsini gectim, madem boyle, kimse bir bok bilmiyor beceremiyor, otur coz sorunu, sorununu paylas/gonder bitsin cilen. Gelip burda aglama "ne dandik bunlar" diye.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Autorun_InitializeSessions nedir ? Neyin uzantisidir ? Nerede kullaniyorsun ?

method o method uzantı filan değil. istediğim yerde kullanırım behaviour değişmez. kendi yazdığım bir classın içindeki bir method.

said:
PHP Core'unda boyle bir sinif/fonksiyon yok. Yine ayni sekilde bilinen sistemler uzerinde boyle bir sorun da yok.

aradın galiba nette, yazık olmuş. 2 satır üstte dediğim şeyi tekrar demiyim buna.

said:
Ya kullandigin class'larda var sorun ya da bir bug gelmis basina onun ceremesini cekiyorsun.

classta sorun yok, içindeki tüm methodlar canavar gibi çalışıyor Autorun_I ile başlayanlar hariç. o da Autorun_i ile başlatınca düzgün çalışıyor.

said:
Ha okuldaki IT'nin hatasiysa, kullandigin bitr sistem cagrisi, ortak class hatali ise at mail'ini duzeltsinler. Nedir bu linux iste dandik edalari.

linux dandik ne zaman dedim? oha, lafı g*tünden anlamak bu kadar olabilir. class ortak değil kendi yazdığım class ama hala anlatamadım bunu işte ne kadar zormuş arkadaş sana birşey anlatmak. bug var phpde kesin phpyi derlerken saçma birşeyler yapmışlardır. güvenlik olsun diye hatta Suhosin Patch mıdır nedir koymuşlar daha birsürü saçma sapan şey var.

said:
Hani bok attigin insanlar bi halt bilmeyen tipler olsa neyse de en azindan senin gibi bir tipin de dahil oldugu bir toplulugun kullanabilecegi bir sunucu kurup yayina sokmayi becermisler.

nerden biliyon nası tipler olduğunu? linuxa web server kurmak iş mi, herkes yapar onu. senin gibi bir tip bile yapıyor malum.

said:
Hepsini gectim, madem boyle, kimse bir bok bilmiyor beceremiyor, otur coz sorunu, sorununu paylas/gonder bitsin cilen. Gelip burda aglama "ne dandik bunlar" diye.

ftp userı ile neyi çözecem root erişimim var sanki, bunu da mı bilmiyon yazık. olsa bile işim var gücüm var milletin hatasını ben mi düzeltecem? parasını verceklerse düzelteyim. zaten hoca istese resmi yazı olmadan yine verilmez root şifresi, hiyerarşik yapılar böyle çalışıyor. acaba sen nasıl çalışıyorsun düşünmeden edemiyorum tabi, belki herkesin bildiği tek root şifresi ile bütün makinaları idare ediyorsunuzdur veya sen etmeye çalışıyondur onlar ediyodur.

her seferinde lafları yiyip yiyip ağlak ağlak mesaj atmaya çalışıp kendini daha da alçaltma
Sosyal ağlarda paylaş

Kendi yazdigin sey calismiyor yani ? Ok. Solved.

edit : hani sonradan ekleyeyim dedim. verecek bir suru cevabim var ama ne oldugu belli olmayan seyi ayni mesaj icinde iki kere yazip ikincisinde anlatamadim bir turlu demissin. yazdiklarin bile sacma sapan cidden.

"suhosin patch ve bir suru sacma sapan sey kurmuslar" cumlesinden bile gayet belli konu hakkinda hic bir fikrin zikrin olmadigi. buna ragmen bu platformda yazdigin kodla ilgili hatayi baskasina yikiyorsun.

daha fazlasini cevaplamaya bile gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

class x { function Autorun_Initialize() { ... } }
$obj = new x()
$obj->Autorun_Initialize();

çalışmıyor da

class x { function Autorun_initialize() { ... } }
$obj = new x()
$obj->Autorun_initialize();

çalışıyor bunun benimle ne alakası var, ama anlamazsın sen işte kafa kalın.

suhosin patche de gerek yok abartılı bir güvenlik var zaten adamların serverlarında. php kullanan zaten %5 bile değil millet html takılıyor ne bir panel var ne doğru düzgün php ayarı. saçma sapan dememin nedeni sorunun kaynağının büyük ihtimalle o olabileceği ve kullanımının yersiz olması.

zırlama artık pls.
Sosyal ağlarda paylaş

Off kes cidden. Hani tartisacaksin diye etmedigin hakaret kalmadi. Sorun senden kaynaklaniyor sunucudan degil. Daha da dogrusu php'nin bir bug'indan kaynaklaniyor.

Gidip set locale'li kaldirirsan gayet cozersin sorununu. Kaldi ki bu bug'in oldugu uzun suredir asikar. Sadece link'teki olay da degil, etki ettigi baska seyler de var.

Demekki neymis, sunucuyu kuranin yaptigi ayar ile alakasi yokmus. Daha onceki mesajlarda bahsettigim gibi bir bug'mis, ceremesini sen cekmissin.

Yapman gereken adam gibi mail atip bildirmekmis, burda atarlanip hakaret etmek degil.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...