abvblizzard Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 Dwinz said: benim tam olarak nota bilgim yok davulcu olarak ama solonun girdiği yerde bas, gitar, klavye sıra sıra çift sese gidiolar birbirlerinin sanırım. nası ben duymuyorum dersen açıklayamam gerçi sana burda ama öle :) edit: saol yorumlar için. ayrıca bi sorum daha olucak genel. dinledikten sora bir daha dinlemek istermisiniz ne biliyim kalır ya akılda parçalar ulan birdaha dinliyim tarzında. onun gibi birşey uyandırıyormu parça? unisondan kastım unison solo abi. dream theater vari klavye+gitar solosu yani. çok boş durmuş şarkının o kısmı. boş derken gereksiz değil bişeyler eksik geliyor kulağa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dwinz Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 hmm anladım şimdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 Naçizane fikrim: Tonların geliştirilmesi lazım. Gitar tonu biraz daha gaz ve yüksek olmalı kayıtta. Bir de arada power chord çalmakta çekinmesin gitarist. Bazı melodileri power chord tarzı çalarak şarkıyı güçlendirebilir. Klavyeci biraz daha saw wave içeren ya da sweep tonlar kullansa daha iyi olur. Arada misal davul ve bas ritmine katkıda bulunacak şekilde perküsif tarz synth çalabilir. Ama klavyecide hangi klavye var? Sonuçta sesler de ekipmandan çıkıyor. Arka plandan o da sorumlu olacak. Bir de o solo atarken pad ile arka planı destekleyebilirse bir pad tonla güzel olur. Misal vokal başlarken klavyeci akorun 5li siyle (sırf mi yerine mi ve si bassa vb.) arkayı daha çok doldurur. Bunların üstünde çalışırsa gayet güzel şarkı. Klavyecinin ekipmanını bilmeden böyle söylemesi kolay tabi, dolayısıyla ekipman listesine göre fikir vermek daha sağlıklı olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar