Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

CSS'de 2 soru

Pluton

Öne çıkan mesajlar

Selam CSS'de 2 sorum var;

1-) Örneğin bir
diye elementimiz var ben bu div'in hemen üstünde bi resim çıkartıyorum JS ile ama bu çözünürlüğe göre değişiyo tabi top,left değerleri v.s Bu div'in sol üstüne açmak için ne yapılabilinir mesela ?

2-) Bir pencere açmak istiyorum ama mesela adam en aşağıdaysa bastıgında tam ekranın ortasında görünsün, position verdiğim zaman yine çözünürlüğe göre sorun oluyor
Sosyal ağlarda paylaş

div'in içinde olacak image he mi? öyleyse default olarak zaten öyle olur. ama sen div'in dışında ve sol üst köşede olsun diyorsan div'i fotonun sağ alt köşesine almak daha matıklı çünkü div'ler alt alta sıralanır. yan yana yapmak için float vesaire olayları var da mesajın konusu değil eahaeh
Sosyal ağlarda paylaş

2. soru icin

http://www.nigraphic.com/blog/java-script/how-open-new-window-popup-center-screen

<script>
function PopupCenter(pageURL, title,w,h) {
var left = (screen.width/2)-(w/2);
var top = (screen.height/2)-(h/2);
var targetWin = window.open (pageURL, title, 'toolbar=no, location=no, directories=no, status=no, menubar=no, scrollbars=no, resizable=no, copyhistory=no, width='+w+', height='+h+', top='+top+', left='+left);
}
</script>
Sosyal ağlarda paylaş

1-) 3 div kullan. en üstteki div top left ini alsın. image için bi div daha koy relative olsun, bi div de hop için koy. böylece ekran çözünürlüğü değişse dahi sadece en üstteki dive top, left vererek hepsinin yerini değiştirmiş olursun.

2- bunu bi önceki mesajda cevaplamış arkadaş.
Sosyal ağlarda paylaş

Pluton said:

tamam şu şekil anlatayım madem daha kolay =)

http://jquery.bassistance.de/tooltip/demo/ mesela tooltiplerde linkin üstüne falan geldiğinde bi div neyin açılıyo hemen linkin sol üstünde yada sağ üstünde falan nası yapıyolar bunu ?

dikkat ettiysen mouse'u takip ediyor div.

js ile bunu yapabilirsin.

linkin x,y sini alırsın divin top,left ini buna göre ayarlarsın.

bir elementin x = offsetLeft, y = offsetTop şeklinde alabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...