Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

taşınabilir bilgisayar tavsiyesi.

Fly

Öne çıkan mesajlar

evde değilken boş vaktimi harcamayayım istiyorum ama laptopum adaptörü şusu busu yüzünden her gün taşımak için ağır oluyor, 3-4 saat boş vaktim olmayacaksa almıyorum yanıma.

netbooklar gözüme çarptı 8 saat ömür ot çöp diye, 3d render vs almayacağım, c++ java js vs çalışacağım için donanım da yeterli gibi geldi çoğunun ama ekran ve klavye çok küçük, iş yapamazsın diyor insanlar. onun yerine ultraportable laptop alınması daha iyiymişmiş.

sorun ise 1k tlden fazla vermek istemiyorum ne olursa olsun,
öte yandan okulda mütemadiyen yok şu ders ertelendi şu hoca amuda kalktı derken günde rahat 1-2 saatim boş geçiyor ve şu anda uğraştığım şeyler için o 1-2 saat cidden önemli.

bu vesileyle netbook olur laptop olur, pili rahat en az 4.5-5 saat aralıksız kullanıma giden, kullanımı kolay rahat ve opsiyonel olarak linuxla tam olarak uyuştuğu bilinen bir cihaz istiyorum, neler var bu tanıma uygun ?
Sosyal ağlarda paylaş

Ben 4 aydır netbook kullanıyorum ve şikayetim yok denecek kadar az, artı olarak 1kg olması ve şarjının en kötü ihtimalle 5 saat gitmesi benim için bi avantaj. Evet klavye ve ekran küçük ama zamanla alışıyorsun. Tavsiye edebilirim. Bu arada 5 saat dediğim high performance ve max kullanımda. İlerde ne olur bilmiyorum. Aslında sana 12.1" güzel aletler var, öneririm ama onlarda tuzlu biraz.
Sosyal ağlarda paylaş

düşük voltajlı işlemcilere bakıyorum

en makul dediğin gibi thinkpad http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-59-024049-u350-sulv-su2700-1.3ghz-3072mb-320gb-max.128mb--13.31.3cam-bt-vhp/productdetails.aspx?I_ID=40486 bulabildim,

ama atomların bile hyperthreadi varken bunun yok :

core2duo ların ulv si varmış diyip sevindirik oluyorum, bu defa da türkiyede esameleri okunmuyor

varmış da 1.7k tl civarı burada, o paraya taşınabilirlik falan dinlemem kasa toplarım be.

gören çıkarsa diye yenileyeyim isteğimi :
pili minimum 5 saat giden
ağırlığı 2kg hiçbir şeykilde aşmayan
1k tlyi azıcık aşabilir
üzerinde programlama yapılacak (=çok yazılacak, 3d render vs almıyorum, ölmeden c/c++ compile etsin javascriptte afakanlar bastırmasın java pythonu kaldırsın bana yeter) kadar ergonomik, rahat ıvır kıvır olan bir laptop arıyorum. (hayır 24 inçlik ekrana gerek yok, 15 inç 1280x800 çözünürlüktde ekranın %60 ında kod gösteren eclipse bile tatminkar sayılır benim için)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...