Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kilo vermem lazım!

Buyse

Öne çıkan mesajlar

şimdi öncelikle kendi durumumu anlatayım. ufakken çok zayıf bir çocukken romatizma geçirmişim, penisilin ve stereoid dayadıkları için göt göbek büyük biriydim liseye kadar. lise de yatılı okumanın faydası ve belki ergenlikten dolayı normal gayet fit bir haldeydim. 1.85 boyum var şu an mesela. ancak üniversiteyi asıp mmorpgye falan asılınca göt göbek arttı tekrar malum. 2 senedir falan baya kilo aldım. şu an 110 civarıyım. bi 90 olmayı hedefliyorum. şimdi sabahları 1 saat kadar yürüyüş koşu yapsam yediklerime dikkat etsem bu kiloyu ne kadar zamanda veririm. illa bir spor salonuna mı gitsem. bir karate salonu var buralarda ama apaçi mekanı. hem de o işler var mıdır bilmem.

ne tavsiye edersiniz. spora abanayım mı, diyet mi yapayım ne yapayım.
Sosyal ağlarda paylaş

Rahatsızlanırsınız abi, birden yardırmaya başlamayın 8-9km :P

Mesafeleri yavaş yavaş arttırın, dizlerinize yazık, hele ki 110kg'yeseniz.

Bence öncelikle hayatından abur cuburu, ekmeği, poğaçayı çıkartıp yeşillik + az yağlı et, bolca sebze, su gibi seni aç bırakmayan bir diyet yarat kendine. (doktora da gidebilirsin daha önce hiç denemediysen)

Daha sonra bir defada 9km yürümek yerine 2km'den başla ve yavaş yavaş uzat mesafeleri. Sadece yürümekle de kalma.

Bir de bunları yaparken sıkılmamaya gayret göster. Amatör olarak bir spor dalıyla ilgilensen aslında eğlenceli de olur. Ne bileyim kickbox yap ya da yakın dövüş ilgini çekmiyorsa tenis oyna, yüz.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
şimdi günlük 4 5km yürüyorum minumum. yürüdüğüm parkurun uzunluğu tam belli değil sanırım bi 250-300 metre var. eskiden top sahasıydı sonradan park falan yaptılar etrafına parkur yaptılar oradan çıkarım yapıyorum ama 10 15 tur atıyorum orada belki daha fazla tam saymıyorum. hızlı tempolu yürüyorum daha koşmak için hazır değilim sanki, bi yarım tur koşunca bacaklarım çok fena acımaya başlıyor ayak bileklerine doğru. şimdi spor salonu bakıyorum da keçiören de buralara yakın netten. çok bir şey bulamadım. belediyenin varmış ama hem biraz uzak hem belediye diye çok düşünmek istemiyorum. var mıdır buralarda bilen.
Sosyal ağlarda paylaş

spor salonuna bir ay gidip bir ortama bak bence. Çünkü dışarıda yürüme/koşmak her zaman mümkün olmuyor. Salonu seversen spor yapmak daha kolay gelir hem biraz da body yaparsan vücudun güzel şekle girer. Yemek işini nasıl yaparsın bilmem ama mutlaka düzenli spor yap. Ne çok aban ne savsakla, düzenli yap. Kolay gelsin =)
Sosyal ağlarda paylaş

bende bu pazartesi başladım diete
2 senede 80 kilodan 116 gibi bi rakama gelmişim

artık bi dur demenın zamanı geldı dıye bakalım ıyı gıder umarım

abur cuburu kestım sımdılık cay kahveyı sekersız ıcmeye basladım ekmek yemıyorum aksam hafıf yıyorum

bakalım sımdı asırı kılolu oldugumdan ılk ay bıraz fazla kılo gıder dıye umuyorum
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...