sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Şubat 27, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2010 Bi kaç kişiden yok hırsızlık nası kasılıo bilmemne bşiler duydum..aslında hırsız olmanın asıl noktası aklınızı kullanmak..normal hayatınızdaki durumları düşünün..neyse öncelikle backgroundımızı guttersnipe seçioruz karakter açarken..zaten snooping ve pilferaging skillerini alıosunuz bu backgroundda..başka bi backgrounddan dönmek isterseniz her zamanki gibi kitaplarla bu skilleri öğrenmek zorundasınız.. snooping: çantaları açmakla ilgili olan skill pilferaging: çantadan itemları alma ve aynı şekilde kendi çantanızdan dier insanların çantasına item koymak için gerekli olan skill dex ve int hırsızlık için ana statlardır karakterinizi ona göre yaratın.. öncelikle kasma olayından bahsedicem..snooping i bi afk bulup devamlı çantasını açarak kasabilirsiniz zaten çok kolay artan bi skill 20-30 dakkada 100 leyebilirsiniz bu şekilde rahatca..afk olan biri bulamassanız bile yolda orda burda devamlı açın snooping skilli sizi criminal veya hidden criminal yapmıcaktır dolayısı ile kimse size saldıramaz veya guardlayamaz.. pilferaging skilliniz guttersnipe backgroundında 24-25 gibi bişi ile başlıcak(statları ona göre seçtiğinizi var sayıyorum) bunu en iyi kasmanın yolu şehir dışında birisiyle anlaşmak olucak..çünkü ilk başlarda bolca fail olucak ve criminal olucaksınız...çalabilseniz bile criminal olmanız kaçınılmaz..yüksek miktarda olan (300 odun 500 deri vs.) çalmayı denemeyin..hem skill alamazsınız hemde çalmanız imkansız aynı zamanda criminal olursunuz..pilferaging skilliniz 60 olana kadar tek itemları çalmanızı tavsiye ediorm(eğer arkadaşnzla anlaştıysanız tek odun gibi)..sonradan 75 li 100 lü itemları çalarsanız skill gaininiz daha fazla olucaktır.. 80 den sonra ise 200 lü itemları çalabiliyorsunuz fakat tek liden daha zor olduğu gerçeği var.. bir item çaldığınızda skillinize göre ya criminal yada hidden criminal olursunuz..criminal olunca kaçmayı denemeyin bankaya koymayı deneyin çünkü birinin sizi farketmesi kaçınılmaz olucaktır.. hidden criminal dediğimiz olay ise dışardan bakan bi insana mavi gözüküyo olmanız ve guard size dokunmuyor..fakat herhangi biri size vurursa bu durumdayken criminal oluyosunuz boşuna guard falan yazmayın kendinizi öldürürsünüz =) kimse size vurma riskini kolay kolay almaz..ama çaldıktan sora ortamdan uzaklaşmanız yararınıza olur zira çaldığınız kişi sizin hırsız olduğunuzu farkederse size vurmaktan çekinmicektir ve criminal olucaksınız.. en önemli nokta çantayı açtıktan sonra 10 sn boyunca pilferaging skillini kullanamıyorsunuz..yani 10 sn boyunca o insanın kıpırdamaması gerekir..1 item çaldıktan sonra 2.si içinde 10 sn daha beklemeniz gerekir.. tabi dediğim gibi bu süre içerisinde oyuncu 1 adım ileri doğru giderse çalamassınız.. snooping ve pilferaging skillerinizi "L" tuşuna basarak bulabilirsiniz..böylece action barınıza ekleyebilirsiniz.. en baştada dediğim gibi birazcık akıl işi..gerçek hayatla bağdaştırın.. örnek vermek gerekirse çıplak olarak dolaşan veya üzerinde newbie kıyafetleri olanlardan bütün herkes şüphelenir..fakat skilliniz düşükken armor giyinip çalmayı denemeyin..çünkü başlarda bolca criminal olcaksınız birazcık sabır gerekiyor.. mesela benim şuanda bankamda daggerlar kıyafetler fln var hep =) feda ediyorum çünkü çoğu zaman hidden criminal olup ortadan kaybolabiliyorum guard dokunmadığı için..arada giden armorlarda feda olsun 2 katını çalıyorum o sırada =) aklınızı kullanarak insanlarla sohbet etme ayağınada çaktırmadan bişiler çalabilirsiniz..ve gerçekten işe yarayan bi taktik bu test ettim =) çantasında bişiyler olan insanlar devamlı arkalarına yanlarına bakarak koşarlar..çok uzaktan takip edin..unutmayın önemli olan sizin hırsız olduğunu anlamaması..yoksa 10 sn boyunca arkasında durmanıza müsaade etmicektir.. son olarak bir iki detay veriyim...hırsızlık yapmak için adama doğru dönük olmak zorundasınız..ve equip edilmiş itemları çalamassınız.. sorcağınız başka soru olursa ventten yardımcı olurum.. =)
Alfheim Mesaj tarihi: Şubat 27, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2010 Snoopingle adamın inventory'i açtıktan sonra, Z ye basıp normal karakteri kontrol edebilecek hale geçtiğinizde inventory açık halde yürümeye devam ediyorsunuz. Yani adam sabit durmuyorsa peşinden takip ederseniz(inventorysi açık şekilde) istediğiniz zaman direk çalabilirsiniz.
Fortuna Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Bunda da UO'daki gibi Eldeki silahı targetlayıp inlor attırıp çantaya düsürtünce silahı stealing+last target'la calmak mümkün mü?
Pluton Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 oyunda daha makro yok ki o şekil bi mekaniğide olmıcak sanırım
zipzip Mesaj tarihi: Mart 5, 2010 Mesaj tarihi: Mart 5, 2010 z+gece thievery için süper.hele ki meşalesiz dolananlar tam keklik
Mortis Mesaj tarihi: Mart 5, 2010 Mesaj tarihi: Mart 5, 2010 xenocide efsaneydi ya adam gece böle çalio bişeyler sonra "karış karanlığa karış karanlığa" die die kaçio karanlığa , millet de böle etrafına bakınıo meşale ile onu ario haha çok gülmüştüm
zipzip Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 dün sağolsun 2 armorlu tip izin verdiler.snoopingi 100ledim.pilfering 49 oldu.çatır çatır kitaptır paradır çaldım ama bazıları fazla uyanık :D ayrıca adama snooping yapıp hidden crim olmayıp, adam gelip seni ortaya çıkarmak için vurup kendini crim yapması ve üstüne guard çekmek kadar zevkli bişey yok şu oyunda :D
Pluton Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 zipzip said: z+gece thievery için süper.hele ki meşalesiz dolananlar tam keklik öyle keklikli falan konuşmayalım lütfen çok geldi başıma =)
Quenas Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 zipzip said: dün sağolsun 2 armorlu tip izin verdiler.snoopingi 100ledim.pilfering 49 oldu.çatır çatır kitaptır paradır çaldım ama bazıları fazla uyanık :D ayrıca adama snooping yapıp hidden crim olmayıp, adam gelip seni ortaya çıkarmak için vurup kendini crim yapması ve üstüne guard çekmek kadar zevkli bişey yok şu oyunda :D bi yerden sonra sıkılıyosun ve bırakıosun thiefing i sonra da bunu sana yapanlara gıcık oluosun :) ben 100 ledim 1 hafta once bıraktım artk thiefing i baydi beni daha yapıcı işlere giriştim armor crafting gibi :)
zipzip Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 ya pluto sen değilsin demi?soyup soğana çevirdim pluto diye bi adamı.makroya bırakmış maden topluyor.o topladıkça ben skill kasıyorum
Pluton Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 yok değilim Pluton ve Baradar benim nickler
Reflective Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 aslında slickers(in game sakir)da iyi açıklar bunu gerçek hayattada var onda bu yetenek
slickers Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Mesaj tarihi: Mart 10, 2010 Reflective said: aslında slickers(in game sakir)da iyi açıklar bunu gerçek hayattada var onda bu yetenek ne şakiri lan şevki :D
Öne çıkan mesajlar