Pluton Mesaj tarihi: Şubat 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2010 Valla başlık ne kadar doğru bilemicem =) SQL'de kendimi geliştirmek adına saçma sapan işlerden bir diğeri. Şimdi tablo yapım şöle olsun; tablo: isimler sütunlar: isim,tip tip=1 (erkek isimleri) tip=2 (bayan isimleri) tip=3 (soyadlar) isim | tip cihan | 1 ahmet | 1 hasan | 1 leyla | 2 ceyda | 2 müge | 2 koç | 3 ince | 3 türk | 3 Şimdi efenim adamın cinsiyet seçimine göre ad ve soyad getiricem ama soyadlarda gelmesi lazım. Misal üye erkek seçti; Cihan İnce CiHan Türk Hasan Koç böle rastgele veriler gelmesi lazım, sorun şu ki; WHERE type=1 dediğimde sadece isimler geliyor. WHERE type=1 OR type=3 dediğimde bunları birleştiremiyorum. Bu olayı nasıl yaparım tek sql sorgusu ile acaba ? 31k isim arşivi var 2 sql sorgusu yapmak istemiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Şubat 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2010 31k isim arşivin varsa 1k'sı bile soyadlar olsa 30 milyon çeşit isim eder dfgdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Şubat 26, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2010 işte sorun orda, olm rastgele yan yana koymam lazım 5 tane nasıl olcak fikir ver =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Şubat 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2010 vallaha 2 sorguda yapıver cebinden mi çıkıyo sql sorguları :-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Şubat 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2010 eger dogru anladiysam oraya bi flag koyman gerek mesela @isSelectAll as bit = 0, daha sonra where (blabla bla and @isSelectAll = 1) OR (baska bla bla and @isSelectAll = 0) bolece birinden biri calisacakdir istedigine gore artik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Şubat 26, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2010 onun için bi guide falan var mı ya yapamadım =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Şubat 26, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2010 Brigand said: vallaha 2 sorguda yapıver cebinden mi çıkıyo sql sorguları :-) Sunucu parasını sen mi vericen :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Şubat 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2010 rastgele seçmek sorun. fakat şöyle bir sorun var, tip 1 ve 2 ye eşit olan kayıtların sayısı tip 3 e eşit olan kayıtların sayısından küçük veya eşit olmalı. şöyle yapabilirsin, tip X istedi adam, çağırırsın. sayarsın. o kadar tane tip 3 çağırırsın, yanına koyarsın. union yapabilirdin bu arada, ama union altalta koyar senin istediğini yapmaz tabi. sen çünkü bir field ı iki ayrı instance tan almak istiyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Şubat 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2010 şöyle yaparsın bak SELECT i1.isim, i2.isim AS soyad FROM isimler i1 LEFT JOIN isimler i2 ON t1.tip=3 WHERE t1.tip=1 OR t1.tip=2 ORDER BY RAND() ORDER BY RAND()'da joinli select olduğundan ambiguity oluşabilir, ORDER BY i1.RAND(), i2.RAND() gibi birşey olabilir mi bilmiyorum olursa daha güzel olur tabi gerisini halledersin artık =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Şubat 26, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2010 riglous said: select a.col1, b.col1 from (SELECT @rownum:=@rownum+1 as rownum, t.* FROM test.table1 t, (select @rownum:=0) r where group1=1) a left join (SELECT @rownum2:=@rownum2+1 as rownum, t.* FROM test.table1 t, (select @rownum2:=0) r where group1=2) b on a.rownum = b.rownum Budur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Şubat 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2010 row'un başına @ koyunca ne anlama geliyor ve := ne anlama geliyor blimiyorum açıkcası bunları birisi açıklarsa sevinirim. bir de benim verdiğim kod olmadı mı olur gibi gelmişti bana hala da öyle geliyor dfgd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2010 bu yazdiklarinizi gorunce ben derste hicbisey ogrenmemisim diyorum kendi kendime. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Şubat 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2010 WHERE (type=1 OR type=3) yaparsan olması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Şubat 27, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2010 nameless sen olayı anlamamışın =) aquila ders hiçbişey tecrübe herşey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Şubat 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2010 Brigand said: row'un başına @ koyunca ne anlama geliyor ve := ne anlama geliyor blimiyorum açıkcası bunları birisi açıklarsa sevinirim. bir de benim verdiğim kod olmadı mı olur gibi gelmişti bana hala da öyle geliyor dfgd @ variable declare ettiğinde kullanılıyor. := da bildiğin atama operatörü PL-SQL için. edit: @ t-sql'de böyleydi pl-sql için farklı bi olayı varsa bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Şubat 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2010 Pluton said: nameless sen olayı anlamamışın =) aquila ders hiçbişey tecrübe herşey evet baya yanlış anlamışım hem eahaeh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 o kadar degisken tanimlayip ugrasacagina php'de cok da buyuk olmayan random bir sayi yarat select t1.isim, t2.isim from tablom as t1 inner join (select t2.isim from tablom) as t2 on t1.tip=t2.tip-2 limit $random_number, 1 edik: aciklama: onemli olan inner join'deki 'on' baglaci. yukaridaki haliyle birinci tablodaki tip degiskeni 1, ikinci tablodaki 3 olan sonuclari dondurecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar