Kanuni Mesaj tarihi: Şubat 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2010 bu telefona gelene kadar iphone 3g (2g ve 3g toplam 2 sene) , HTC HD2 ve nokia n900 kullandim veya en az 1 hafta test ettim. motorolanin isminin kotu anilmasi sebebi ile son olarak bunu denedim ve inanilmaz memnun kaldim. iphone`u herkes bildigi icin pek anlatmaya gerek yok, hizli kullanilabilirligi en ust noktada, internet ozellikleri oldukca iyi guzel bir telefon. htc hd2 teknolojik olarak ust seviyede olmasina ragmen en azindan benim kullandigim aletten, ekran hassasiyeti sonrasi olusan klavyede yazma sorunlari ve telefonla konusma sirasinda yanagimla tuslara degmem ve sacma sapan kesilmeler sonrasi zor kurtuldum denebilir. ayrica uzerindeki windows mobile dan memnun kalmadim. 65 k renk ve kullandigi ekran teknolojisi sebebi ile ekranda sira sira noktalarda uyuz etti. ancak ekran karanlikken gorunuyorlar o kadar sorun degil. aletin uretim kalitesi bunlarin arasinda bana gore en kotusu. nokia n900 benim icin qwerty klavye ile tanismama on ayak oldugu icin ilk 2-3 gun cok sasirtici ve eglenceli bir deneyim oldu ancak ekranin kucuklugu, aletin agirligi ve kalinligi arti program olmamasi ve ustune ustluk aletin dikeyde nerde ise sifir kullanima sahip olmasi sebebi ile beni tatmin etmedi. multitasking ozellikleri asmis bir telefon nokia n900 ama benim bir isime yaramadi. meraklilari icin linux tabanli bu alet belki ilgi cekicidir ama bence su an icin uzak durulmasi gereken bir alet. milestone ise nerde ise tum kullandigim telefonlar arasinda her ozelligi ile onde duruyor. ekrani 10 numara yukaridaki aletler icinde en iyisi, klavyesi nokia n900 den buyuk ancak flat , alismak gerekebilir ama oldukca yeterli ve guzel, arti sag taraftaki pad sayesinde cok ise yariyor. android os gelecek vaat ediyor ve oldukca seri ve kullanisli, iphone os a benzettim ben kullanim olarak, telefon ozellikleri yeterli seviyede, google ile direkt entegre oldugu icin sync vs sorunsuz oluyor, aletin boyutlari enfes, ne htc kadar iri nede n900 kadar kalin ve agir. tam ele oturuyor ve metal kasasi ile beni tatmin etti diyebilirim. software marketinde oldukca program var ve cogu beles su anda. alette ornegin htc de olan smart dialer yoktu hemen aradim ve buldum. aletin gorebildigim tek sorunu simdilik program install memorysinin 200 mb olmasi. bu bence yeterli degil ve sd karta installa izin vermiyor. ancak arastirdigim kadari ile programlar main ozelliklerini telefonun hafizasina grafik ses gibi asil yer kaplayan dosyalari sd karta otomatik atiyorlarmis. motonun kamerasi ve yazilimi ucan kacan bir sey degil ortalamanin uzerinde ve yeterli. ekran klavyesinde yazmak cok rahat ayni iphone kalitesinde, browserda iphone gibi en kucuk link ikonlarini bile hemen yakaliyor, arti bir cok baska basarili browser var. kullandiklarimi siralarsam sahsi begenime gore milestone > iphone > hd2 > n900 bu benim sahsi ihtiyaclarim goz onune alinarak cikardigim bir siralama. ben daha cok sms, telefon, mail, internet ve aradigimda software bulabilecegim bir telefon istiyordum. milestone u bu 4 telefon icersinden cok rahat tavsiye edebilirim. 10 numara olmus alet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2010 motorola agır basıyor bence de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Şubat 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2010 bikaç review baktım da milestone güzelmiş hakkaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 bende nexus one siparisi verdim bekliyorum gelsin bakalim nasil olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 matama said: bende nexus one siparisi verdim bekliyorum gelsin bakalim nasil olacak. boyle bi hedefim vardi. ama milestone a dogru kaymi$tim, $imdi daha bi agir basti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Şubat 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2010 Milestone icin gun gectikce karsilastigin olumsuz taraflari da ara ara eklersen guzel olur. Mesela klavyesi icin izdirap deniyor? Ben de denedim sorun degildi ama sadece denedim, uzun kullanmadim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Şubat 18, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2010 ekran klavyesi o kadar basarili ki normal klavyesini asiri sekilde kullanmiyorum, kullandigim kadari ile orta karar sanirim, ne cok rezil ne cok super, sadece sol taraftaki tuslara basmak biraz zorluyor beni birde flat olmasindan dolayi alisma suresi digerlerine oranla daha uzun surebilir. ancak ben memnunum . guzel telefon simdiye kadar.. hic bir negatif noktasini gormedim desem yeridir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Şubat 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2010 Ufak bir ekleme/duzetlme yapayım Kanuni. HD2 de, konusurken prox. sensor devreye girip touchscreen i disable ediyor yüzüne yaklaştırdıgın için. Küvvetle mühtemel sendeki cihaz arızalı idi. N900 kullandım 2 günlüğüne, başarılı bir cihaz, tepki süreleri daha iyi HD2 den ama benim işime yaramadı. HD2 de film izliyorum, muzik dinliyorum, microsoft ve open vpn i rahatlıkla kullanıyorum, ssh yapıp primitive işlerimi goruyorum. Outlook integration şahane, OneNote synch şahane. Cogu toplantıya laptop taşımayı bıraktım, OpenOffice ve MSOffice doc larında hiç bir sorun yaşamadım. En az yaptıgım sey telefon niyetine kullanmak, büyük, ağır ve sürekli aman düşmesin aman çizilmesin diye dikkat etmek gerekiyor. Uzun konuşmalarda alet ısınıyor, rahatsız edebilir çoğu kişiyi. Boş zamanlarımda oturup ufak tefek işime yaracak şeyleri yazıp herhangi bir external dependency olmadan üstüne çalıştırabiliyor olmak da benim için buyuk bir artı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 milestone icin negatif bir nokta : gunes isigi altinda ekran goruntusunun isigi yetersiz kaliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Katharsis Mesaj tarihi: Şubat 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2010 HD2 mobile 7 ile daha kullanışlı hale gelebilir belki ne dersiniz ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Şubat 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2010 Milestone aldim, simdilik mutluyum huzurluyum; - Klavyesi bekledigimden iyi, kullanimi rahat cikti - Kalas gorunumune uygun malzeme kalitesi duzgun - Android store un parali yazilimlarina erisimim henuz yok - Zebil gibi gerekli gereksiz yazilim; bu ara GPS yazilimlarina bakiyorum, basarili programlar var. - Skype vb. programlari henuz duzgun calistiramadim - MotoNAV yetersiz, Google Map ehh iste, daha duzgun offline da calisan muadilleri var; Google Earth android 2.1 ile gelecek kendiniz kurcalamazsaniz isletim sistemini. - Kamerasi bekledigimden kotu, foto cekimi < 5800 < N95 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2010 N95 gibi foto çekeni hala yok yav. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Şubat 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2010 hoşuma gitmedi Motorola kaba ve itici Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ozkansnr Mesaj tarihi: Şubat 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2010 iphone... ancak haziran ayında yeni versiyonunun çıkacağı ile ilgili dedikoduları da dikkate almak gerekli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Şubat 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2010 WinMo 7 için, artık kızlarda pda kullanabilecek yorumlarına bende katılıyorum. HTC official olarak winmo 7 ye upgrade ettireceğini açıkladı HD2 yi. Bu arada ben bu halinden de epey memnumun, 1 hafta önce official rom upgrade inide yapınca iyice hızlandı alet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 motorola milestone almayin anam, telefon olarak en onemli ozelligini yerine getiremeyebilir aldiginiz alet. Aramada ses gelis/gidis kalitesinde problem cikarabiliyormus; daha ben karsilasmadim bu problemle ama olur mu olur. Onceden okusam elim gitmezdi almaya prob1 onun disinda android icin, 8-10 GPS programi inceledim; gittigim guzergahi cizsin, hedef konum vereyim hedefe uzakligi versin vb ihtiyaclar icin TripComputer, basit pusula ve koordinat bilgisi icin GPS Status, haritalar da olsun online iken bakarim ya da offline haritalari kendim hazirlar atarim derseniz de RMaps, komple cozum icin ise tabii ki Google Earth (batarya dayanmiyor ama) iyidir. dosya duzeni icin ES File Explorer, ES Task Manager, Note Everything oyun olarak da bu ara Robo Defense Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 droidde karsilasilmis bir sorun bu. milestone bir ust versiyon ve multitouch destegi ile cikti cozulmus olabilir milestone da o problem ki ben sahsen simdiye kadar karsilasmadim bu sorunla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Problem milestonelarda da gorulmus, bu problemle karsilasmam insallah diyerek telefon mu kullanilir... Alet hizli, ekran 10 numara o ayri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Bilemem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 N86 iyi bayag Absolut said: N95 gibi foto çekeni hala yok yav. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 bu nedir allahaşkına avrupa kitapçığında ise milestone değerleri 0,64 // 0,72 değerleri verilmiş. üsttekinde tested at ear değeri 0,65.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Mart 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2010 nasil bu kadar fark olabiliyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mart 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2010 Absolut said: N95 gibi foto çekeni hala yok yav. Abi n82 var ya, o alet gibi hicbir nokia dogru duzgun resim cekemiyo halen bence. Bide ericsson satio var, 12mp alet, suzamana kadar kullandigim telefonlar icinde en basarili resimleri satio ile cektim, superdi tek kelimeyle resim olayi aletin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Mart 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2010 @Kanuni, milestoneda "noise cancelling microphone" dedikleri su ikinci mikrofon gorunur bir yerde mi? Nerdedir bu biliyor musun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2010 odchu said: nasil bu kadar fark olabiliyor? üstü kapalı bir cevap geldi.. açıp kelimesi kelimesine çevirmeyeceğima ama kabaca şöyle bişiydi.. ülkelerin kendi yer aldığı kurallara göre farklı mesafelerden, farklı çeşitlerde ölçümler yapılıyor. telefondan telefona az değerlerle fark etse bile ölçümler verildiği şekliyledir. Bu arada Milestone'un uluslararası bir model olduğunu ve Amerika'da satılmadığını da dikkate alın (bu cümleden ben "biz bu modelle kaç ülkenin standartını tutturmak zorundayız haberin var mı?" tadını yakaladım) du bakalm.. x10'un çıkış tarihindeki belirsizlik sebebiyle milestone'a doğru kayıyorum sanırım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar