Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Köpek Bakımı ve Egitimi

Pyro

Öne çıkan mesajlar

Ben köpek almayı cıddı cıddı dusunuyorum.hele su son 1 aydır baya bı ıstıyorumda ama köpegın egıtımı ve bakımı konusunda cahılım.hele bu en abslarda yavruyken tuvalet egıtımıydı flm bunları nasıl ögretebılecegım konusunda hıc bı fıkrım yok.bu konuda bıras bılgı verırsenız sevınırım.ısın zorlugunu ve neler yapmam gerektıgını önceden ogrenırsem , köpegı alınca ısım belkı bıras daha kolaylasır :)[signature][hline]|tø lìvê før tø dìê|
Sosyal ağlarda paylaş

google da arat köpek bakımı ve eğitimi diye karşına bir sürü site çıkar[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi..
Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek..
Sen neyi yazarsan güzel, sen neyi silersen güzel.
İstediğin gibi yaşat,istediğin gibi öldür

it's teargas in my eyes // Gizli bahçem

Sosyal ağlarda paylaş

6 aylık oluncaya kadar. zaten herhangi bir egitim soz konusu degil cunku 6aylıktan kucuk ise zaten egitim kopekte ters tepki veriyor. ve bir ikincisi ise kopegini ne icin yani ne cins bi kopek alıcaksın o onemli. av kopegi alıcaksan yardımcı olabilirim egitim konusunda. dedigim gibi 6 aylık oluncaya kadar herseyine katlanican zaten hayvanda o tatlılık varken katlanamamak soz konusu bile olmaz. 1 aylık ken karma aşısını vurursun deri altı. bir bucuk ta flan parazit hapı al onu ver. 3aylık olunca kuduz aşısı deri altı 3 senelik. ole baska pek bisiyi kalmiyor. ev de beliceksen pire + kene tasması hede hodo alıcan iste bole :)
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben apt. beslıycem boyle 7-8 aylık olunca haywan gıbı buyuyen ıstemıorum. sus köpegı gıbı de olmıcak yane ne bılım ne cok buyyuk ne cok kucuk bısı =P hatta bu konudakı önerılerınızı alabılırım :)[signature][hline]|tø lìvê før tø dìê|
Sosyal ağlarda paylaş

Boxer.[signature][hline]Ölüm nerden ve nasıl gelirse gelsin,savaş sloganlarımız kulaktan kulağa yayılacaksa, silahlarımız elden ele geçecekse ve başkaları mitralyöz sesleriyle,savaş ve zafer naralarıyla cenazelerimize ağıt yakacaklarsa
Ölüm Hoş geldi,Safa geldi !
CHE
Who is that ?[/i] / My best friend
Heaven UO Shard, Çok yakında....
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
eğer köpek alacaksan cins köpek alma, yavru sokak köpeklerini al. hem sana daha fazla bağlanıyor, hemde oldukça zekiler. cins köpek alıp napıyoruz şımartıyoruz...[signature][hline]===> orc_lord <===
Buddy'nin resimlerine gider..di...
Buddy'nin resimlerine gider...
Pati Pet Açıldı!

Zuu Zuu
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece sen onu eğitme; bırak o da seni eğitsin. Sen de en az onun kadar acemisin beraber yaşama konusunda, üstelik o daha ufacık, bol sabırlı olman lazım. Zor iştir köpek eğitmek, hele ilk kez yapıyorsan. Aşırı sabırlı olman lazım, ama zaten o kadar şirin oluyorlar ki veletken, kızmak çok kolay olmuyor. =]

Benimki de öyle minnacıkken tavlamıştı beni zaten, tamam o zamandan belliydi irice olacağı ama ben kutup ayısı olduğuna uyanamamıiştım daha, köpek falan sanıyordum herifi.

Tuvalet eğitiminde sen kendine düşeni yaparsan çok zorlanmazsınız ikiniz de; düzenli gezecek hayvan ve sabırlı olacaksın öğrenene kadar. Bir kere yavru köpek fiziksel yetersizlikleri dolayısıyla -kas gelişimi- zırt pırt çişini yapar, kaçınılmazdır bu. Her uykudan uyandığında, her heyecanlandığında çişini yapacak, üzgünüm =]
Ancak 3 aylık falan olduktan sonra tamamen kurtulursun bu olaydan, yoksa kesin kurtuluşu yok 15 dakikada bir gezdirsen de.

Bir de en önemli nokta tuvalet eğitiminde; hayvanı sakın çişini yapıyor diye tek bir odaya kapatma. Eğer sadece bir odada kalırsa o odayı "yuvası" olarak benimser ve evin geri kalanını tuvalet olarak kullanmakta sakınca görmez. ;][signature][hline]Emaleth, 04 Temmuz 2004 21:27 tarihinde demiş ki:
...kaliteli adult forum olacaksın...
Sosyal ağlarda paylaş

kopek egitimi yaklasik 6 aylikken basliyor. tabi burada egitilebilir cins kopek almak daha mantikli. kolay egitilen kopekler: beagle, boxer, labrador, golden retriever, kangal. ama tabi kangalllar 1 yasindan itibaren at kivamina geldikleri icin pek uygun olmuyorlar. (benim annem ciddi ciddi kopegin bizi yiyeceginden korkuyordu ilk zamanlarda. 1 aylikken minicikti, oyuncak gibi muthisti, sonrasinda da muthis ama buyuk)
egitme ciftligine gondermeyecegini varsayarsak, kopek egitiminde ilk kural: kopekle ayni mekanda yasayacak insanlarin fikir birligi. yani mesela sen kopege yanlis bi davranisi icin kizdin diyelim, nebliim annen falan gelip ne bagiriyosun hayvana yazik diyip onune yemek koyarsa o kopekten hayir gelmez.
ikinci bir kural: kopekle ilgilenmeyeceksen gercek anlamda, kopek alma. yani kopegi egitmek uzuuun zamanlar istiyor ve istenmeyen durumlar da olabiliyor bazen (cezalandirman gerekiyor, en sevmedigim bolum). kopekle ilgilenmek = onu istedigi uzunlukta gezmelere cikartmak (yani oole kakasini cisini yapana kadar sokakta tutup 5 dakikada eve getirmek degil. turlerine gore kopekler kosmak isterler, acik hava isterler, bu da demektir ki sen de kosacaksin), kopekle konusmak, kopekle oynamak, komut ogretmek (ilk basta ogretecegin komut adini ogrenmesi olacak, her seslenisinin basina adini koyacaksin ki ogrensin. yani mesela oglum gel demeyeceksin de bozo gel, bozo git diyeceksin. her seferinde baska sekilde seslenirsen aptal oluyolar. ikinci ogretecegin komut 'dur' komutu olacak, yani sen birsey yapmasini istemediginde yapmayacak)
vs. vs. kopek al daha detayli anlatirim..[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...