Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

input alanlarını toplama

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selamlar işin içinden çıkamadım sormak istedim =) Şimdi 2 tür paketimiz var ve kullanıcı satın alıcağı zaman seçimlerine göre bi div'e toplatmam lazım. Örnek;

Paket 1
Paket 2
Paket 3

Paket2 1
Paket2 2
Paket2 3

0

Şimdi burda görüldüğü gibi 2 adet seçim yapabiliyorlar. Ben bunları seçimlere göre toplatıp göstermem gerekli bunu nasıl yapabilirim ?
Mesaj tarihi:
Asıl sorum jquery zaten =) Javascript pek bilmiyorum genelde jquery ile çalışıyorum ama toplama işlemi kolayda bu dediğim olayı çözemedim arama yaptım bununla alakalı hariç her türlü konu çıktı karşıma =)
Mesaj tarihi:
$(":input").serializeArray() ile array elde edip onu işleyebilirsin diye biliyorum
sırayla hop ve hop2 nin değerlerini atıyor olmalı hatta 0 ve 1 indexleri

emin değilim ama ben de yeni başladım jquery kullanmaya
Mesaj tarihi:
$(document).ready(function(){
$(".hepsi").click(function () {
$('#toplamfiyat').html($(".k:checked").attr('fiyat')+$(".k2:checked").attr('fiyat'));
});
});

Çok yaklaştım gibime geliyo ama oturtamadım bi türlü, yanyana yazıyo hep rakamları deli oldum
Mesaj tarihi:
Mum_Chamber said:

.attr() daha mantikli degil mi?

ne bileyim serialize'yi görünce üstteki postta googleda "serialize jquery" diye arattım ilk çıkan linki koydum

açıkcası yapılmak istenileni tam olarak anlamadım : )

edit: şu anda zaten 100 kere anlatsanız da anlamam çok yorgunum vallaha film koyup yatacam simdi
Mesaj tarihi:
o senin eklediğin attributelara her browser ulaşamayabilir diye biliyorum ama ben

öyle yapacağına onları hidden inputlarda tutman daha doğru gibi

edit: toplama işlemlerinde de parseInt()'i kullanmayı unutma
Mesaj tarihi:
hah gözünü seveyim ya parseInt()+parseInt() yapmak gerekiyomuş şimdi oldu. O değer mevzusunu chrome ve firefox görüyo sadece ama jquery içinden değeri çekebildiği için bi sorun olmuyo
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
aynı sorun bende de var.

Ben para birimlerini toplamak istiyorum.

1.000,00 + 2.000,00 gibi ParseInt kullanıyorum olmuyor noktaları yok sayıyor.

ParseFloat kullanırsamda virgülleri almıyor :)
Mesaj tarihi:
1.000,00 gibi bir tip currency oluyor javascriptte sanırım currency veritipi yok.

,'e göre ayıracaksın $1.000 + 00 cent gibi. sonra dolarlarla centleri toplayacaksın sonra birleştireceksin.

Tek fonksiyonluk iş.
Mesaj tarihi:
deniyorum :)
noktalı ve virgüllü olanları ayırdım

100.000,00

cıktı (100.000) + (00)

şimdi tek tek toplayıp bunları birleştiriyorum.

tşk ederim çözüme kavuşacak gibi
Mesaj tarihi:
var Para = document.getElementById('Ahmet').value
var dize = new Array();
dize = Para.split(',');
document.write(dize[0]);
document.write(dize[1]);

var Para2 = document.getElementById('Mehmet').value
var dize2 = new Array();
dize2 = Para2.split(',');
document.write(dize2[0]);
document.write(dize2[1]);

bu kodları tek halde yazarsam hata almıyorum. ama 2. textfield icin yazarsam hata veriyor iki kodu aynı anda kullanamıyorum.

Not: Brigand senin dedigin gibi yaparsamda cent 99'u gectiginde 3 haneli olacak o zaman daha farklı işlemler yaptırmam gerekecek.
  • Yeni Oluştur...