Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sokakta bulduğum köpek :D

hattok

Öne çıkan mesajlar

sokakta bulduğum bi köpek aşırı derecede kaşınıyor kaşınırken ağlıyor vede elimle ovalıyorum kaşınması dursun kendine zarar vermesin diye.3 saattir birlikte uyuyorum daha yavru kücücük birşey.Param olmadığı için veterinere götremiyorum ama gereğinden fazla kaşınıyor ve kafası hep eğik boynu bükük garibim.normal bi köpek hoplasyıp zıplaması gerekirken etrafına bakınıp 2. sn sonra kaşınmaya başlıyor her tarafını yara bere içinde bıraktı.Elimle ovalamaktan başka birşey gelmiyor hayvan cağızı.Lütfen yardım edin ya ne yapabilirim.Derisinde ciddi boyutlarda yaralanmalar var. ve cildinde tahriş çok vr göbeğin az etrafındaki tüylerde neredeyse %50 seyrelme var.Sıkça kaşıdığı yerlerde (Yara olan yerler) tüy neredeyse azaldı bitti bitecek.Hayvan kendini yırtmaktan başka hiçbirşey yapmıyor.Evde ne gibi tedaviler uygulanabilir lütfen yardım eyleyin.Veterinere gidin demedin veterinere gidecek param yok.Mesela süt verdim daha yeni yavrucağa anında işedi halıya :) açtır simdi ne vereym? sosis falan yermi yerse parazit yaparmı? markete gidecem simdi onun içinde birşeyler almak istiyorum.Lütfen çok ciddi bir durum.Hayvancağız uyumadığı her saniye kaşınıyor cünkü.Dün geceden beri...
Sosyal ağlarda paylaş

hmm büyük ihtimalle bitlenmiştir.Üstündeki yaralarıda kendini kaşırken yapmış olabilir.
Bite karşı belki daha yeni bir yöntem olabilir ama benim bildiğim bir toz var onu alıyorsun.Hayvanın üstüne döküyorsun,bitler zıplayıp kaçmaya başlıyor.Onlarıda öldürüyorsun diye hatırlıyorum.6-7 sene önce 1 kere yapmıştım ondan tam emin değilim.
Sosyal ağlarda paylaş

hayvancık uyuz olmuş anladığım kadarıyla.
uzun bir tedavi, uyuz banyosu yapıp (haftada bir sanırım) ayrıca ilaç kullanması lazım. sakın bit filan zannedip irite derisine pire tozu filan koyma. ve yıkama! yavru köpek yıkanmaz, üşür hemen, hasta olur.

bazı veterinerler sokak köpeklerine ücretsiz ya da indirimli bakabiliyor ama hangileri bilmiyorum, bilenler söylesin ya da etrafta azıcık soruştur.

sosis verme hayvana ayrıca, işlem görmüş etler köpekler için iyi değil. kasaptan atılacak kemik alıp kaynat, suyuna ekmek doğra, şapır şupur yer onu hemencecik, şifadır.

daha iyisi kuru mama almak tabi ama param yok diyorsun :/
Sosyal ağlarda paylaş

Neyse...Köpekcik uyuzmuş bizim mahalledeki veterinere gittim annem tanıyormuş.Gidip gösterdim aa oda ne sahipleride ordaymış.Aşı yapılmış 15 gün sonra tekrar yapılacak.Hayvancağız uyuzmuş.Olsun ben yine görevimi yaptım.Kimliği bilem var :D karnemi kimlik mi ne dediler.Ayrılmak zor oldu ama olsun : D ovalayıp durdum kaşınmasın kendisine zarar vermesin diye okadar başında bekledim uykusuz kaldım.onunla birlikte uyudum yetti o kadar bile hayvan sevgisi çok tatlıydı

ahanda hayvancık buydu :(

Sosyal ağlarda paylaş

olsun zaten bakacak paramda yoktu : D isabet oldu ama üzülüo tabi insan.Benim anlamadığım hayvan uyuz diye soğukta hayvancağızı tek başına apartmanın altında bırakmışlar nasıl bir insanlık bu titriyordu sobanın dibine koydum yıkadıktan sonra iyice kurulayıp neyse sorgulamicam kimseyi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...