Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Basit bir Perl sorusu...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Şimdi ilk defa perl öğrenmeye başladım ve soru çok basit bir sorunum var .pl diye kaydettiğim dosyaları çalıştırmak istediğimde DOS penceresi açılıp hemen tekrar kapanıyor oysa command prompt'u açıp dosyanın bulunduğu klasöre gidip xx.pl diye dosyayı çalıştırdığımda güzelce çalışıyor bunun nedeni ne olabilir? ActivePerl'in son sürümünü kullanıyorum.
Mesaj tarihi:
DOS penceresi açılıp hemen tekrar kapanıyor = güzelce çalışıyor, sen sonuçları göremeden kapanıyor. Normali de bu zaten.

Pencere kapanmasın istiyorsan dediğin şekilde çalıştırabilirsin ya da programın sonuna bir tuşa basana kadar beklemeyi sağlayacak bir satır ekleyebilirsin.
Mesaj tarihi:
Ahah bende bir sorun var diyorum hey gidi. O satırın ne olduğunu söyleyebilir misin peki? Birde kullanıcının girdiği verileri nasıl alabilirim yani şöyle basit birşey yapmak istiyorum: Saat gireceğim programda bana 12 den erkense günaydın, geçse tünaydın diyecek ancak kullanıcıdan komutu nasıl alacağım konusunda bir fikrim internetteki örnekleri denedim ancak başarılı olamadım bir türlü.
  • 5 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
Aradan yaklaşık 6 ay kadar geçmiş fakat ben bu sürede hiç ilgilenmedim. Şimdi boş zamanım olduğuna göre tekrar uğraşmaya başlayayım dedim ve bu saatte öylesine küçük bir şey yazmaya kalktım fakat şu $kelvin'i yazdırmayı bir türlü başaramadım biliyorum çok basit bir soru fakat yardımcı olabilecek birileri var mı?

#!usr/bin/perl

print STDOUT "Sicakligi santigrat cinsinden giriniz: ";
$celsius = ;
$kelvin == $celsius + '253';
chop($celsius);
print "$celsius derece, Kelvin cinsinden $kelvin esittir.n";
Mesaj tarihi:
Çok sağolasın sharky. Takıldığım bir yer olursa gene burada paylaşırım.

Ellinci defa editliyorum fakat şu kodla

#!usr/bin/perl

$celcius = ;
$kelvin = $celsius + 273;
chomp($celcius);
print "$celcius derece, Kelvin cinsinden $kelvin'e esittir.n";

Her derece için 273 değerini gösteriyor...
Mesaj tarihi:
Onu soyle yazsan ?

#!usr/bin/perl

chomp ( $celcius = <>);
$kelvin = ($celsius + 273);
print "$celcius derece, Kelvin cinsinden $kelvin'e esittir.n";
Mesaj tarihi:
İlk başta sharky'nin dediğini kendi kodumda değiştirdiğimde düzeltmiştim fakat sonra bakmayı akıl etmedim. Ayrıca celcius ve celsius ayrı yazıldıktan sonra hata vermiyor program sadece $kelvin diye bir şey çıkmıyor ortaya.
Mesaj tarihi:
hata veya uyarı mesajı nasıl olmaz da vermez ki ? neyle çalıştırıyorsun ?

oturdum denedim hatta.

Name "main::celsius" used only once: possible typo at ./hede.pl line 5.

@luniz, eyw =)
  • Yeni Oluştur...