Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ne yapsam


barbu

Öne çıkan mesajlar

barbucuğum

tavukları şerit halinde ince ince kes üzerlerine azıcık bal dök
galeta ununa bula.
bir tavaya tavukları içinde yüzdürmeyecek kadar yağ koy.
yağı kızdırdıktan sonra tavukları içine at. tavuklar çıtırlaşıp pişinceye kadar arada çevirerek karıştır.

daha sonra yeni bir tavaya ince kıyılmış soğanları at. kavurmaya başla.

soğanlar biraz kavrulduktan sonra ince kıyılmış kırmızı biber, 3 diş rendelenmiş sarımsak,(tercihe göre)portakal kabuğu rendesi, havuç, yeşil biber, doğranmış mantar, varsa soya sosu, çok çok az sirke, bir tutam kekik, biraz tuz (soya sosu koyduysan koymayabilirsin), bir tutam şeker at

biraz daha kavur.

daha sonra önceden pişirmiş olduğun tavuklar ile sebzeleri birleştir. birlikte biraz daha pişir.

beyaz şarap ile servis yapabilirsin.

opsiyonel olarak sebzelerin arasına pişirirken pırasa olur, kabak olur
soya fasulyesi olur
karabiber acı sos
belki biraz hardal (honey mustard varsa imba olur)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

makarna nın her zaman gideri var. mısır,ton balığı,ketçap,kaşar peyniri,kıyma,mantar vs. aklıma gelenler bunlar, walla bunların biri yada bir kaçıyla mükemmel makarnalar yaratılıyor. Her biri farklı bi lezzet, farklı bi yemek gibi. özellikle mısır+ketçap lı favorim bu aralar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
tek kişilik için
bir su bardagı pirinç alıyosun tabakta ıslatıyosun
2.5 bardağı ısıtıcıda ısıtıyosun duruyo o
sonra tencereye margarin ya da tereyağı koyuyosun, ne kadar diyim böyle avuçiçinin yarısı kadar yeterli.
şehriyeli istersen önce şehriye atıyosun az bardağın 5 te 1 i kadar. yarım dakka kavur kısık ateşte, sonra ıslattığın pirinci süz, tencereye at 1 dakkaya yakın da onları kavur. böyle saydamlığı gittiği zaman sıcak suyu koy üstüne
tuz at, isteğe bağlı tavuk, et bulyon at. orta ateşte yaklaışık 20 dakika beklet. suyu iyice buharlaşsın. ama sürekli açıp bakarsan bozuluyo kıvamı. en fazla 2 kere aç bak. ilkini 15 dakka sonra bak. üstte su görmüyosan, çok nemli değilse. kapat altını. 15 dakka beklet.

afiyet olsun
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...